De Glutenvrije Man

  • Home
  • Over mij
  • Blog
  • Reviews
  • Coeliakie
    • Wat mag ik wel?
    • Wat mag ik niet?
  • Recepten
    • Voeg een recept toe
  • Restaurants/Winkels
  • Bloggers
  • Contact
    • Adverteren
  • Privacybeleid

De eerste keer….

11 december 2014 By Gerry 20 Comments

De_Glutenvrije_Kerstman

In het kader van #decemberglutenvrij bloggen we zoals inmiddels bekend zal zijn in estafette-vorm de hele maand december door. Iedere dag een nieuw blog van een andere blogger. Vandaag is het mijn beurt……..

Mijn blog bestaat pas sinds oktober, dus de kans is best groot dat je hem vandaag voor het eerst bezoekt. Ik hoop dat mijn blog bijzonder genoeg is en je besluit ook ook na vandaag nog vaak terug te komen. Maar misschien eerst nog even kort voorstellen; Ik ben Gerry Mulder, 48 jaar oud, getrouwd en vader van een dochter van 19. Ja, ik ben dus een man. Dat is gelijk een van de redenen waarom ik ben gaan bloggen. Het viel mij op dat de glutenvrije bloggers allemaal dames zijn. Dus leek het mij leuk om ook vanuit het oogpunt van de man te bloggen over het glutenvrije leven. Soms wellicht iets steviger, vaak kritisch, maar altijd oprecht, met als doel anderen te informeren en te zien of we dingen kunnen veranderen/verbeteren.

De eerste keer!

Heel veel glutenvrije zaken vallen voor mij nog in de categorie “De eerste keer”. Ik weet dat ik coeliakie heb sinds half juli van dit jaar, en heb in die 5 maanden al heel wat eerste keer momenten meegemaakt. Zo was er de eerste keer glutenvrij brood, de ochtend na de diagnose…… dat was geen succes. Ik schrok me kapot van de prijs, maar hoe ze het in hun hoofd haalden voor die prijs ook nog plakjes karton te verkopen kon er bij mij niet in. De dagen daarna begon ik te ontdekken dat er met veel zoeken en proberen gelukkig nog wel beter alternatieven zijn.

Ik beleefde ook mijn eerste glutenvrije vakantie in Amerika en een glutenvrije cruise. Daar viel alles me heel erg mee. In Amerika kon ik tot mijn verrassing vrijwel overal goed in restaurants terecht. Slechts één keer in de drie weken dat ik er was hadden ze in een restaurant geen glutenvrije kaart. En tijdens de korte cruise die we maakten kreeg ik haast een speciale behandeling. Vanaf het aan boord gaan tot aan het vertrek werd er aan me gedacht en met me meegedacht. Gek vond ik dan wel weer dat er in die waanzinnig grote supermarkten in Amerika relatief weinig glutenvrije producten te vinden waren.

En zo waren er nog veel meer eerste keer momenten. Het eerste biopt, waar ik enorm tegenop zag, maar wat met behulp van een roesje prima te doen was. Het eerste bezoek aan een glutenvrije winkel etc. etc. En nu sta ik dan voor de eerste glutenvrije decembermaand. We deden thuis al jaren niet meer zoveel aan Sinterklaas, en toch mis je nu dan ineens gewoon de speculaas, de banketstaaf en de pepernoten. Natuurlijk, ik heb ze wel gekocht in de glutenvrije variant, maar zeker veel minder dan de jaren hiervoor.

En dan over 2 weken voor het eerst glutenvrije kerstdagen. Het wordt nog wel even kijken hoe we die in gaan vullen. Uit eten gaan is leuk maar wel lastig….. en het lijkt me dat er tijdens de drukte van de kerstdagen weinig extra aandacht te verwachten is vanuit de keuken. Die hebben het druk genoeg en zitten wellicht niet te wachten op een lastige klant met dieetwensen. Dan toch misschien maar gewoon het gourmetstel op tafel en lekker thuis genieten. Daar kan niet veel mis gaan, en als dat toch gebeurt heb ik het in ieder geval zelf gedaan.

Maar mijn grootste uitdaging worden toch wel de oliebollen met oudejaarsavond. Ik ruik die heerlijke bollen nu al als ik door de stad heen loop. Voorgaande jaren kon het niet anders of ik kocht ergens zo een lekker rond bolletje met poedersuiker. Nu moet ik mezelf tevreden stellen met de geur. Maar oudejaarsavond gaat dat niet gebeuren. Op de beurs in Assen kocht ik een zakje meel voor oliebollen van Lisa’s Choice. Ik hoop maar dat ze lukken en lekker zijn. Er is immers ook maar één eerste keer voor een glutenvrije oliebol en die moet natuurlijk wel perfect zijn. Als jullie tips hebben hoor ik het graag….

