De Glutenvrije Man

  • Home
  • Over mij
  • Blog
  • Reviews
  • Coeliakie
    • Wat mag ik wel?
    • Wat mag ik niet?
  • Recepten
    • Voeg een recept toe
  • Restaurants/Winkels
  • Bloggers
  • Contact
    • Adverteren
  • Privacybeleid

Turkse Cig Börek

5 juli 2015 By Gerry 1 Comment

  EmailTweet
0 Full-screen

Turkse Cig Börek

By Gerry  Overige recepten

juli 5, 2015

Heerlijke Cig Börek, mijn persoonlijke favoriete Turkse gerecht. Bij mijn schoonmoeder eten we ze bij het ontbijt, maar ik lust ze ook als lunch of voor het diner.

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 6 mins

Ingrediënten

Voor het deeg:

450 gram glutenvrij meel (Wij gebruikten Schär)

1 ei

1 eetlepel azijn

1 theelepel zout

250 ml water

Voor de vulling:

300 gram gehakt

Peper

Zout

Gedroogde rode peper (pul biber) of sambal

Peterselie

1 Tomaat

Aanwijzingen

Het deeg voorbereiden:

1Doe het glutenvrije meel in een kom en maak in het midden een kuiltje.

2Breek daar het ei in, voeg het zout en de azijn toe en meng alles goed door elkaar.

3Voeg vervolgens langzaam beetje voor beetje het water toe, tot een soepel (niet meer plakkerig) deeg ontstaat. Dek het af en zet het weg in de koelkast tot de vulling klaar is.

De vulling klaarmaken:

1Rasp de ui, snijd de tomaat in kleine stukjes en meng het geheel door de gehakt.

2Voeg de peterselie, de peper, het zout en de gedroogde rode peper toe en meng nog even goed door elkaar.

Het deeg vullen:

1Haal het deeg uit de koelkast en maak hier 12 bolletjes van ter grote van een flinke walnoot.

2Bestuif het werkblad met wat gf-meel en rol de bolletjes uit tot een formaat van 15 tot 20 cm doorsnee.

3Leg op de ene helft van het rondje wat van de vulling en vouw deze vervolgens dubbel zodat een halve maan ontstaat.

4Druk de uiteinden goed op elkaar. Gebruik eventueel een vork om er een mooi geribbeld randje aan te maken.

Bakken:

1Bak de gevulde halve manen in hete zonnebloemolie totdat ze aan beide zijde goudbruin zijn. (Wel even omdraaien.)

2Laat ze even uitlekken op een stukje keukenpapier alvorens er je tanden in te zetten

close full screen
00:00

1 Review

Diedeke

oktober 12, 2015

Moet het echt in een heel laagje zonnebloem olie (frituren) of gewoon een beetje? Dankjewel!

Reactie annuleren

All fields and a star-rating are required to submit a review.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deel dit bericht:

  • Delen
  • E-mail
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Print

De Glutenvrije Man

08AD3540-3801-4805-8188-90EE038A2695_1_201_a Welkom! Ik ben Gerry Mulder. Op 14 juli 2014 kreeg ik de diagnose Coeliakie en sindsdien ben ik bezig mijn weg te vinden in de glutenvrije wereld. Op mijn blog krijg je een inkijkje in het leven van een man met een gluten intolerantie maar vind je ook recepten, reviews en nieuwtjes. Heb je vragen? Laat het me vooral weten.

Volg ons op social media

  • Instagram
  • Facebook

Wil je niets meer missen?

Wil je niets missen van De Glutenvrije Man? Laat dan hier je e-mailadres achter en klik op de knop er onder. Je ontvangt dan een meldingen zodra er een nieuw bericht verschenen is.

Voeg je bij 165 andere abonnees

De Glutenvrije Man op Facebook

De Glutenvrije Man op Facebook

Bloglovin

Meest recente berichten

  • We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Slagroomtruffels
  • Recept: Chocolade Pistache Taartje
  • WOW! Patisserie cursus Bij Robèrt
  • Coeliakie en een maagverkleining kan dat?

Recente reacties

  • Miss Glutenvrij op We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Wim Klein Nagelvoort op Glutenvrij in Almere
  • Janine op Glutenvrije Matzes
  • Thijs op Glutenvrije Matzes
  • Ria Kivits op Vers brood test 2: Happy Bakers

Alle berichten

  • #wijbloggenglutenvrij (30)
  • Blog (113)
  • Broodexperimenten (12)
  • Broodtest (5)
  • De diagnose (2)
  • Recepten (18)
  • Reviews (19)

Recente berichten

Copyright © 2018 · De Glutenvrije Man

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.