De Glutenvrije Man

  • Home
  • Over mij
  • Blog
  • Reviews
  • Coeliakie
    • Wat mag ik wel?
    • Wat mag ik niet?
  • Recepten
    • Voeg een recept toe
  • Restaurants/Winkels
  • Bloggers
  • Contact
    • Adverteren
  • Privacybeleid

Sigara Börek

9 juli 2015 By Gerry Leave a Comment

  EmailTweet
0 Full-screen

Sigara Börek

By Gerry  Overige recepten

juli 9, 2015

Een eenvoudig en smakelijk gerechtje met een keuze tussen frituren of bakken in de oven.

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 20 mins

Ingrediënten

Deeg:

200 gram glutenvrij meel

1 ei

1 eetlepel olijfolie

3 eetlepels melk

5 gram bakpoeder

Snufje zout

Vulling:

Witte kaas

Peterselie

Melk

Olie

Aanwijzingen

Voorbereiden deeg:

1Doe het glutenvrije meel in een kom en maak een kuiltje in het midden.

2Giet de melk, het ei, de olijfolie het bakpoeder en het zout in het kuiltje.

3Meng nu met je vingers alles door elkaar tot er een soepele, niet plakkerige bal ontstaat. Is het deeg te plakkerig voeg dan nog een klein beetje meel toe. Is het juist te droog, voeg dan nog een beetje melk toe.

De vulling:

1Snijd de peterselie fijn.

2Maak de witte kaas fijn met een vork.

3Meng de peterselie en de witte kaas door elkaar.

Deeg vullen

1Neem een stuk van het deeg, maak er een bal van en rol dit zo dun mogelijk uit met een deegroller.

2Snijd met een pizzasnijder (of een mes) een grote driehoek uit het uitgerolde deeg.

3Meng in een kommetje wat melk en olie door elkaar (verhouding 2:1).

4Bestrijk de driehoek met het melk/olie mengsel.

5Beleg de driehoek aan de onderzijde met wat witte kaas/peterselie mengsel.

6Vouw de zijkanten van het deeg een klein stukje naar binnen en rol van onderaf naar de punt toe het deeg dicht.

7Maak het puntje van het deeg eventueel nog wat nat zodat het goed blijft plakken en het rolletje niet meer open gaat.

Bakken:

1Je kunt de rolletjes bakken in de frituurpan, of in pan met een laag olie.

2Doe als de olie heet is ongeveer 3 à 4 rolletjes tegelijk in de pan.

3Bak de rolletjes in 3 tot 5 minuten rondom goud bruin.

4Direct na het bakken serveren en opeten.

Alternatief:

1Je kunt de rolletjes ook in een voorverwarmde oven bakken op 180 graden voor ongeveer 15 minuten.

2In dat geval moet je de rolletjes voor ze de oven ingaan wel eerst bestrijken met wat eigeel.

close full screen
00:00

0 Reviews

Reactie annuleren

All fields and a star-rating are required to submit a review.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deel dit bericht:

  • Delen
  • E-mail
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Print

De Glutenvrije Man

08AD3540-3801-4805-8188-90EE038A2695_1_201_a Welkom! Ik ben Gerry Mulder. Op 14 juli 2014 kreeg ik de diagnose Coeliakie en sindsdien ben ik bezig mijn weg te vinden in de glutenvrije wereld. Op mijn blog krijg je een inkijkje in het leven van een man met een gluten intolerantie maar vind je ook recepten, reviews en nieuwtjes. Heb je vragen? Laat het me vooral weten.

Volg ons op social media

  • Instagram
  • Facebook

Wil je niets meer missen?

Wil je niets missen van De Glutenvrije Man? Laat dan hier je e-mailadres achter en klik op de knop er onder. Je ontvangt dan een meldingen zodra er een nieuw bericht verschenen is.

Voeg je bij 165 andere abonnees

De Glutenvrije Man op Facebook

De Glutenvrije Man op Facebook

Bloglovin

Meest recente berichten

  • We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Slagroomtruffels
  • Recept: Chocolade Pistache Taartje
  • WOW! Patisserie cursus Bij Robèrt
  • Coeliakie en een maagverkleining kan dat?

Recente reacties

  • Miss Glutenvrij op We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Wim Klein Nagelvoort op Glutenvrij in Almere
  • Janine op Glutenvrije Matzes
  • Thijs op Glutenvrije Matzes
  • Ria Kivits op Vers brood test 2: Happy Bakers

Alle berichten

  • #wijbloggenglutenvrij (30)
  • Blog (113)
  • Broodexperimenten (12)
  • Broodtest (5)
  • De diagnose (2)
  • Recepten (18)
  • Reviews (19)

Recente berichten

Copyright © 2018 · De Glutenvrije Man

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.