Heb ik nog plannen voor 2015? Jazeker, ik ga in 2015 alles uit de kast halen om het geheim van glutenvrij brood te ontrafelen. Ik heb nu een paar keer glutenvrij brood geproefd dat akelig dicht in de buurt zit van zijn glutenvolle broertje. Dat betekent dus dat het wel degelijk kan. Nu nog zorgen dat niet alleen de profs het kunnen, maar wij thuis ook. Lijkt me een mooi streven dit geheim te ontrafelen. Ook daar moet een eerste keer voor zijn 🙂

Ik zou het erg leuk vinden als je mijn blog ook het komende jaar wilt volgen. Dat kan op diverse manieren. Via e-mail, via Bloglovin of via mijn Facebook pagina. Je vindt de mogelijkheden aan de rechterkant van deze pagina.

Ik wens jullie allemaal alvast fijne en gezellige feestdagen toe en een waanzinnig mooi, glutenvrij 2015.

#decemberglutenvrij

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7 Image8 Image9 Image10 Image11 Image12 Image13 Image14 Image15 Image16 Image17 Image18 Image19 Image20 Image21 Image22 Image23 Image24 Image25 Image25 Image26Image27 Image28 Image29 Image30 Image31

Deel dit bericht:

  • Delen
  • E-mail
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Google
  • Print

Filed Under: #wijbloggenglutenvrij, Blog

Comments

  1. sandra says

    12 december 2014 at 00:50

    Hoi ik zal morgen even een link sturen van de recepten die wij voor de oliebollen gebruiken. Gelukkig zijn ze erg lekker. Alleen dat gemak van even op de hoek halen mis je wel. Verkoopt speciale taarten uit Almere geen oliebollen tegen die tijd?

    Beantwoorden
    • Gerry says

      12 december 2014 at 20:14

      IK heb eerlijk gezegd nog niet gekeken of Speciale Taarten ook oliebollen gaat verkopen. Maar met alle tips hier kan mijn oudejaarsavond al bijna niet meer mislukken.

      Beantwoorden
      • Sandra says

        12 december 2014 at 20:17

        Volgens mij komt het inderdaad wel goed!! Alvast fijne feestdagen toegewenst!

        Beantwoorden
  2. Mirjam says

    12 december 2014 at 09:11

    Wat een leuke foto! Ben jij dat?
    Na al die eerste keren, wordt het echt makkelijker. Al blijven er natuurlijk altijd eerste keren komen. Zo at ik pas na 5 jaar mijn eerste glutenvrije kibbeling. En gaat Mirthe na de vakantie voor het eerst naar school…

    Hierbij mijn recept voor glutenvrije oliebollen: https://ikbenglutenvrij.nl/?p=5417
    Staan ook goede tips bij voor het maken van oliebollen.

    Groet, Mirjam

    Beantwoorden
    • Gerry says

      12 december 2014 at 20:12

      Ja Mirjam, dat ben ik. Dat is een foto van mijn eerste keer als kerstman….. vond het wel toepasselijk.
      Ik heb het gevoel dat ik in die 5 maanden al heel erg veel dingen heb geprobeerd en al heel veel gezien heb. Maar er valt vast ook nog een heleboel te ontdekken. Dus die eerste keer momentjes zullen vast nog even door gaan. Je recept ga ik uitproberen, lekkerrrrrrr.

      Beantwoorden
  3. Ellen says

    12 december 2014 at 10:43

    Bij le Poole kun je zakken van tien verse gv oliebollen bestellen. Donderdag worden ze gemaakt en vrijdag bezorgd. In de vriezer na ontvangst en als je zin hebt in een lekkere oliebol.. ff oppiepen in de magnetron! Heerlijk!

    Beantwoorden
    • Gerry says

      12 december 2014 at 19:58

      Dank voor de tip Ellen. Heb even gekeken en de prijs valt me erg mee. Best bijzonder voor glutenvrij 🙂

      Beantwoorden
  4. Gerda says

    12 december 2014 at 11:50

    Leuke Blog heb je geschreven Gerry, je bent niet de enigste man die Blogt, als zijn er wel heen weinig van.
    Leuk dat je mee doet met #decemberglutenvrij.
    Ben benieuwd naar je broodrecept, misschien ook maar eens een keer Bapao proberen, broodje met vlees vulling.
    Ik wens je ook hele fijne glutenvrije feestdagen en een spetterend glutenvrij 2015.
    Groetjes Gerda

    Beantwoorden
    • Gerry says

      12 december 2014 at 20:02

      Hé Gerda, er zitten toch niet stiekem glutenvrije mannen in mijn vijver hè? Welke blogs zijn dat? Dan kan ik eens kijken bij ze. Dat brood gaat helemaal goed komen. Bapao vind ik persoonlijk niet zo heel lekker, dat vond ik helaas ook al niet toen ik nog gluten at.

