

Glutenvrije Pide met gehakt
juli 5, 2015
Een Turks hartig broodje. Op vrijwel elke straathoek in Turkije verkrijgbaar, in diverse varianten. Hoewel het lastig is om het deeg van een normale Pide om te zetten in een glutenvrije variant, moet het met dit recept lukken.
- Prep: 25 mins
- Cook: 15 mins
Aanwijzingen
Vulling:
1Snipper de ui, en fruit deze samen met de in kleine stukjes gesneden groene peper aan.
2Voeg vervolgens de gehakt toe en bak deze kort rul.
3Voeg de in blokjes gesneden tomaat en de peterselie toe
4En voeg tot slot naar smaak wat zout en peper toe.
Deeg:
1Meng met de hand alle ingrediënten behalve het meel met elkaar. (bewaar van 1 van de eieren het eigeel)
2Voeg vervolgens beetje voor beetje het glutenvrije meel toe en kneed het deeg soepel. Je moet op gevoel even uitproberen hoeveel meel je precies moet toevoegen. Dit kan per merk nog wel eens verschillen.
3Het deeg moet soepel zijn en niet te droog want dan scheurt het bij het uitrollen. Als het plakt is het nog te nat en moet er nog wat glutenvrij meel bij.
4Maak van het deeg vervolgens 4 even grote ballen.
5Rol de ballen deeg 1 voor 1 uit tot een langwerpige (ovale) platte lap. Zorg er voor dat het ongeveer 1 tot 1,5 mm dik is.
6Bekleed het deeg met een deel van het gehaktmengsel en hou de randen vrij.
7Rol de randen naar binnen toe, vouw de uiteinden dicht en druk rondom goed aan zodat de rand bij het bakken niet open gaat.
8Smeer de randen nu in met wat eigeel.
Bakken:
1Verwarm de oven voor op 190 graden.
2Leg de pide op een bakpapier op de bakplaat en bak deze in ongeveer 15 minuten goudbruin.
3Je kunt naar wens eventueel nog variëren door voor het bakken over de gehakt wat geraspte kaas te strooien.
0 Reviews
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.