De Glutenvrije Man

  • Home
  • Over mij
  • Blog
  • Reviews
  • Coeliakie
    • Wat mag ik wel?
    • Wat mag ik niet?
  • Recepten
    • Voeg een recept toe
  • Restaurants/Winkels
  • Bloggers
  • Contact
    • Adverteren
  • Privacybeleid

Mijn glutenvrije ontbijt…. saai maar lekker!

15 oktober 2015 By Gerry 18 Comments

BroodHet is de 15e van de maand en tijd voor het gezamenlijke bloggersinitiatief #wijbloggenglutenvrij. Deze maand beantwoorden alle deelnemende bloggers de vraag: “Hoe ziet jouw ontbijt eruit?” Onderaan dit blog zie je welke andere bloggers er deze maand mee doen.

Ik ben opgegroeid in de tijd dat je voor ontbijt en lunch gewoon brood at en er ‘s avonds aardappelen op het menu stonden. Nee, niet 1 dag in de week, maar gewoon alle dagen. Hoewel, op zaterdagavond kwamen de aardappelen er niet aan te pas. Dan aten we ook ‘s avonds brood :-). En hoewel ik aardappelen nog steeds heerlijk vind, is er in de loop der jaren ook bij mij wel variatie in gekomen. Nu eten we die Hollandse piepers nog maar een enkele keer per week.

Dat geldt wat mij betreft niet voor het ontbijt, daar kan ik kort in zijn: Ontbijt = Brood! Ik heb het geprobeerd, ontbijten met yoghurt, met cruesli of iets anders, zeker tijdens de vakanties, maar telkens weer verlang ik terug naar brood. Dat is misschien ook wel de reden dat ik vanaf dag 1 dat ik glutenvrij moest eten er alles aan gedaan heb een glutenvrij brood te vinden wat lekker is.

Ik heb inmiddels vele soorten glutenvrij brood geprobeerd en nog veel meer broodmixen aan een test onderworpen. Na ruim 15 maanden glutenvrij te zijn ben ik er gelukkig in geslaagd mezelf dagelijks een lekker brood voor te schotelen. Soms kant en klaar uit de winkel, maar meestal met veel liefde zelf gebakken. En nee, nog altijd niet 100% zoals een gewoon ‘glutenvol’ brood smaakt. Nog altijd kijk ik als we met het hele gezin ontbijten lekkerbekkend naar het brood van de rest. Er naar kijken is al genoeg om te weten hoe het proeft, hoe het voelt…… en om te weten dat het helaas zo nooit meer zal zijn.

Natuurlijk, er zijn een aantal broden verkrijgbaar die absoluut een glutenvrije 10 verdienen. Ik koop als ik in de buurt ben graag een brood bij Paula van de Gebaksjuwelier in Culemborg. En onlangs was ik in Scheveningen bij Yvette en haar The Welsh Bakestone, en ook haar broden verdienen een dikke 10. Beide dames betekenen met hun bak-kunsten een hoop voor glutenvrij Nederland. Maar ondanks dat hun broden geweldig zijn, is de smaak en de beleving van een glutenvol brood toch anders.

HaverbroodmixKlaar met mijn zoektocht naar glutenvrij brood ben ik dan ook nog lang niet. Ik heb nog een heleboel recepten liggen die ik wil proberen. Bij Yvette proefde ik het brood met haver, en ik was verbaasd hoe lekker dat was. Met haver wil ik binnenkort dus ook zelf eens experimenteren. Zodra dat een lekker brood oplevert deel ik natuurlijk gelijk hier het recept. Tot die tijd kan ik je van harte mijn oudere recepten voor de knapperige witte bollen of het vezelrijke granenbrood aanbevelen.

