De Glutenvrije Man

  • Home
  • Over mij
  • Blog
  • Reviews
  • Coeliakie
    • Wat mag ik wel?
    • Wat mag ik niet?
  • Recepten
    • Voeg een recept toe
  • Restaurants/Winkels
  • Bloggers
  • Contact
    • Adverteren
  • Privacybeleid

5 juli 2015 By Gerry Leave a Comment

  EmailTweet
0 Full-screen

Glutenvrije Pide met gehakt

By Gerry  Overige recepten

juli 5, 2015

Een Turks hartig broodje. Op vrijwel elke straathoek in Turkije verkrijgbaar, in diverse varianten. Hoewel het lastig is om het deeg van een normale Pide om te zetten in een glutenvrije variant, moet het met dit recept lukken.

  • Prep: 25 mins
  • Cook: 15 mins

Ingrediënten

Voor de vulling:

300 gram gehakt

1 à 2 uien (snipperen)

1 tomaat (in blokjes)

2 groene pepers (in kleine stukjes)

Peterselie

Peper en zout

Voor het deeg:

400 gram glutenvrij meel

2 eieren (1 ei + 1 eiwit)

125 ml lauwe melk

75 gram boter (gesmolten)

8 gram bakpoeder

8 gram psylliumvezels

2 theelepels zout

Aanwijzingen

Vulling:

1Snipper de ui, en fruit deze samen met de in kleine stukjes gesneden groene peper aan.

2Voeg vervolgens de gehakt toe en bak deze kort rul.

3Voeg de in blokjes gesneden tomaat en de peterselie toe

4En voeg tot slot naar smaak wat zout en peper toe.

Deeg:

1Meng met de hand alle ingrediënten behalve het meel met elkaar. (bewaar van 1 van de eieren het eigeel)

2Voeg vervolgens beetje voor beetje het glutenvrije meel toe en kneed het deeg soepel. Je moet op gevoel even uitproberen hoeveel meel je precies moet toevoegen. Dit kan per merk nog wel eens verschillen.

3Het deeg moet soepel zijn en niet te droog want dan scheurt het bij het uitrollen. Als het plakt is het nog te nat en moet er nog wat glutenvrij meel bij.

4Maak van het deeg vervolgens 4 even grote ballen.

5Rol de ballen deeg 1 voor 1 uit tot een langwerpige (ovale) platte lap. Zorg er voor dat het ongeveer 1 tot 1,5 mm dik is.

6Bekleed het deeg met een deel van het gehaktmengsel en hou de randen vrij.

7Rol de randen naar binnen toe, vouw de uiteinden dicht en druk rondom goed aan zodat de rand bij het bakken niet open gaat.

8Smeer de randen nu in met wat eigeel.

Bakken:

1Verwarm de oven voor op 190 graden.

2Leg de pide op een bakpapier op de bakplaat en bak deze in ongeveer 15 minuten goudbruin.

3Je kunt naar wens eventueel nog variëren door voor het bakken over de gehakt wat geraspte kaas te strooien.

close full screen
00:00

0 Reviews

Reactie annuleren

All fields and a star-rating are required to submit a review.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deel dit bericht:

  • Delen
  • E-mail
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Print

De Glutenvrije Man

08AD3540-3801-4805-8188-90EE038A2695_1_201_a Welkom! Ik ben Gerry Mulder. Op 14 juli 2014 kreeg ik de diagnose Coeliakie en sindsdien ben ik bezig mijn weg te vinden in de glutenvrije wereld. Op mijn blog krijg je een inkijkje in het leven van een man met een gluten intolerantie maar vind je ook recepten, reviews en nieuwtjes. Heb je vragen? Laat het me vooral weten.

Volg ons op social media

  • Instagram
  • Facebook

Wil je niets meer missen?

Wil je niets missen van De Glutenvrije Man? Laat dan hier je e-mailadres achter en klik op de knop er onder. Je ontvangt dan een meldingen zodra er een nieuw bericht verschenen is.

Voeg je bij 165 andere abonnees

De Glutenvrije Man op Facebook

De Glutenvrije Man op Facebook

Bloglovin

Meest recente berichten

  • We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Slagroomtruffels
  • Recept: Chocolade Pistache Taartje
  • WOW! Patisserie cursus Bij Robèrt
  • Coeliakie en een maagverkleining kan dat?

Recente reacties

  • Miss Glutenvrij op We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Wim Klein Nagelvoort op Glutenvrij in Almere
  • Janine op Glutenvrije Matzes
  • Thijs op Glutenvrije Matzes
  • Ria Kivits op Vers brood test 2: Happy Bakers

Alle berichten

  • #wijbloggenglutenvrij (30)
  • Blog (113)
  • Broodexperimenten (12)
  • Broodtest (5)
  • De diagnose (2)
  • Recepten (18)
  • Reviews (19)

Recente berichten

Copyright © 2018 · De Glutenvrije Man

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.