De Glutenvrije Man

  • Home
  • Over mij
  • Blog
  • Reviews
  • Coeliakie
    • Wat mag ik wel?
    • Wat mag ik niet?
  • Recepten
    • Voeg een recept toe
  • Restaurants/Winkels
  • Bloggers
  • Contact
    • Adverteren
  • Privacybeleid

Een weckpot van de Gebaksjuwelier

13 juli 2015 By Gerry 3 Comments

Twee weken terug zag ik op de Facebookpagina van de Gebaksjuwelier dat eigenaresse Paula iets nieuws had bedacht. Het meel waar ze haar broden mee bakt wordt nu ook los verkocht. Althans….. het zit in een fraaie weckpot.

20150704_160935Ik had eind vorig jaar al eens eerder een reisje gemaakt naar de Betuwe om een bezoek te brengen aan de Gebaksjuwelier. Het ligt niet naast de deur, maar wel lekker centraal in het land. Ik ga af en toe graag het land in om eens te kijken bij bijzondere glutenvrije initiatieven en wat Paula met de Gebaksjuwelier heeft neergezet is een absoluut juweeltje. Hoe mooi is het als iemand zelf gewoon gluten mag eten en dan toch besluit een glutenvrije bakkerij te beginnen? Dan kan het niet anders of je bent enorm bevlogen en hebt een enorm hart voor je zaak. En dat proef je dan weer terug in de broden…. want die zijn erg lekker.

En nu was er dan ineens de weckpot met het meel waar je zelf je eigen brood mee kunt bakken, zoals dat ook in de winkel verkocht wordt. Althans, Paula heeft vast niet al haar geheimen in de weckpot gestopt maar het wordt in ieder geval geleverd met een eenvoudig recept waar iedereen mee uit de voeten moet kunnen. Of je kraan moet defect zijn, of je gist op….. dan lukt het niet. Maar dat zijn de enige ingrediënten die je nog nodig hebt om het recept te kunnen volgen.

Zelf kocht ik 2 potten. Volgens Paula is 1 pot voldoende voor 2 broodjes. Die zijn dan wel net iets kleiner dan de broden die ze kant en klaar verkoopt, maar als je wilt kun je natuurlijk ook gelijk de hele pot in één keer gebruiken.

Ik besloot voor één keer maar eens niet eigenwijs te zijn en gewoon eerst een brood van een halve pot te maken zoals het recept voorschreef. De instructies waren echt heel eenvoudig en in een mum van tijd lag mijn broodje te rijzen. Het bijzondere aan het meel van Paula is dat je na het mengen een heel stevig deeg over houdt wat zich prima laat vormen. Dat zijn we normaal gesproken niet gewend van glutenvrije mixen. Gelukkig had Paula in de winkel al aangegeven dat het deeg dik zou zijn, anders had ik wellicht gedacht dat ik er nog wat water aan toe had moeten voegen. Ik vormde er een mooi broodje van en liet de gist zijn werk doen. Na een half uurtje kon het brood de oven in.

Omdat het deeg stevig is, hoeft het niet in een vorm. Het brood ging bij mij op de bodem van mijn brood cloche, die als een soort pizza steen werkt. Gewoon op de bakplaat kan natuurlijk ook, maar ik heb die cloche toch al eens gekocht dus die kwam nu mooi van pas.

20150712_135620

Na een half uurtje was mijn broodje klaar. En wat een waanzinnig mooi exemplaar was het geworden. Vandaag heb ik er mijn tanden in gezet en ik moet zeggen, hij is bijna niet van een kant en klaar brood van de Gebaksjuwelier te onderscheiden. Want natuurlijk had ik naast de 2 potten meel ook 2 kant en klare exemplaren meegenomen om te zien hoe het moest worden.

Een weckpot met inhoud voor 2 broodjes kost € 8,95. Maar als de weckpot leeg is kun je hem (schoongemaakt) weer inleveren bij Paula. Je betaald dan € 6,45 voor een nieuwe inhoud. Op die manier is je broodje niet alleen lekker maar ook nog eens duurzaam. Leuk toch?