Mijn ontbijtje bestaat dus gewoon uit brood, meestal belegd met een plakje kaas (Old Amsterdam) of een simpele worstsoort als ham of cornedbeef en een enkele keer met pindakaas. En in het weekend? Dan is er tijd voor een paar gekookte eitjes. En hoewel mijn ontbijt met elke dag brood wellicht wat eentonig lijkt, ben ik er zelf erg gelukkig mee. Ik sla het ontbijt echt nooit over zoals 1 op de 3 Nederlanders volgens een onderzoek uit 2014 blijkt te doen (Bron: Nu.nl). Ik moet er niet aan denken om niet te eten. Mijn lichaam heeft die paar sneetjes brood ‘s ochtends hard nodig. Er gaat dan ook dagelijks een keurig trommeltje mee naar mijn werk, wat eenmaal aangekomen achter mijn bureau gelijk open gaat. Kop koffie erbij en smullen maar…. Ik kijk nu al uit naar mijn ontbijt van morgenochtend.

Wat is jullie favoriete glutenvrije ontbijt? Is dat net zo saai als dat van mij of juist heel gevarieerd?

Andere bloggers die deze maand schrijven voor #wijbloggenglutenvrij zijn:

Schrijfsels van mij
Glutenvrije Mama
Glutenfree Amsterdam
Miss Glutenvrij
Laurien Is
Mijn Serendipity
Glutenvrije Blog
Glutenvrij Reizen

Ik ben Glutenvrij
Home of Comfort
Pink Pequena
More than Soup
Creatief Glutenvrij

Deel dit bericht:

  • Delen
  • E-mail
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Print

Filed Under: #wijbloggenglutenvrij, Blog Tagged With: Brood, ontbijt, wijbloggenglutenvrij

Comments

  1. schrijfsels says

    15 oktober 2015 at 08:01

    Ha, mijn ontbijt is meestal net zo saai 🙂 Ook ik was en ben een broodeter, maar of ik na bijna 8 jaar glutenvrij nog weet hoe glutenvrij brood smaakt? Heeft smaak een geheugen? Ach, (bijna) alles went ….

    Inge

    Beantwoorden
    • Gerry says

      16 oktober 2015 at 06:27

      Heeft smaak een geheugen? Goeie vraag….. Ik denk dat als het had gekund een klein hapje genoeg zou zijn om alle herinneringen weer te prikkelen. Maar alles went, dat ben ik met je eens. Soms is het zoals het is.

      Beantwoorden
  2. Elize says

    15 oktober 2015 at 08:02

    Niet vreemd hoor, ik ontbijt ook regelmatig ‘heel saai’ met glutenvrij brood 🙂

    Beantwoorden
    • Gerry says

      16 oktober 2015 at 19:32

      🙂

      Beantwoorden
  3. Gerda says

    15 oktober 2015 at 10:58

    Ik vind het ook helemaal niet saai hoor, als je het maar lekker vind. Leuk dat je ook bij Yvette bent geweest in Scheveningen.

    Beantwoorden
    • Gerry says

      16 oktober 2015 at 19:32

      Toevallig moet ik morgen in Den Haag zijn, dus ik ga nog een keer naar Yvette.
      Maar deze keer heb ik vooraf even wat besteld…… Weet ik zeker dat niet voor niets ga.

      Beantwoorden
  4. Sigrid says

    15 oktober 2015 at 11:10

    Als ik weinig brood meer in de vriezer heb ontbijt ik vaak met havermout pap. Of met Teff pap ,dat lijkt op Brinta. Is van de Breakfast lijn van Joannesmolen. Lekker warm in de winter. Sinds kort bak ik met haverbroodmix van Roley’s. Ik bak er 2 tegelijk en dan in porties in de vriezer. Dat is echt smullen!

    Beantwoorden
  5. Anja says

    15 oktober 2015 at 13:03

    Mijn ontbijt is havervlokken met gebroken lijnzaad en rozijnen met sojamelk.
    De havervlokken met rozijnen en gebroken lijnzaad dat zet ik de avond van te voren in de week. Ik heb glutenvrij gebakken van Damhert donkerbruin en heb er zelf wat teff en lijnzaad toegevoegd en dan is het brood wat steviger en niet zo droog.

    Beantwoorden
  6. Mirjam says

    15 oktober 2015 at 15:41

    Ik eet haast nooit meer brood. Maar ik ga zometeen toch echt weer een broodje in de machine gooien. Kan dochterlief morgen tosti eten ;-).

