De Glutenvrije Man

  • Home
  • Over mij
  • Blog
  • Reviews
  • Coeliakie
    • Wat mag ik wel?
    • Wat mag ik niet?
  • Recepten
    • Voeg een recept toe
  • Restaurants/Winkels
  • Bloggers
  • Contact
    • Adverteren
  • Privacybeleid

28 oktober 2015 By Jobke Heij Leave a Comment

  EmailTweet
1 Full-screen

Wholemeal bread / volkoren brood

By Jobke Heij  Broodrecepten

oktober 28, 2015

Dit is een recept voor een lekker volkoren brood, afkomstig uit een oud Engels kookboek. Je kunt het natuurlijk ook als heel brood bakken, maar dan zal de baktijd iets langer zijn.

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 40 mins
  • Opbrengsten: 10 stuks

Ingrediënten

14 gram gedroogde gist

1/2 theelepel suiker

450 ml warm water

674 gram volkoren meel (50% glutenvrije broodmix wit / 50% glutenvrije haver broodmix)

15 gram suiker

15 gram zout

25 gram reuzel

havervlokken / sesamzaadjes om mee te bestrooien

Aanwijzingen

11. Weeg in een kleine kom het gist af, voeg de ½ theelepel suiker toe en 135 gram water. Zet het mengsel ongeveer 15 minuten op een warme plaats tot het dik geworden is en verdubbeld in omvang

22. Zeef het meel, suiker en zout in een grote kom (als je meel met zaden o.i.d. hebt, zeef die er dan uit, anders rijst het brood heel slecht).

33. Meng de reuzel met het meelmengsel, en wrijf de reuzel in het meel met je vingertoppen

44. Voeg de opgekomen gist en de rest van het water toe en mix tot een stevig deeg. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten goed door op een werkvlak dat met meel bestoven is

55. Plaats het deeg in een grote, beoliede, plastic zak en plaats het op een warme plek voor ongeveer 1 – 1½ uur tot het gerezen is en verdubbeld in omvang.

66. Maak er kleine bolletjes van en leg deze op een bakplaat (met bakpapier)

7• Voor een knapperige korst: bestrijk het deeg met een beetje zout water

8• Voor een zachte korst: bestrijk het deeg met een losgeklopt ei

97. Besprenkel het deeg met havervlokken, sesamzaad, maanzaad o.i.d.

108. Bak de broodjes bruin in ongeveer 35-40 minuten op 220 graden. Verander de oventemperatuur na ongeveer 25 minuten naar 200 graden.

119. Klopt op de onderkant van het broodje. Als het hol klinkt zijn de broodjes gaar.

1210. Laat de broodjes afkoelen op een rooster.

close full screen
00:00

0 Reviews

Reactie annuleren

All fields and a star-rating are required to submit a review.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deel dit bericht:

  • Delen
  • E-mail
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Print

De Glutenvrije Man

08AD3540-3801-4805-8188-90EE038A2695_1_201_a Welkom! Ik ben Gerry Mulder. Op 14 juli 2014 kreeg ik de diagnose Coeliakie en sindsdien ben ik bezig mijn weg te vinden in de glutenvrije wereld. Op mijn blog krijg je een inkijkje in het leven van een man met een gluten intolerantie maar vind je ook recepten, reviews en nieuwtjes. Heb je vragen? Laat het me vooral weten.

Volg ons op social media

  • Instagram
  • Facebook

Wil je niets meer missen?

Wil je niets missen van De Glutenvrije Man? Laat dan hier je e-mailadres achter en klik op de knop er onder. Je ontvangt dan een meldingen zodra er een nieuw bericht verschenen is.

Voeg je bij 166 andere abonnees

De Glutenvrije Man op Facebook

De Glutenvrije Man op Facebook

Bloglovin

Meest recente berichten

  • We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Slagroomtruffels
  • Recept: Chocolade Pistache Taartje
  • WOW! Patisserie cursus Bij Robèrt
  • Coeliakie en een maagverkleining kan dat?

Recente reacties

  • Miss Glutenvrij op We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Wim Klein Nagelvoort op Glutenvrij in Almere
  • Janine op Glutenvrije Matzes
  • Thijs op Glutenvrije Matzes
  • Ria Kivits op Vers brood test 2: Happy Bakers

Alle berichten

  • #wijbloggenglutenvrij (30)
  • Blog (113)
  • Broodexperimenten (12)
  • Broodtest (5)
  • De diagnose (2)
  • Recepten (18)
  • Reviews (19)

Recente berichten

Copyright © 2018 · De Glutenvrije Man

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.