Turkse Cig Börek - De Glutenvrije Man

Turkse Cig Börek

By Gerry  

juli 5, 2015

Heerlijke Cig Börek, mijn persoonlijke favoriete Turkse gerecht. Bij mijn schoonmoeder eten we ze bij het ontbijt, maar ik lust ze ook als lunch of voor het diner.

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 6 mins

Ingredients

Voor het deeg:

450 gram glutenvrij meel (Wij gebruikten Schär)

1 ei

1 eetlepel azijn

1 theelepel zout

250 ml water

Voor de vulling:

300 gram gehakt

Peper

Zout

Gedroogde rode peper (pul biber) of sambal

Peterselie

1 Tomaat

Directions

Het deeg voorbereiden:

1Doe het glutenvrije meel in een kom en maak in het midden een kuiltje.

2Breek daar het ei in, voeg het zout en de azijn toe en meng alles goed door elkaar.

3Voeg vervolgens langzaam beetje voor beetje het water toe, tot een soepel (niet meer plakkerig) deeg ontstaat. Dek het af en zet het weg in de koelkast tot de vulling klaar is.

De vulling klaarmaken:

1Rasp de ui, snijd de tomaat in kleine stukjes en meng het geheel door de gehakt.

2Voeg de peterselie, de peper, het zout en de gedroogde rode peper toe en meng nog even goed door elkaar.

Het deeg vullen:

1Haal het deeg uit de koelkast en maak hier 12 bolletjes van ter grote van een flinke walnoot.

2Bestuif het werkblad met wat gf-meel en rol de bolletjes uit tot een formaat van 15 tot 20 cm doorsnee.

3Leg op de ene helft van het rondje wat van de vulling en vouw deze vervolgens dubbel zodat een halve maan ontstaat.

4Druk de uiteinden goed op elkaar. Gebruik eventueel een vork om er een mooi geribbeld randje aan te maken.

Bakken:

1Bak de gevulde halve manen in hete zonnebloemolie totdat ze aan beide zijde goudbruin zijn. (Wel even omdraaien.)

2Laat ze even uitlekken op een stukje keukenpapier alvorens er je tanden in te zetten

00:00

1 Review

Diedeke

oktober 12, 2015

Moet het echt in een heel laagje zonnebloem olie (frituren) of gewoon een beetje? Dankjewel!

All fields and a star-rating are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.