De 15e van de maand is traditioneel #wijbloggenglutenvrij. Het bloggerscollectief waarin glutenvrije bloggers gezamenlijk bloggen over één en het zelfde onderwerp, maar uiteraard wel allemaal op onze eigen manier. Vandaag gaat #wijbloggenglutenvrij over de vraag wat het favoriete toetje is. Onderaan dit blog vind je de link naar alle deelnemende bloggers van deze maand.
Ik ben best een enorme toetjes fan. Aan het einde van de maaltijd vind ik het altijd wel fijn om nog een lekker toetje te nemen. Althans, de eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik er soms ook wel eens een uurtje wacht om mijn toetje dan lekker op de bank voor de tv op te eten 😉
Ik vind het goede nieuws van toetjes dat de meeste, gangbare toetjes glutenvrij zijn. Zo ben ik dol op vla, het liefste heb ik dan slagroomvla, maak je me ook niet verdrietig met een crème brûlée of een pudding. Maar het lekkerste vind ik toch wel gewoon een lekker ijsje. Daar mag je me werkelijk midden in de nacht voor wakker maken.
Maar, het kan natuurlijk altijd nog beter dan dat. In Amerika at ik 2 toetjes die ik nooit zal vergeten. Bij het restaurant ‘Outback Steakhouse’ serveren ze een glutenvrij toetje met de fantastische naam “The Thunder from down under”. En bij een ander restaurant, BJ’s Brewhouse serveren ze de de glutenvrije Pizookie. Beide heel verschillend maar ontzettend lekker 😎 Dit zijn met afstand mijn 2 favoriete toetjes.
The Thunder From Down Under
De Thunder from down under is een warme glutenvrije brownie gevuld met een enorme hoeveelheid walnoten. Bedenk daar bovenop een bol vanille ijs met chocoladesaus en een toefje slagroom. Het water loopt je toch al bijna uit de mond als je naar het bovenstaande plaatje kijkt.
Het is een ontzettend machtig toetje, en wij bestellen er altijd één met 2 lepels, en zelfs dan heb je echt meer dan genoeg. Maar oh wat is die lekker.
Dus mocht je naar Amerika gaan en in restaurant Outback Steakhouse terecht komen, ga er dan voor en bestel hem een keer. Wedden dat je daar geen spijt van krijgt?
Pizookie
De Pizookie is mijn andere favoriete toetje. Ik ben al fan van de chocolate chip cookies. Maar in geval van de Pizookie heeft restaurant BJ’s Brewhouse bedacht dat als je dat koekje niet helemaal hard bakt en er maar liefst twee bollen ijs op serveert je een geweldig toetje hebt. Dat dit een succes werd is wel duidelijk, want de Pizookie duikt tegenwoordig overal op. Inmiddels serveert BJ’s Brewhouse niet meer alleen de Chocolate Chip variant, maar hebben ze bedacht dat hij ook te maken is met allerlei andere soorten koekjes met noten, etc. Voor ons niet interessant, want wij bestellen natuurlijk gewoon de glutenvrije versie. Ook hier kun je met een gerust hart vragen om 1 Pizookie en 2 lepels. De kans dat je anders niet meer op kunt staan omdat je zo verschrikkelijk vol bent is groot.
Het goede nieuws van de Pizookie is dat je die ook zelf kunt maken. Ik schreef eerder een blog waarin ik het recept van de Pizookie uit de doeken deed. Je vindt het hier: Recept Pizookie
Ik heb net m’n ontbijt op, maar heb nu al zin in het toetje.
Mmmm, wat zien deze toetjes er lekker uit!