De Glutenvrije Man

  • Home
  • Over mij
  • Blog
  • Reviews
  • Coeliakie
    • Wat mag ik wel?
    • Wat mag ik niet?
  • Recepten
    • Voeg een recept toe
  • Restaurants/Winkels
  • Bloggers
  • Contact
    • Adverteren
  • Privacybeleid

Goodbye 2016, Hello 2017

23 december 2016 By Gerry 20 Comments

Vandaag is vakje 23 van de #decemberglutenvrij kalender aan de beurt. Voor wie het nog niet weet, we schrijven deze maand elke dag in estafettevorm met heel veel verschillende bloggers het jaar uit. Gisteren was Marlot aan de beurt van TheCoffeeType en vandaag is het mijn beurt.

Voor wie voor het eerst op mijn blog terecht is gekomen, ik ben Gerry Mulder, een man van 50 jaar oud. Sinds 2,5 jaar ben ik gediagnosticeerd met Coeliakie en sindsdien dus 100% glutenvrij. Ik begon mijn blogavonturen vrij snel na de diagnose omdat ik ontdekte dat het vrijwel alleen vrouwen waren die een glutenvrij blog schrijven. Ik schrijf een enkele keer een recept of schrijf een prikkelende tekst om de lezers aan het denken te zetten, maar maar doe vooral nieuwe producten reviewen. Zonder enig belang bij de fabrikant en dus altijd 100% eerlijk, gebaseerd op mijn eigen smaakpapillen 🙂

Zo aan het einde van het jaar kijk ik graag terug op wat er is gebeurd. En wat betreft een glutenvrij leven stond 2016 bol van nieuwe, interessante producten en gebeurtenissen. Wat 2016 echt bijzonder maakte was wel dat de zogenaamde A-merken met glutenvrije producten kwamen. Onderstaand een glutenvrij overzicht;

Goodbye 2016

Januari

2016 begon met een verschrikkelijk bericht. Bakker Gerrit Koelewijn, bekend van zijn heerlijke glutenvrije ontbijtkoeken “Das Andere Koek” waar ik meerdere reviews over schreef, verdween op 05 januari. Op Facebook werden massaal berichten gedeeld in de hoop dat Gerrit snel gevonden zou worden. Helaas werd een paar dagen later, op 08 januari het lichaam van Gerrit in Harderwijk teruggevonden.

 

April

Het duurde tot medio april voor er goed nieuws was. Er verschenen bij Albert Heijn in het schap met verse gebak, slagroomsoesjes. Niet van gewone ‘glutenvolle’ soesjes te onderscheiden en zoveel beter dan het diepvriesspul war we het tot dan toe mee moesten doen.  Helaas zijn ze niet altijd, en niet in elke Albert Heijn te vinden…maar als ze er wel zijn, grijp dan je kans want ze zijn echt heel lekker. Ik schreef er een review over welke je hier terug kunt lezen: Soesjes

Mei

In de maand mei kwam Carlijn van Foodless met groot nieuws van Verkade. Verkade ging glutenvrije Oaties op de markt brengen in 2 verschillende smaken, naturel en chocolade. Dit bleek het startschot voor meer A-merken om de glutenvrije markt te betreden. En een discussie was geboren, want Verkade wilde haar koekjes in het eigen schap en niet in een specifiek glutenvrij schap. De glutenvrije wereld is volgens mij tot op de dag van vandaag verdeeld over wat beter is. Ik persoonlijk maak graag een gewoon rondje door de winkel en heb niets met het glutenvrije schap. Het blog van Carlijn vind je hier: Oaties

Maar minstens zo belangrijk om te melden is dat we met een grote groep glutenvrije bloggers wederom de Coeliakiemaand organiseerden in de maand mei. Belangrijk om de bewustwording van de ziekte te bevorderen. Voor info over de Coeliakiemaand klik je hier.

Juni

Juni bracht ons dubbel goed nieuws, want deze keer was het Koopmans die ons verraste met 2 nieuwe glutenvrije producten. Een pannenkoekenmix die zo goed is dat alle andere glutenvrije pannenkoekenmixen bij mij het huis niet meer in komen. En een glutenvrije, zelfrijzend amandel bakmeel. Die laatste kreeg de nodige kritiek omdat het niet 100% amandelmeel bevat. Iets wat overigens ook groot op het pak staat aangegeven.

In juni was er ook nog de ‘Free From Food Expo’in de Rai in Amsterdam, waar heel veel nieuwe producten te zien en te proeven waren. Helaas zien we van die producten tot dusver weinig op de Nederlandse markt verschijnen. Zeker voor het geweldige bladerdeeg van een producent uit Israël ontzettend jammer. Deze mensen zijn nog steeds naarstig op zoek naar een importeur. Ben jij die importeur? Laat het me maar weten. Het verslag van de Foodexpo vind je hier: Foodexpo

Juli

Ook in de zomermaand juli werden we niet overgeslagen met nieuws. Toen was het de beurt aan Grand’Italia om ons te verblijden met een glutenvrije penne en fusilli. Ook hun Sugocasa en andere sauzen zijn glutenvrij, dus Grand’Italia maakt het sindsdien wel heel makkelijk om ons een glutenvrije pasta maaltijd te laten bereiden.