      Beantwoorden
  5. Elize says

    12 december 2014 at 12:27

    Ik vond mijn eerste glutenvrije decembermaand best spannend (en daarom schreef ik er vorig jaar ook iets over voor de adventkalender). Uiteindelijk hebben we alles thuis gevierd en heb ik zelf beide avonden het eten verzorgd. Behoorlijk wat werk, maar het was wel leuk en ik voelde me er goed bij. Voor dit jaar ben ik een stuk relaxter. Het eerste jaar met al die eerste keren is het lastigst maar daarna wordt het zoals Mirjam ook zegt steeds makkelijker! 🙂

    Beantwoorden
    • Gerry says

      12 december 2014 at 20:08

      Ik overweeg nog een avond naar Sea-You in IJmuiden te gaan. Daar was ik al eerder met mijn werk voor de lunch en vrijwel alles op de kaart is glutenvrij. Dat zou moeten lukken. En anders blijven we lekker thuis, staat die kerstboom er ook niet voor niets 🙂

      Beantwoorden
  6. Sandra says

    12 december 2014 at 13:35

    In deze link staan onderaan in de blog 2 recepten voor oliebollen.
    http://sandratelgen.wordpress.com/2013/12/24/december-glutenvrij-terugblikken-en-vooruit-kijken-met-oliebollen/

    Beantwoorden
    • Gerry says

      12 december 2014 at 19:55

      Dankjewel voor de recepten. Nu moet ik al die recepten natuurlijk voor de 31e ook nog een keer uitproberen zodat ik op de 31e wel de lekkerste maak 🙂

      Beantwoorden
  7. Inostrate says

    12 december 2014 at 19:47

    Goed geschreven, Gerry.
    Nu op naar de oliebollen en in 2015 ben ik benieuwd naar je zoektocht naar het beste glutenvrije brood!
    Fijne feestdagen!

    Beantwoorden
    • Gerry says

      12 december 2014 at 20:06

      Met alle tips komt het met die oliebollen wel goed 😉
      Dat brood wordt een uitdaging, maar je gaat het hier vast en zeker lezen. Hoe dan ook, we puzzelen net zolang tot het lukt.

      Beantwoorden
  8. Laurien says

    17 december 2014 at 11:43

    Ik vond de eerste keer ook spannend. De maand december is zo vol met eten, feestjes en gezelligheid. Dan komt je coeliakie hard aan. Mijn tante wilde wel voor mij koken, ja wat vond ik dat spannend. Mensen van boven de 60 weten er nou eenmaal minder van af (dacht ik zo) Ze is online gegaan en alles opgezocht wat er mee te maken had. Ik heb heerlijk gegeten en geen last gehad. Dit is jaar is mijn derde kerst gv. Het wordt makkelijker, voor mezelf en voor anderen. We gaan dit jaar zelfs uit eten.

    Beantwoorden
    • Gerry says

      17 december 2014 at 20:23

      Ik denk dat het uiteindelijk ook bij mij wel prima zal verlopen. Gelukkig zijn mijn klachten bij een foutje (nog) niet zo extreem. Dus als het toch per ongeluk mis gaat is dat zeker niet fijn, maar gaat het ook snel weer over.

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. #decemberglutenvrij adventskalender | Bakers and Fakers schreef:
    24 december 2014 om 12:21

    […] De Glutenvrije Man […]

    Beantwoorden
  2. #decemberglutenvrij 2015: wie schreef wat? | Ik ben glutenvrij schreef:
    31 december 2014 om 09:01

    […] De glutenvrije man – De eerste keer […]

    Beantwoorden
  3. Een terugblik op #Decemberglutenvrij 2014 | Laurien is schreef:
    31 december 2014 om 12:16

    […] De glutenvrije man – De eerste keer […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Glutenvrije Man

Foto_1b Welkom! Ik ben Gerry Mulder. Op 14 juli 2014 kreeg ik de diagnose Coeliakie en sindsdien ben ik bezig mijn weg te vinden in de glutenvrije wereld. Op mijn blog krijg je een inkijkje in het leven van een man met een gluten intolerantie maar vind je ook recepten, reviews en nieuwtjes. Heb je vragen? Laat het me vooral weten.

Wil je niets meer missen?

Wil je niets missen van De Glutenvrije Man? Laat dan hier je e-mailadres achter en klik op de knop er onder. Je ontvangt dan een meldingen zodra er een nieuw bericht verschenen is.

Voeg je bij 133 andere abonnees

De Glutenvrije Man op Facebook

De Glutenvrije Man op Facebook

Meest recente berichten

  • WOW! Patisserie cursus Bij Robèrt
  • Coeliakie en een maagverkleining kan dat?
  • Albert Heijn brood sterk verbeterd
  • Glutenvrije Su Börek
  • Tijd voor een feestje? Glutenvrije taart!

Recente reacties

  • Liset op Knapperige witte bollen
  • Jasel op Albert Heijn brood sterk verbeterd
  • Glutenvrije American chocolate chip speculaas cookies met amandel - glutenvrije mama op Recept: Glutenvrije Chocolate Chip Cookies en Pizookie
  • Renske op Experiment brood cloche mislukt
  • Gerry op Coeliakie en een maagverkleining kan dat?

Alle berichten

  • #wijbloggenglutenvrij (30)
  • Blog (110)
  • Broodexperimenten (12)
  • Broodtest (5)
  • De diagnose (2)
  • Recepten (16)
  • Reviews (19)

Recente berichten

Copyright © 2018 · De Glutenvrije Man

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
De Glutenvrije Man gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, ga ik er vanuit dat je de cookies geen probleem vindt.OkMeer lezen