De Glutenvrije Man

  • Home
  • Over mij
  • Blog
  • Reviews
  • Coeliakie
    • Wat mag ik wel?
    • Wat mag ik niet?
  • Recepten
    • Voeg een recept toe
  • Restaurants/Winkels
  • Bloggers
  • Contact
    • Adverteren
  • Privacybeleid

Amerikaanse (brood)mixen

6 oktober 2014 By Gerry 2 Comments

In september was ik voor 3 weken op vakantie in Florida. Vooraf heb ik me uiteraard afgevraagd hoe het met mijn glutenvrije dieet zou verlopen in Amerika. (Daarover wellicht een andere keer meer.) Tijdens de voorbereidingen zag ik dat er behoorlijk wat merken broodmixen en andere melen verkrijgbaar waren die ik in Nederland nog niet was tegengekomen.

Hoewel ik aannam dat hier wellicht een goede reden voor zou zijn, nam ik me voor in ieder geval een aantal van die (brood)mixen aan het eind van de reis mee terug te nemen om ze hier zelf eens uit te proberen.Je weet tenslotte maar nooit wat je gaat ontdekken.

Ik kocht uiteindelijk 4 verschillende merken waarover ik op internet al goede verhalen had gelezen en waarvan ik zeker wist dat er succesvol brood mee was gebakken. Dat leek me het beste uitgangspunt. Ik kocht Cup4Cup, Better Batter, Pamela’s en King Arthur. 3 van de 4 waren zogenaamde “all purpose” mixen welke beloven dat ze volledige vervangers van gewoon meel zijn. Volgens de fabrikanten kun je er elk glutenvol recept gewoon mee maken. Alleen Pamela’s was een echte broodmix.

Thuisgekomen heb ik met alle 4 de merken geprobeerd een wit brood te bakken. Hieronder per merk het resultaat:

King Arthur

KingArthur

King Arthur was volgens een aantal recensies op internet prima als broodmix te gebruiken. Het brood wat ik er mee bakte zag er toen het uit de broodbakmachine kwam keurig uit. Het was alleen niet erg groot. De smaak was echt verrassend goed vergelijkbaar met een gewoon wit brood.


Cup4cup

Cup4CupCup4Cup was het merk waar ik vooraf de hoogste verwachtingen bij had. Een Nederlandse vriend uit Canada gebruikt dit ook voor zijn broden en hij is er erg enthousiast over. Helaas wilde het bij mij niet goed rijzen. Ik heb er zowel een brood mee gebakken in de broodbakmachine als ook in de oven. In beide gevallen lukte het niet goed. De smaak van het brood (ik heb het uiteraard wel gegeten) was wel heel goed. Misschien moet ik het met het restant toch nog eens proberen.


Better Batter

BetterBatterOok Better Batter stond hoog op mijn verlanglijstje. Gek genoeg was dit in Amerika nog heel erg lastig te vinden. Er zijn maar een paar winkels waar het verkrijgbaar is, maar uiteindelijk lukte het. Ook dit brood bleef aan de kleine kant. Het was wel gerezen, maar desondanks voor een brood eigenlijk te klein. De smaak was goed, maar niet heel bijzonder.


Pamela’s

Pamela's

Tot slot Pamela’s. Dit was de enige echte broodmix. Ik vond de verpakking er niet erg aantrekkelijk uit zien en had geen hoge verwachtingen. Het brood zag er toen het uit de broodbakmachine kwam prima uit. Het was groot en mooi bruin van kleur. De teleurstelling kwam echter toen ik het wilde proeven. Het brood was niet wit, maar een beetje geel van kleur en het smaakte erg zoetig. Wat mij betreft zeker geen aanrader.


Uiteindelijk moet ik concluderen dat Cup4Cup en King Arthur qua smaak het beste scoren. Misschien zelfs wel beter dan alle in Nederland verkrijgbare merken die ik tot dusver heb geprobeerd. Het zou alleen mooi zijn als ik er met een beetje meer experimenteren ook een mooi groot brood van kon maken. Dat is helaas nog niet gelukt. Voor het bakken van andere producten dan brood geloof ik zeker dat deze merken erg goed zullen zijn.

Pamela’s raad ik niemand aan te kopen. Ik denk dat dit echt een smaak is die bij Amerikanen misschien goed aan slaat, maar ons doet rillen.

Of je de moeite moet nemen om net als ik met zakken meel te slepen als je op vakantie bent geweest in Amerika kun je alleen zelf beoordelen. Het levert je in ieder geval als je geluk hebt leuke momenten op bij de security check op de luchthaven. In mijn geval leidde het tot opgetrokken wenkbrouwen bij de douane beambte en een snelle controle of dat witte poeder wel echt meel was 🙂

Deel dit bericht:

  • Delen
  • E-mail
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Print

Filed Under: Blog, Broodexperimenten Tagged With: amerika, broodmix, meel

Comments

  1. Marjolein says

    7 oktober 2014 at 22:44

    Je schrijft erg leuk! Ik ga je blog zeker volgen.

    Groetjes Marjolein

    Beantwoorden
    • Gerry says

      7 oktober 2014 at 22:48

      Dankjewel voor je reactie Marjolein.
      Ik lees jouw blog ook al een poosje met veel plezier.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Glutenvrije Man

08AD3540-3801-4805-8188-90EE038A2695_1_201_a Welkom! Ik ben Gerry Mulder. Op 14 juli 2014 kreeg ik de diagnose Coeliakie en sindsdien ben ik bezig mijn weg te vinden in de glutenvrije wereld. Op mijn blog krijg je een inkijkje in het leven van een man met een gluten intolerantie maar vind je ook recepten, reviews en nieuwtjes. Heb je vragen? Laat het me vooral weten.

Volg ons op social media

  • Instagram
  • Facebook

Wil je niets meer missen?

Wil je niets missen van De Glutenvrije Man? Laat dan hier je e-mailadres achter en klik op de knop er onder. Je ontvangt dan een meldingen zodra er een nieuw bericht verschenen is.

Voeg je bij 165 andere abonnees

De Glutenvrije Man op Facebook

De Glutenvrije Man op Facebook

Bloglovin

Meest recente berichten

  • We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Slagroomtruffels
  • Recept: Chocolade Pistache Taartje
  • WOW! Patisserie cursus Bij Robèrt
  • Coeliakie en een maagverkleining kan dat?

Recente reacties

  • Miss Glutenvrij op We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Wim Klein Nagelvoort op Glutenvrij in Almere
  • Janine op Glutenvrije Matzes
  • Thijs op Glutenvrije Matzes
  • Ria Kivits op Vers brood test 2: Happy Bakers

Alle berichten

  • #wijbloggenglutenvrij (30)
  • Blog (113)
  • Broodexperimenten (12)
  • Broodtest (5)
  • De diagnose (2)
  • Recepten (18)
  • Reviews (19)

Recente berichten

Copyright © 2018 · De Glutenvrije Man

 

Reacties laden....
 

    loading Annuleren
    Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
    E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
    Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.