 

Augustus

Eind juli kreeg ik een tip van een insider dat er groot glutenvrij nieuws aan zat te komen. In augustus zou na jaren van vragen en wachten ‘het’ ontbijtkoekmerk van Nederland, Peijnenburg met een glutenvrije variant komen. Het nieuws sloeg in als een bom, Peijnenburg maakte in één keer duizenden vrienden. Ik schreef er een review over welke je hier terug kunt lezen: Ontbijtkoek

Oktober

Moesten we het in september doen met de mooie producten die we al hadden, kwam er in oktober toch weer een verrassing uit de hoge hoed. Dr Oetker besloot 2 glutenvrije pizza’s op de markt te brengen, een mozarella en een salame variant. Persoonlijk vind ik ze erg smaakvol en lekker krokant.

 

November

Wat nog gemist werd was een lekker glutenvrij biertje. In november vulde Bavaria dat gat op de markt in. Persoonlijk drink ik niet, dus ook geen bier, maar van horen zeggen stelt Bavaria niet teleur. Harmke van Miss Glutenvrij schreef er een mooie review over, die vind je hier: Bavaria

December

En dan is het al weer december. De maand waarin de bloggers druk zijn met #decemberglutenvrij, en waarin we allemaal nadenken over wat er op het glutenvrije kerstmenu moet komen te staan. Ik hoop van harte dat jullie allemaal iets lekkers weten te maken en samen met je gezin kunt genieten van heerlijke feestdagen.

Hello 2017

Wellicht is het opgevallen dat er de laatste tijd minder vaak dan voorheen een blog van mijn hand verscheen. Dat is niet omdat er niets is om over te schrijven, of een gebrek aan goede wil. Helaas werd bij mijn vrouw begin november de diagnose borstkanker vastgesteld in beide borsten en dan staat de wereld een klein beetje op zijn kop.

Dan realiseer je je ineens dat Coeliakie soms ontzettend lastig is, en we allemaal wel eens mopperen op het niet kunnen eten wat we zouden willen, maar dat het niets is vergeleken bij mensen die getroffen worden door vele andere ziektes zoals deze.

Op 5 januari a.s. wordt mijn vrouw geopereerd en ik hoop van ganser harte dat we daarna 2017 echt goed kunnen beginnen.

Fijne feestdagen en alvast een bijzonder mooi en gezond 2017 gewenst!

Morgen is het de beurt aan Koosje van het blog Koos Glutenloos om het estafette stokje over te nemen. Zij schreef eerder voor #decemberglutenvrij op 05 december, en ik ben heel benieuwd naar haar blog van morgen. Jullie ook? Dan zeker morgen even kijken op haar blog.

Deel dit bericht:

  • Delen
  • E-mail
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Print

Filed Under: #wijbloggenglutenvrij, Blog Tagged With: Albert Heijn, decemberglutenvrij, diagnose, glutenvrij, kerst, pannenkoeken, pizza, review, wijbloggenglutenvrij

Comments

  1. Anja says

    23 december 2016 at 08:15

    Wat leuk op gezet Gerry.

    Fijne feestdagen en goed en gezond 2017

    Beantwoorden
    • Gerry says

      25 december 2016 at 14:58

      Jij ook fijne feestdagen en een gezond 2017 Anja.

      Beantwoorden
  2. Inge says

    23 december 2016 at 08:59

    Gerrie, ik wens jullie heel veel sterkte toe, en de allerbeste wensen en gezondheid in het komende jaar!

    Beantwoorden
    • Gerry says

      25 december 2016 at 14:58

      Dankjewel Inge en jij ook alvast een mooi 2017 gewenst!

      Beantwoorden
  3. Rachel says

    23 december 2016 at 10:00

    Beste dhr. Mulder,

    Ik wens u ook fijne feestdagen en een gezond 2017 toe.
    uiteraard wens ik u en uw vrouw veel sterkte toe, en hoop dat alles goed komt.

    bedankt voor uw post!

    Groet,
    Rachel

    Beantwoorden
    • Gerry says

      25 december 2016 at 14:57

      Rachel, ook voor jou fijne feestdagen en een gezond 2017 gewenst! Maak er wat moois van.

      Beantwoorden
  4. boeddhamum says

    23 december 2016 at 10:24

    Bedankt Gerrie voor de terugblik op het glutenvrije 2016.
    Ik kom er altijd heel laat achter als er nieuwe producten op de markt zijn gekomen. Maak bijna altijd alles zelf, maar dit jaar ben ik heel blij met de ontbijtkoek en de pizza moet ik nog proberen!

    Ik wens jou en je vrouw heel veel sterkte de komende tijd, veel geluk, kracht en liefde.