Uiteraard verkoopt de Gebaksjuwelier naast de weckpotten met meel en brood nog veel meer lekkere dingen zoals brownies, kersen taartjes, etc. Een bezoekje dus zeker een keertje waard. Ik zag op de site dat ze wegens vakantie vanaf 20 juli a.s. een paar weekjes gesloten zijn…… dus wil je zeker weten dat je voor die tijd nog een paar broodjes in kunt slaan, of een paar weckpotten kopen zodat je jezelf kunt redden, dan kan dat deze week nog.

De Gebaksjuwelier vind je aan de Schoolhof West 13A, 4105 AL te Culemborg.  Of klik hier: De Gebaksjuwelier

Deel dit bericht:

  • Delen
  • E-mail
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Print

Filed Under: Blog, Broodexperimenten Tagged With: bakkerij, betuwe, Brood, broodmix, culemborg, gebaksjuwelier

Comments

  1. J. says

    18 juli 2015 at 18:41

    Ik ben net geweest en heb bij een glutenvrije high tea genoten van dit brood. Nu net bij het avondeten een gekocht brood gekocht aangebroken en ik heb ook een pot broodmix gekocht (en nog te veel andere lekker dingen)

    Jammer genoeg wil ze niet zeggen wat er in zit.., vind het inderdaad raadselachtig hoe ze dat voor elkaar krijgt, hij is nog beter dan de diepvriesbroodjes van de Deen. Het is voor mij best ver reizen dus dat is wel jammer, als ik in de buurt woonde ging er elke week 1 kopen. Die mix is wel erg duur voor 500 gram mix, hoop dat ze het ook in grotere goedkopere verpakkingen gaat maken.

    Misschien is dit dan de methode van glutenfree on a shoestring? Ik heb het boek, maar heb pas 1 keer iets geprobeerd wat echt verschrikkelijk mislukt was.

    Beantwoorden
    • Paula Onink says

      15 december 2015 at 21:59

      Beste J.,
      op de weckpot staan alle ingrediënten die in het brood zitten… volgens mij is daar weinig raadselachtigs aan 😉

      Zoals het daar beschreven sta, doe ik het ook, alleen dan in grotere aantallen. Mysterie opgelost? 🙂

      Mijn andere geheimen hou ik nog even voor mij.

      Hartelijke groet, Paula Gebaksjuwelier

      Beantwoorden
  2. Gerda says

    17 augustus 2015 at 13:19

    Wat leuk dat je ook al bij Paula bent geweest, brood smaakt i.d.d. erg lekker. Die wat jij gebakken hebt ziet er ook heerlijk uit.
    groetjes Gerda

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Glutenvrije Man

08AD3540-3801-4805-8188-90EE038A2695_1_201_a Welkom! Ik ben Gerry Mulder. Op 14 juli 2014 kreeg ik de diagnose Coeliakie en sindsdien ben ik bezig mijn weg te vinden in de glutenvrije wereld. Op mijn blog krijg je een inkijkje in het leven van een man met een gluten intolerantie maar vind je ook recepten, reviews en nieuwtjes. Heb je vragen? Laat het me vooral weten.

Volg ons op social media

  • Instagram
  • Facebook

Wil je niets meer missen?

Wil je niets missen van De Glutenvrije Man? Laat dan hier je e-mailadres achter en klik op de knop er onder. Je ontvangt dan een meldingen zodra er een nieuw bericht verschenen is.

Voeg je bij 163 andere abonnees

De Glutenvrije Man op Facebook

De Glutenvrije Man op Facebook

Bloglovin

Meest recente berichten

  • We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Slagroomtruffels
  • Recept: Chocolade Pistache Taartje
  • WOW! Patisserie cursus Bij Robèrt
  • Coeliakie en een maagverkleining kan dat?

Recente reacties

  • coeliakie en over/ondergewicht - het verhaal van Gerry - Ik ben glutenvrij op Het is bijna zover, 5 kilometer hardlopen
  • Gerry op Vers brood test 3: Allergento
  • Lenting op Vers brood test 3: Allergento
  • Glutenvrije kaarten - Ik ben glutenvrij op Restaurants/Winkels
  • bettina sluyts op WOW! Patisserie cursus Bij Robèrt

Alle berichten

  • #wijbloggenglutenvrij (30)
  • Blog (113)
  • Broodexperimenten (12)
  • Broodtest (5)
  • De diagnose (2)
  • Recepten (18)
  • Reviews (19)

Recente berichten

Copyright © 2018 · De Glutenvrije Man

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.