Kokosmakronen - De Glutenvrije Man

Kokosmakronen

By Gerry  

oktober 31, 2015

Heerlijke, en heel eenvoudig te maken kokosmakronen.

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 10 stuks

Ingredients

250 gram kokosrasp

250 gram (riet)suiker

4 eiwitten

Directions

1Scheid de eierdooiers van het eiwit. De dooier heb je verder niet nodig.

2Meng met een garde de suiker door het eiwit.

3Meng vervolgens de kokosrasp er goed doorheen.

4Bekleed een bakplaat met bakpapier.

5Vorm met een ijslepel mooie gelijkmatige bolletjes en zet ze op de bakplaat. (Maak ze niet al te klein)

6Verwarm de oven voor op 170 graden

7Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak voor ongeveer 20 minuten. (Wel tussendoor steeds even kijken, want bij sommige ovens gaat het ineens heel hard terwijl je in andere ovens de bakplaat tussendoor een paar keer moet draaien om ze gelijkmatig goudbruin te krijgen)

Optie 1:

1Je kunt ook de eiwitten eerst bijna stijf kloppen en dan de suiker en kokos er doorheen roeren.

Optie 2:

1Als je liever wat smeuïgere kokosmakronen hebt gebruik je in plaats van alleen eiwit, 3 hele eieren en 1 extra dooier.

00:00

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.