    Groet, Linda

    Beantwoorden
    • Gerry says

      25 december 2016 at 14:56

      Dankjewel Linda. We gaan proberen er een mooi 2017 van te maken. Die ontbijtkoek is top hè?

      Beantwoorden
  5. Renske says

    23 december 2016 at 11:02

    Ik wens jou en vooral je vrouw heel veel sterkte toe. Ik hoop dat er goede hoop is en dat het jaar 2017 een nieuw begin is met veel geluk. Beterschap voor je vrouw en sterkte voor beide en de rest van de familie.
    Borstkanker is een ziekte waar een heel gezin last van heeft.

    Beantwoorden
    • Gerry says

      25 december 2016 at 14:55

      Dankjewel voor je lieve woorden Renske. Ook jij veel geluk in 2017!

      Beantwoorden
  6. Gerda says

    23 december 2016 at 11:05

    Gerry heel veel sterkte samen. Verschrikkelijke ziekte. Hoop dat alles goed komt in 2017. Fijne Kerstdagen samen.

    Beantwoorden
    • Gerry says

      25 december 2016 at 14:55

      Dankjewel Gerda! Fijn 2017 alvast!

      Beantwoorden
  7. kimmy says

    23 december 2016 at 11:09

    Beste Gerrie
    ik wens jou heel veel sterkte toe
    een een prettige eindejaar en een goede gezondheid !

    Beantwoorden
    • Gerry says

      25 december 2016 at 14:54

      Dankjewel Kimmy! Jij ook een mooi 2017 gewenst.

      Beantwoorden
  8. Harmke says

    27 december 2016 at 10:35

    Wat een leuk overzicht! Heerlijk al die glutenvrije producten van a-producenten te zien. Wij kopen ook geen andere pannenkoekmix meer ;).

    Lieve Gerry, veel sterkte voor jou gezin de aankomende tijd. Ik hoop dat de operatie goed gaat en je vrouw snel beter wordt!

    Beantwoorden
    • Gerry says

      2 januari 2017 at 20:20

      Dankjewel Harmke, en jij nog gefeliciteerd met je verjaardag 😉

      Beantwoorden
  9. Jantineke says

    30 december 2016 at 22:43

    Hallo Gerry,
    Leuk je overzicht! Zo zie je dat er toch wel een beweging in zit!
    Veel sterkte voor jou en je vrouw!
    Goede jaarswisseling, en een voorspoedig 2017!
    Jantineke

    Beantwoorden
    • Gerry says

      2 januari 2017 at 20:18

      Jij ook een mooi en gezond 2017 gewenst Jantineke.

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. #decemberglutenvrij adventskalender 2016 | Ik ben glutenvrij schreef:
    30 december 2016 om 09:15

    […] 23 december: De glutenvrije man – Goodbye 2016, hello 2017 […]

    Beantwoorden
  2. #DecemberGlutenvrij 2016 - GlutenvrijeBlog.nl schreef:
    8 januari 2017 om 16:01

    […] 23 december: De glutenvrije man – Goodbye 2016, hello 2017 […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Glutenvrije Man

08AD3540-3801-4805-8188-90EE038A2695_1_201_a Welkom! Ik ben Gerry Mulder. Op 14 juli 2014 kreeg ik de diagnose Coeliakie en sindsdien ben ik bezig mijn weg te vinden in de glutenvrije wereld. Op mijn blog krijg je een inkijkje in het leven van een man met een gluten intolerantie maar vind je ook recepten, reviews en nieuwtjes. Heb je vragen? Laat het me vooral weten.

Volg ons op social media

  • Instagram
  • Facebook

Wil je niets meer missen?

Wil je niets missen van De Glutenvrije Man? Laat dan hier je e-mailadres achter en klik op de knop er onder. Je ontvangt dan een meldingen zodra er een nieuw bericht verschenen is.

Voeg je bij 162 andere abonnees

De Glutenvrije Man op Facebook

De Glutenvrije Man op Facebook

Bloglovin

Meest recente berichten

  • We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Slagroomtruffels
  • Recept: Chocolade Pistache Taartje
  • WOW! Patisserie cursus Bij Robèrt
  • Coeliakie en een maagverkleining kan dat?

Recente reacties

  • coeliakie en over/ondergewicht - het verhaal van Gerry - Ik ben glutenvrij op Het is bijna zover, 5 kilometer hardlopen
  • Gerry op Vers brood test 3: Allergento
  • Lenting op Vers brood test 3: Allergento
  • Glutenvrije kaarten - Ik ben glutenvrij op Restaurants/Winkels
  • bettina sluyts op WOW! Patisserie cursus Bij Robèrt

Alle berichten

  • #wijbloggenglutenvrij (30)
  • Blog (113)
  • Broodexperimenten (12)
  • Broodtest (5)
  • De diagnose (2)
  • Recepten (18)
  • Reviews (19)

Recente berichten

Copyright © 2018 · De Glutenvrije Man

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.