De Glutenvrije Man

  • Home
  • Over mij
  • Blog
  • Reviews
  • Coeliakie
    • Wat mag ik wel?
    • Wat mag ik niet?
  • Recepten
    • Voeg een recept toe
  • Restaurants/Winkels
  • Bloggers
  • Contact
    • Adverteren
  • Privacybeleid

5 juli 2015 By Gerry Leave a Comment

  EmailTweet
1 Full-screen

Maanzaad Challah

By Gerry  Broodrecepten

juli 5, 2015

Een recept voor een heerlijke glutenvrije maanzaad Challah. Ik combineerde hiervoor een aantal recepten van normale challah met elkaar en bakte uiteindelijk deze smaakvolle challah. Met wat boter en suiker smaakt hij als gebak zo lekker.

  • Prep: 25 mins
  • Cook: 40 mins

Ingrediënten

Voor de Challah:

500 gram broodmix wit

225 ml melk

3 eieren

125 gram boter

20 gram zuurdesempoeder (optioneel)

8 gram gist

8 gram ultratex-3 (optioneel)

8 gram psylliumvezels

Voor de topping:

Maanzaad

1 ei

Water

Aanwijzingen

Bereiden van het deeg:

1Mix alle droge ingrediënten goed door elkaar.

2Voeg de melk toe aan de mix en voeg 1 voor 1 de 3 eieren toe.

3Mix na het laatste ei 5 minuten door op de hoogste stand.

4Smelt de boter zacht (30 sec. in de magnetron werkt prima) en voeg deze in kleine beetjes toe aan de mix.

5Mix steeds even door tot de boter goed is opgenomen voor je weer een beetje nieuwe boter toevoegt.

6Laat als alle boter erin zit opnieuw voor minimaal 5 minuten mixen op de hoogste stand.

Klaar maken voor het bakken:

1Vet de vorm in en vul deze met de mix.

2Zorg ervoor dat je de mix goed aandrukt in de vorm en strijk glad met een natgemaakte hand.

3Dek af met een vochtige theedoek en laat een half uurtje rijzen tot het deeg net de rand van de vorm raakt.

Bakken:

1Verwarm de oven voor op 200 graden. Zodra de oven op temperatuur is schenk je wat kokend water op de plaat onder in de oven zodat er stoom ontstaat. (Heb je geen plaat waar je water op kunt doen, kies dan voor een kommetje met heet water onderin je oven) Plaats nu de vorm op een rooster in de onderste helft van de oven en bak voor 30 minuten.

Afwerken:

1Haal het brood uit de oven en keer hem uit de vorm op een rooster of een stuk bakpapier. (Let op: Zet de oven niet uit, het brood moet er Glutenvrije Challahnog een keertje in.)

2Mix het ei met een klein beetje water en bestrijk het brood ermee.

3Verdeel nu het maanzaad mooi gelijkmatig over de gevlochten kant van het brood.

4Plaats het brood terug in de oven en bak het brood nog voor 10 minuten door tot ook de gevlochten kant goudbruin is.

close full screen
00:00

0 Reviews

Reactie annuleren

All fields and a star-rating are required to submit a review.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deel dit bericht:

  • Delen
  • E-mail
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Print

De Glutenvrije Man

08AD3540-3801-4805-8188-90EE038A2695_1_201_a Welkom! Ik ben Gerry Mulder. Op 14 juli 2014 kreeg ik de diagnose Coeliakie en sindsdien ben ik bezig mijn weg te vinden in de glutenvrije wereld. Op mijn blog krijg je een inkijkje in het leven van een man met een gluten intolerantie maar vind je ook recepten, reviews en nieuwtjes. Heb je vragen? Laat het me vooral weten.

Volg ons op social media

  • Instagram
  • Facebook

Wil je niets meer missen?

Wil je niets missen van De Glutenvrije Man? Laat dan hier je e-mailadres achter en klik op de knop er onder. Je ontvangt dan een meldingen zodra er een nieuw bericht verschenen is.

Voeg je bij 165 andere abonnees

De Glutenvrije Man op Facebook

De Glutenvrije Man op Facebook

Bloglovin

Meest recente berichten

  • We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Slagroomtruffels
  • Recept: Chocolade Pistache Taartje
  • WOW! Patisserie cursus Bij Robèrt
  • Coeliakie en een maagverkleining kan dat?

Recente reacties

  • Miss Glutenvrij op We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Wim Klein Nagelvoort op Glutenvrij in Almere
  • Janine op Glutenvrije Matzes
  • Thijs op Glutenvrije Matzes
  • Ria Kivits op Vers brood test 2: Happy Bakers

Alle berichten

  • #wijbloggenglutenvrij (30)
  • Blog (113)
  • Broodexperimenten (12)
  • Broodtest (5)
  • De diagnose (2)
  • Recepten (18)
  • Reviews (19)

Recente berichten

Copyright © 2018 · De Glutenvrije Man

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.