Vandaag is het weer de 15e van de maand en dus tijd voor het gezamenlijke bloggersinitiatief #wijbloggenglutenvrij. Zoals elke maand bloggen de deelnemende glutenvrije bloggers da allemaal over het zelfde onderwerp. Deze maand is dat: “Wat zit er in je vriezer?” Onderaan dit blog vind je de adressen van de deelnemende bloggers zodat je ook hun blog kunt lezen.
Om heel eerlijk te zijn is de vriezer van de Glutenvrije Man best een beetje saai 🙂 Ik heb geen hele grote vriezer, ik moet het doen met 2 kleine lades en een open vak bovenin. Sinds ik glutenvrij moet eten is de middelste lade mijn domein, daar zitten zoals je op de foto kunt zien mijn broodjes in. Broodjes in vele soorten. Zo zie je rechts op de foto de kant en klare pistoletten van supermarkt Deen, welke ik ooit noemde in mijn blog over mijn Top-3 favoriete producten. Ik koop ze nog elke week, en ben erg blij dat supermarkt Deen deze heeft opgenomen in het vaste assortiment. Ik vind ze lekker, maar bovendien is het erg handig als ik zelf geen tijd (of zin) heb om te bakken.
Dat zelf bakken doe ik uiteraard ook nog graag. Aan de linkerkant zie je daar het resultaat van. Begin dit jaar schreef ik een blog over ‘Knapperige witte bollen’. De broodjes die je hier in de vriezer ziet zijn eigenlijk een variant daarop. Ik ben bezig het oude recept iets te vereenvoudigen en te verbeteren. Ik vind deze versie persoonlijk ook erg lekker en binnenkort schrijf ik daar een blog over en plaats ik het recept. Verder zit er in de brood lade links achterin nog een zak Kaiserbolletjes van Schär. Die vind ik eigenlijk niet zo lekker en liggen daar voor noodgevallen. Ze zijn al iets over de datum en dat is tot dusver geen probleem, maar binnenkort verdwijnen ze in de afvalbak. Ergens achterin liggen ook nog andere sneetjes brood. Eigenlijk mislukt, en niet heel smakelijk, maar ik vind het altijd erg lastig iets wat ik gebakken heb meteen weg te gooien……. het blijft hetzelfde, maar een paar weken later voelt ineens een stuk beter 🙂
Het open vak bovenin de vriezer ligt zoals je kunt zien vol met ijs, van Magnums, Snickers tot sorbetijs. Ik ben een ontzettende liefhebber van ijs, en weet nog dat toen ik de diagnose coeliakie kreeg mijn grootste angst was dat ik nooit meer ijs mocht eten. Gelukkig viel dat mee, en bleek mijn favoriete ijswinkel De Hoop in Blaricum zelfs glutenvrije hoorntjes te hebben. Maar nog beter dan dat, als je daar om een glutenvrij hoorntje vraagt gaan alle alarmen af. De gebruikte ijsschep gaat in de wasbak, er komt een volledig schone schep uit de la en men haalt de smaken die je wilt niet uit de bak in de vitrine, maar van achter uit de winkel waar nog niemand iets van heeft genomen. Veiliger kan het niet, de kans op kruisbesmetting is zo volkomen uitgesloten. Het ijs wat je hier in de vriezer ziet is bewust niet echt mijn smaak. Ik probeer immers ook nog een hoop gewicht kwijt te raken en dan helpt het niet als je vriezer vol ligt met iets wat je liefst zo snel mogelijk naar binnen werkt. Dit zijn op de Magnum Black na vooral de favoriete smaken van mijn dochter en haar vriend.
In de ondersta lade van mijn vriezer liggen op dit moment slechts 3 producten. Een zak met bloemkool roosjes, overgebleven van een enorme bloemkool die we laatst gekocht hebben en waarvan we op voorhand wisten dat het niet op zou gaan. Daarnaast een verpakking varkenssnitsels. Er in gestopt door mijn vrouw, dus kennelijk een keer teveel gekocht.
Tot slot ligt er aan de rechterkant een zak Super Crunch Hollandse Frites van Aviko. Eigenlijk is dit een zak reserve frites. Normaal gesproken gebruiken we verse frites, maar soms is er niet genoeg en vullen we aan met deze bevroren frites. Sinds de diagnose coeliakie bakken we de frites overigen niet meer in de frituurpan maar in een Actifry. Een stuk minder vet en zowel met verse als ook met deze Super Crunch heerlijke patat op tafel.
Onze keuken is eigenlijk aan vervanging toe, en ik hoop dat we er bij de aanschaf van een nieuwe in zullen slagen deze zoveel mogelijk aan te passen aan mijn wensen. Zo zou ik de vriezer toch wel graag iets groter willen hebben. Maar ook een gewone oven om goed te kunnen bakken in plaats van een combi magnetron lijkt me ideaal. Tot het zover is moet ik het met deze doen en dat gaat ook prima.
