De Glutenvrije Man

  • Home
  • Over mij
  • Blog
  • Reviews
  • Coeliakie
    • Wat mag ik wel?
    • Wat mag ik niet?
  • Recepten
    • Voeg een recept toe
  • Restaurants/Winkels
  • Bloggers
  • Contact
    • Adverteren
  • Privacybeleid

Contact

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht

    Deel dit bericht:

    • Delen
    • E-mail
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Tumblr
    • Print

    Comments

    1. Maarit de Jong says

      16 oktober 2015 at 14:42

      Hallo Gerry,

      Ik bak al meer dan 20 jaar glutenvrij voor mijn dochter en mijn man.
      Bijtoeval kwam ik terecht op jouw site. Ik ben benieuwd naar de knapperige broodjes.. Wist je dat Ultratex ook via Amazon bij bedrijf “Special Ingredients” te koop is – en veel goedkoper (1 kg voor 19.95 pounds)?:

      ULTRATEX 1kg A gluten-free, multi-functional, highly dispersible instant thickening starch of use in both hot and cold applications.
      Condition: New
      Sold by SPECIAL INGREDIENTS
      Fulfilled by Amazon

      Jouw gevulde koeken zien er ook heerlijk uit! Die ga ik ook voor mijn dochter maken maar zonder de bloem te zeven – helemaal niet nodig! ik heb nooit begrepen waarom jullie Nederlanders zo moeilijk doen met bloem door een zeef halen. Echt niet nodig.

      Met vriendelijke groet,
      Maarit

      Beantwoorden
      • Gerry says

        16 oktober 2015 at 21:45

        Hoi Maarit, ja ik weet dat Ultratex via Amazon goedkoper verkrijgbaar is. Maar er komen dan nog wel verzendkosten bij die vaak behoorlijk oplopen. Ik gebruik per brood gemiddeld maar 8 gram, dus voor ik die kilo er doorheen heb zijn we 125 broodjes verder 🙂 Zeven van bloem is volgens mij in meerdere landen redelijk gewoon, maar ik doe het zelf ook vaker niet dan wel hoor.

        Beantwoorden
        • Paula Onink says

          7 december 2015 at 07:52

          Hoi, ik reageer op jullie opmerking over het zeven van bloem:
          in deegrecepten is het handig om alle droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, cacao, specerijen) gezamenlijk te zeven, zodat het beter mengt.
          in beslagrecepten geeft het zeven echt een luchtiger resultaat.
          Doe er je voordeel mee!

          Ik geef toe, het is een extra handeling 😉

          Groet, Paula

          Beantwoorden
          • Gerry says

            7 december 2015 at 20:54

            Dankjewel voor de tip Paula. Dan moet ik het misschien toch wat vaker doen dat zeven 🙂

            Beantwoorden

    Geef een reactie Reactie annuleren

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    De Glutenvrije Man

    08AD3540-3801-4805-8188-90EE038A2695_1_201_a Welkom! Ik ben Gerry Mulder. Op 14 juli 2014 kreeg ik de diagnose Coeliakie en sindsdien ben ik bezig mijn weg te vinden in de glutenvrije wereld. Op mijn blog krijg je een inkijkje in het leven van een man met een gluten intolerantie maar vind je ook recepten, reviews en nieuwtjes. Heb je vragen? Laat het me vooral weten.

    Volg ons op social media

    • Instagram
    • Facebook

    Wil je niets meer missen?

    Wil je niets missen van De Glutenvrije Man? Laat dan hier je e-mailadres achter en klik op de knop er onder. Je ontvangt dan een meldingen zodra er een nieuw bericht verschenen is.

    Voeg je bij 161 andere abonnees

    De Glutenvrije Man op Facebook

    De Glutenvrije Man op Facebook

    Bloglovin

    Meest recente berichten

    • We zijn er (bijna) klaar voor!
    • Slagroomtruffels
    • Recept: Chocolade Pistache Taartje
    • WOW! Patisserie cursus Bij Robèrt
    • Coeliakie en een maagverkleining kan dat?

    Recente reacties

    • coeliakie en over/ondergewicht - het verhaal van Gerry - Ik ben glutenvrij op Het is bijna zover, 5 kilometer hardlopen
    • Gerry op Vers brood test 3: Allergento
    • Lenting op Vers brood test 3: Allergento
    • Glutenvrije kaarten - Ik ben glutenvrij op Restaurants/Winkels
    • bettina sluyts op WOW! Patisserie cursus Bij Robèrt

    Alle berichten

    • #wijbloggenglutenvrij (30)
    • Blog (113)
    • Broodexperimenten (12)
    • Broodtest (5)
    • De diagnose (2)
    • Recepten (18)
    • Reviews (19)

    Recente berichten

    Copyright © 2018 · De Glutenvrije Man

    loading Annuleren
    Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
    E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
    Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
    De Glutenvrije Man gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, ga ik er vanuit dat je de cookies geen probleem vindt.OkMeer lezen