Ik ben niet zo heel erg van het achteromkijken, ik kijk liever vooruit. Immers wat geweest is, is geweest. Leer, verbeter en kijk naar de toekomst. Dat neemt niet weg dat het natuurlijk geen kwaad kan nog even na te genieten van hetgeen je in het afgelopen jaar hebt meegemaakt, mits het een geslaagd jaar was natuurlijk. Anders zou ik zeggen blik vooruit…… 2016 ligt voor je.
Wat mij aan de start van 2016 wel bezig houdt is wat we op glutenvrij gebied allemaal mee gaan maken. Er zullen ongetwijfeld in dit nieuwe jaar weer prachtige ontwikkelingen plaatsvinden. Verbeteringen van bestaande producten, nieuwe producten, nieuwe merken. Ik kan haast niet wachten om ze te gaan testen. Want eerlijk is eerlijk, het is niet altijd goud wat er blinkt, al willen producenten ons dat wel graag doen geloven. Maar soms zit er ineens een briljantje tussen, zoals afgelopen jaar de Das Andere Koeken, waarover ik hier schreef. Hoewel we met elkaar wel in het oog moeten houden dat smaken verschillen. Wat de één niet lekker vindt is voor de ander juist zalig. Wat ik er allemaal van vindt lezen jullie de komende maanden hier op mijn website.
Waar ik ook wel benieuwd naar ben is of we in 2016 de prijzen van glutenvrije producten omlaag zullen zien gaan. Dat een glutenvrij product een paar cent duurder is dan zijn ‘normale’ tegenhanger, dat begrijp ik wel, maar de soms dubbel zo hoge prijzen (of zelfs meer) zijn echt belachelijk en onnodig. Natuurlijk, wil je het als producent goed doen, dan heb je wellicht iets meer kosten omdat je een speciaal plekje vrij moet maken in verband met kruisbesmetting. Of wellicht moet je apparatuur iets vaker schoongemaakt worden, maar dat rechtvaardigt toch geen dubbele prijzen?
Het zou mij trouwens ook wenselijk zijn als producenten die nu gluten toevoegen aan hun producten eens na gaan denken of dat wel echt nodig is. Waarom kunnen we bijvoorbeeld de satésaus van merk A wel gewoon uit het schap pakken en doet producent B er gluten in waardoor we die moeten laten staan? En zo zijn er heel veel producten waarbij een ieder van ons, terwijl we in de supermarkt vertwijfeld het etiket van potje nummer 6 aan een deskundig onderzoek onderwerpen, zich toch wel eens afgevraagd heeft waarom die gluten er in hemelsnaam inzitten.
En ook in de keuken thuis heb ik voor 2016 nog wel een paar wensen. Ja, ik moet een nieuwe keuken met een goede oven, en een nieuwe keukenmachine zou ook handig zijn, maar dat bedoel ik niet. Ik zou wensen dat het lukt om nu toch echt een glutenvrij brood te bakken wat niet meer van een ‘gewoon’ brood te onderscheiden is. Mijn knapperige witte bollen van vorig jaar januari zijn voor mij nog steeds de meest succesvolle en komen een heel eind in de richting… maar volmaakt zijn ze nog niet. Daar gaan we de komende maanden dus verder aan werken. En ik beloof jullie dat ik een succes niet geheim houd, maar direct met jullie deel.
Tot slot hoop ik dat 2016 deze website meer en meer iets wordt van ons allemaal. Dat er af en toe een gastblogger is, of iemand die zijn verhaal kwijt wil en dat met ons wil delen via deze website. Dus, wil jij je verhaal kwijt? Of lijkt het je leuk eenmalig of vaker een blog te schrijven op deglutenvrijeman.nl laat het dan weten.
Kortom, we staan aan het begin van een uitdagend glutenvrij jaar. Een jaar waar ik jullie en een ieder die je lief hebt, alle goeds voor toewens. Proost!
Omdat ik heel erg benieuwd ben wat jullie grootste glutenvrije wensen voor 2016 zijn heb ik onderstaande poll gemaakt. Doen jullie mee?
Dan ga ik toch echt voor meer glutenvrije restaurants. Brood mis ik niet, heb ik nooit echt lekker gevonden. Maar ik mis wel het onbezorgd uit eten gaan. Bijna de helft van de keren gaat het mis…
Zonder brood kan ik dus echt niet. Maar dat komt denk ik doordat ik niet graag yoghurt of pap e.d. eet.
Net als Mirjam mis ik brood niet, maar ik vind het wel belangrijk dat de prijzen van glutenvrije producten gelijk moet zijn aan gewone producten. Je zal maar in de bijstand zitten of een ander soort uitkering hebben en je hebt de grootste moeite om glutenvrije producten te kopen.
Precies Renske. Glutenvrij eten is al lastig, maar als je het niet breed hebt wordt het een nog veel grotere uitdaging.
Ik ga voor de pil om een fout te corrigeren! Laatst in de vakantie weer mis gegaan, en dan is het gewoon zo naar dat je je lang beroerd voelt na een fout. Aan de andere kant is de oplossing misschien dan ook wel goede glutenvrije restaurants, maar dan kan het als nog ergens fout gaan.
Ik wens jou in ieder geval ook het allerbeste voor 2016 en een gelukkig, gezond en gezegend nieuwjaar.
Ik ga voor 100% glutenvrije restaurants. Brood, ach, daar ben ik nu wel aan gewend. Prijzen omlaag? Natuurlijk, dat zou fantastisch zijn. Die pil? Tja, die komt er ooit wel, denk ik.
Moet ik dan toch maar een leuk restaurantje beginnen in 2016? 🙂
Ja, doen!
voor 2016 wens ik voor mijn dat mijn dochter dat er meer plaatsen zijn waar je onbezord glutenvrij kan eten.. en niet dubbel tarief moet betalen