

Wholemeal bread / volkoren brood
oktober 28, 2015
Dit is een recept voor een lekker volkoren brood, afkomstig uit een oud Engels kookboek. Je kunt het natuurlijk ook als heel brood bakken, maar dan zal de baktijd iets langer zijn.
- Prep: 30 mins
- Cook: 40 mins
- Opbrengsten: 10 stuks
Aanwijzingen
11. Weeg in een kleine kom het gist af, voeg de ½ theelepel suiker toe en 135 gram water. Zet het mengsel ongeveer 15 minuten op een warme plaats tot het dik geworden is en verdubbeld in omvang
22. Zeef het meel, suiker en zout in een grote kom (als je meel met zaden o.i.d. hebt, zeef die er dan uit, anders rijst het brood heel slecht).
33. Meng de reuzel met het meelmengsel, en wrijf de reuzel in het meel met je vingertoppen
44. Voeg de opgekomen gist en de rest van het water toe en mix tot een stevig deeg. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten goed door op een werkvlak dat met meel bestoven is
55. Plaats het deeg in een grote, beoliede, plastic zak en plaats het op een warme plek voor ongeveer 1 – 1½ uur tot het gerezen is en verdubbeld in omvang.
66. Maak er kleine bolletjes van en leg deze op een bakplaat (met bakpapier)
7• Voor een knapperige korst: bestrijk het deeg met een beetje zout water
8• Voor een zachte korst: bestrijk het deeg met een losgeklopt ei
97. Besprenkel het deeg met havervlokken, sesamzaad, maanzaad o.i.d.
108. Bak de broodjes bruin in ongeveer 35-40 minuten op 220 graden. Verander de oventemperatuur na ongeveer 25 minuten naar 200 graden.
119. Klopt op de onderkant van het broodje. Als het hol klinkt zijn de broodjes gaar.
1210. Laat de broodjes afkoelen op een rooster.
0 Reviews
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.