

Maanzaad Challah
juli 5, 2015
Een recept voor een heerlijke glutenvrije maanzaad Challah. Ik combineerde hiervoor een aantal recepten van normale challah met elkaar en bakte uiteindelijk deze smaakvolle challah. Met wat boter en suiker smaakt hij als gebak zo lekker.
- Prep: 25 mins
- Cook: 40 mins
Aanwijzingen
Bereiden van het deeg:
1Mix alle droge ingrediënten goed door elkaar.
2Voeg de melk toe aan de mix en voeg 1 voor 1 de 3 eieren toe.
3Mix na het laatste ei 5 minuten door op de hoogste stand.
4Smelt de boter zacht (30 sec. in de magnetron werkt prima) en voeg deze in kleine beetjes toe aan de mix.
5Mix steeds even door tot de boter goed is opgenomen voor je weer een beetje nieuwe boter toevoegt.
6Laat als alle boter erin zit opnieuw voor minimaal 5 minuten mixen op de hoogste stand.
Klaar maken voor het bakken:
1Vet de vorm in en vul deze met de mix.
2Zorg ervoor dat je de mix goed aandrukt in de vorm en strijk glad met een natgemaakte hand.
3Dek af met een vochtige theedoek en laat een half uurtje rijzen tot het deeg net de rand van de vorm raakt.
Bakken:
1Verwarm de oven voor op 200 graden. Zodra de oven op temperatuur is schenk je wat kokend water op de plaat onder in de oven zodat er stoom ontstaat. (Heb je geen plaat waar je water op kunt doen, kies dan voor een kommetje met heet water onderin je oven) Plaats nu de vorm op een rooster in de onderste helft van de oven en bak voor 30 minuten.
Afwerken:
1Haal het brood uit de oven en keer hem uit de vorm op een rooster of een stuk bakpapier. (Let op: Zet de oven niet uit, het brood moet er Glutenvrije Challahnog een keertje in.)
2Mix het ei met een klein beetje water en bestrijk het brood ermee.
3Verdeel nu het maanzaad mooi gelijkmatig over de gevlochten kant van het brood.
4Plaats het brood terug in de oven en bak het brood nog voor 10 minuten door tot ook de gevlochten kant goudbruin is.
0 Reviews
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.