Hebben jullie je keuken aangepast en/of ingericht nadat je geen gluten meer mocht eten? Zo ja, waar heb je op gelet? En wat stoppen jullie zoal in je vriezer?
Andere bloggers die deze maand schrijven voor #wijbloggenglutenvrij zijn:
Schrijfsels van mij
Glutenvrije Mama
Stories of a Coeliac
Miss Glutenvrij
Laurien Is
Mijn Serendipity
Glutenvrij hoort erbij
Emily Glutenvrije Kleuter
Glutenvrij Reizen
Ik ben Glutenvrij
Home of Comfort
Pink Pequena
More than Soup
Altijd Glutenvrij
Creatief Glutenvrij
Leuk om jouw vriezer te zien. Snickers ice Cream is dus wel echt mijn lievelingsijs haha!
Ik had eerst een extra vriezer in de schuur maar heb die weggedaan. Ik red me prima met wat ik nu heb. Er gaat genoeg in. Maar als ik een nieuwe keuken zou mogen uitzoeken zou ik wel voor nog een extra la kiezen, just in case.
Bij mij past het tot dusver ook wel, maar dat is denk ik ook omdat je er rekening mee houdt wat er in kan. Ik zou een extra lade wel toejuichen. Gek eigenlijk, want voor ik van mijn coeliakie wist at ik eigenlijk nooit brood uit de vriezer. Moest er niet aan denken…… nu kan ik niet meer zonder.
Wat heb je veel broodjes!
En gooi je die (als je ze niet meer wilt) inderdaad gewoon weg? Ik maak er vaak iets anders van, zoals broodschotel of paneermeel.
Wij kregen een nieuwe keuken vlak voordat coeliakie geconstateerd werd. Maar ik zou het niet anders doen: glutenvrij aanrecht boven de bestekbak
Die broodjes zijn precies genoeg om de week door te komen Mirjam 🙂 Ik neem er elke dag 2 mee naar mijn werk. Toen ik nog niet glutenvrij hoefde te eten at ik veel meer brood. Ik ben een echte broodliefhebber. Vandaar mijn drang om dat glutenvrije brood perfect te krijgen. Mij maak je niet blij met een bakje yoghurt als ontbijt. Eigenlijk gaan al mijn broodjes dan ook gewoon op. Maar soms zit er iets tussen wat ik echt niet lekker vind, en die mag dan uiteindelijk aan de reis naar de afvalbak beginnen.
vervolg: aparte magnetron en oven. Koelkast met appart diepvriesgedeelte (die ook apart koelt: in ons vorige huis was de keuken wel eens zo koud dat de koelkast niet meer koelde en de diepvries dus ook niet…) Een volgende keer zou ik wel een oven nemen die sneller warm is en minder energie verbruikt. En die ook een rijsstand heeft.
Dank voor de tips 🙂 Sluit aardig aan bij wat ik in gedachte heb. Mijn combi magnetron staat nu in de garage omdat toen we dit huis kochten er geen ingebouwd zat, en ook geen oven. Maar steeds naar de garage met je bakplaat is wel erg vervelend. Dus een oven en een aparte magnetron moeten er in een nieuwe keuken zeker komen. En zo een Amerikaanse dubbeldeurs koelkast lijkt me ook wel wat 🙂
Ik gooi nooit (glutenvrij) brood weg maar maak er paneermeel van. Dat gaat met die broodjes van Schär ook goed 🙂
Tot nog toe heb ik de broodjes van Schär gewoon opgegeten. Die datum op de verpakking zegt me bij diepvries spullen niet zoveel, dus dat kan nog een tijdje. Voor andere broodjes geldt dat ik ze of gewoon opmaak. Maar als ik ze echt niet lekker vind omdat er een anijssmaak aan zit of zoiets, vind ik het ook niet lekker als paneermeel.
In mijn kleine vriezertje zit mijn zelf gemaakte brood. Wand de brood in de winkels kan ik niet eten. Ik verdraag ook geen gist en zoetigheid en welke vorm ook. Dus mijn vriezer is wel heeeel saai. Alleen nog wat ijs voor mijn kleinkinderen.
Ik heb maar weinig van mijn zelf in de vries.
Groenten, brood en vis en frites .
Ik heb ook een Actifry.
Ik heb een broodsoort gevonden waar geen suiker in zit.
Ik kan ook geen zuivel,koolsoorten,vlees,suiker en zoetstof verdragen.
En vanwege mijn mondbrand geen fruit.
Ik heb altijd tomaten en komkommer in huis.
En ik gebruik veel verse en gedroogde kruiden.
Leuk om te zien en je hebt inderdaad een hoop brood in je diepvries! Maar dat was me bij andere bloggers ook al opgevallen. IJsjes zijn inderdaad lekker =D
Mooie volle diepvries 😀