    Beantwoorden
    • Gerry says

      16 oktober 2015 at 19:33

      Ze treft het maar met zo een moeder ?

      Beantwoorden
  7. JoJ says

    15 oktober 2015 at 23:59

    Ik heb een heerlijk glutenvrij broodrecept met de haverbroodmix van Provena! Ik heb meerdere broden gebakken, maar dit is echt mijn alltime favourite! Interesse in het recept?

    Ik sta ‘s ochtends altijd heel vroeg op en ontbijt dan niet thuis maar in de auto of zodra ik op school aan kom. In de auto eet ik vaak een boterhammetje met jam of pindakaas en ik ontbijt ook vaak met yoghurt en crunchy oat muesli. In het weekend houd ik ook heel erg van appeltaartontbijtjes: warme appel met havervlokken en kaneel.

    Beantwoorden
    • Gerry says

      16 oktober 2015 at 06:24

      Hoi Jobke, ik zou dat recept heel erg graag uitproberen. Dus als je het zou willen delen zou dat fantastisch zijn. Ik heb toevallig een pak Provena staan.

      Beantwoorden
      • JoJ says

        16 oktober 2015 at 11:40

        Natuurlijk wil ik het delen. Kun je misschien je emailadres naar me sturen??

        Beantwoorden
    • Wanda says

      25 oktober 2015 at 08:52

      Il zou dat recept ook graag willen.

      Beantwoorden
      • JoJ says

        26 oktober 2015 at 17:57

        Als je me je emailadres geeft, stuur ik het op. Ik wil het ook wel hier plaatsen, maar weet niet of Gerry dat ook goed vindt…

        Beantwoorden
        • Wanda says

          27 oktober 2015 at 11:46

          Misschien kan Gerry het recept doorsturen of mijn e-mail adres aan jou geven. Wil niet dat mijn mailadres op de site komt te staan.

          Beantwoorden
          • JoJ says

            27 oktober 2015 at 13:06

            Komt helemaal goed, ik ga het recept plaatsen op het receptendeel van deze blog 🙂

          • Gerry says

            28 oktober 2015 at 19:35

            Hoi Wanda, Jobke heeft het recept inmiddels online gezet onder de kop “recepten” van mijn site. Of voor een directe link: http://www.deglutenvrijeman.nl/recipes/

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Glutenvrije Man

08AD3540-3801-4805-8188-90EE038A2695_1_201_a Welkom! Ik ben Gerry Mulder. Op 14 juli 2014 kreeg ik de diagnose Coeliakie en sindsdien ben ik bezig mijn weg te vinden in de glutenvrije wereld. Op mijn blog krijg je een inkijkje in het leven van een man met een gluten intolerantie maar vind je ook recepten, reviews en nieuwtjes. Heb je vragen? Laat het me vooral weten.

Volg ons op social media

  • Instagram
  • Facebook

Wil je niets meer missen?

Wil je niets missen van De Glutenvrije Man? Laat dan hier je e-mailadres achter en klik op de knop er onder. Je ontvangt dan een meldingen zodra er een nieuw bericht verschenen is.

Voeg je bij 165 andere abonnees

De Glutenvrije Man op Facebook

De Glutenvrije Man op Facebook

Bloglovin

Meest recente berichten

  • We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Slagroomtruffels
  • Recept: Chocolade Pistache Taartje
  • WOW! Patisserie cursus Bij Robèrt
  • Coeliakie en een maagverkleining kan dat?

Recente reacties

  • Miss Glutenvrij op We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Wim Klein Nagelvoort op Glutenvrij in Almere
  • Janine op Glutenvrije Matzes
  • Thijs op Glutenvrije Matzes
  • Ria Kivits op Vers brood test 2: Happy Bakers

Alle berichten

  • #wijbloggenglutenvrij (30)
  • Blog (113)
  • Broodexperimenten (12)
  • Broodtest (5)
  • De diagnose (2)
  • Recepten (18)
  • Reviews (19)

Recente berichten

Copyright © 2018 · De Glutenvrije Man

 

Reacties laden....
 

    loading Annuleren
    Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
    E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
    Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.