Heerlijke glutenvrije notentaart - De Glutenvrije Man

Heerlijke glutenvrije notentaart

By Gerry  

juli 24, 2015

Een waanzinnig lekkere notentaart. Wel erg machtig, dus uit een taartje haal je een heleboel puntjes.

  • Prep: 35 mins
  • Cook: 1 hr

Ingredients

Voor de bodem:

125 gram glutenvrije universele bakmix

50 gram boter

1/2 ei

60 ml water

1/4 theelepel zout

1 theelepel suiker

Voor de vulling:

3 eieren

240 ml mais siroop (ik gebruikte Karo van de toko)

150 gram lichte basterd suiker

2 eetlepels glutenvrij universele bakmix

1/4 theelepel zout

50 gram boter

2 eetlepels honing

1 zakje vanille suiker

150 gram gemengde noten

De maissiroop koop je bij de plaatselijke Toko. Ik gebruikte die van het merk Karo. Er is een lichte en een donkere versie. Het kan met beide, maar de lichte versie is het meest handig.

Voor de bodem kun je naar wens ook je eigen recept gebruiken.

Directions

De bodem voorbereiden:

1Mix de universele mix met het zout en de suiker.

2Voeg de gesmolten boter toe en meng met een vork door elkaar. Er ontstaat nu een kruimelig geheel.

3Klots het ei en voeg vervolgens de helft daarvan toe en meng opnieuw met de vork.

4Voeg nu heel langzaam het water toe tot het geheel wat compacter wordt. Het is een beetje zoeken naar de ideale hoeveelheid water. Mede afhankelijk van de gebruikte universele mix.

5Je deeg is goed als je een bal hebt die niet heel plakkerig is, maar ook niet te droog.

6Maak een bal van het deeg en druk deze uit in een vorm. (Ik gebruikte een boterkoekvorm van 24cm)

7Zorg ervoor dat het deeg overal ongeveer even dik is, en dat het deeg ook tegen de opstaande rand aan zit. De hele vorm moet goed bekleed zijn.

Verwarm de oven alvast voor op 190 graden

De vulling voorbereiden:

1Doe de eieren, de maissiroop en de basterdsuiker in een mengkom en mix dit door elkaar met een mixer of een handklopper.

2Voeg vervolgens de universele bakmix, de honing en het zakje vanille suiker toe en mix opnieuw.

3Tot slot voeg je de noten mix toe en meng je deze met een spatel door het mengsel. (Nu niet meer mixen anders hak je de noten klein)

4Giet het mengsel voorzichtig in je klaarstaande vorm met de nog niet gebakken bodem.

5Het mengsel lijkt op een soort dikke soep, maar dat is goed :)

6Zet de vorm in het midden van de oven en bak voor ongeveer 55 minuten op 190 graden.

7Haal de taart na het bakken uit de oven en laat hem afkoelen. Je zult zien dat de taart eerst heel bol oogt, maar dit zakt tijdens het afkoelen in. Zorg er voor dat de taart echt helemaal afgekoeld is voor je hem aansnijdt. Zet hem eventueel nog even een uurtje in de koelkast.

8Je kunt de de taart na het snijden naar wens nog voorzien van wat chocolade druppels of een dot slagroom.

Eetsmakelijk!

Je kunt voor de bodem ook een eigen recept gebruiken als je dat wilt. De bodem mag NIET voorgebakken worden maar moet rauw gevuld worden met het mengsel.

00:00

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.