De Glutenvrije Man

  • Home
  • Over mij
  • Blog
  • Reviews
  • Coeliakie
    • Wat mag ik wel?
    • Wat mag ik niet?
  • Recepten
    • Voeg een recept toe
  • Restaurants/Winkels
  • Bloggers
  • Contact
    • Adverteren
  • Privacybeleid

Review Magazine Glutenvrij

17 april 2015 By Gerry 6 Comments

Vorige week ontving ik van de uitgever F&L Publishing van het magazine Glutenvrij hun eerste uitgave. Ik was vooraf erg benieuwd of het blad gericht zou zijn op de glutenvrije hype of op de gedwongen glutenvrije eters. Lange tijd had ik het idee dat de glutenvrije hype ons alleen maar zou helpen bij verkrijgen van meer en mogelijk ook lekkerdere producten, en dat het weinig kwaad kon als mensen ‘zomaar’ glutenvrij wilde eten. Maar inmiddels staat voor mij vast: Glutenvrij is geen hype!

GV1501_001000_Cover_ok.inddToen het magazine binnenkwam was ik dan ook heel benieuwd of ik kon ontdekken waar ze zich precies op richten. Redacteur Myrthe van Deemen opende op pagina 3 met een voorwoord met als titel “Eten waar je zin in hebt”. Kijk dacht ik, daar gaan we dus……. eten waar je zin in hebt, dat kunnen wij dus niet. Wij moeten altijd opletten wat we eten, elk pakje omdraaien om deze te scannen op mogelijke glutenhoudende ingrediënten. Dus “eten waar je zin in hebt” aan mijn hoela. Gelukkig nam ik de moeite om door te lezen. In de rest van het voorwoord is Myrthe er prima in geslaagd het midden te houden tussen de glutenhypers en de gluten intoleranten. Althans, ik heb niet kunnen ontdekken voor welke doelgroep het magazine nu precies geschreven is, maar vermoed dat men in het belang van de oplagecijfers kiest voor beide. En misschien is dat in dit geval ook wel helemaal niet zo erg.  

Het blad staat vol met leuke recepten verdeeld in een aantal hoofdstukken, te weten ‘Brood bakken, Snacks, Vegetarische gerechten, Visgerechten, Vleesgerechten en sluit af met Zoete gerechten’. Maar misschien nog wel beter, het begint met een aantal basisrecepten voor bijvoorbeeld filodeeg, pastadeeg, bladerdeeg en mayonaise. Door deze indeling lijkt het magazine haast op een compleet kookboek.

En misschien is het dat ook wel gewoon, een kookboek in magazine vorm. Als dat het doel was van de makers, dan is dat bijzonder geslaagd. De recepten in het blad zijn niet alleen heel uiteenlopend met voor ieder wat wils, maar zijn ook allemaal voorzien van prachtige foto’s. Ik heb hier in de kast kookboeken staan waarin dat een stuk mindergoed geregeld is.

En toch zou ik persoonlijk het blad nog beter vinden als er ook artikelen in zouden staan anders dan gerechten. Bijvoorbeeld persoonlijke ervaringen van lezers met glutenvrij eten, aandacht voor de mogelijke tekorten aan vitaminen en dergelijke. Misschien een column van een coeliaak of iets anders, maar iets meer dan alleen maar recepten. Wellicht een idee voor een volgende uitgave?

Neemt niet weg dat de recepten die er in het blad staan er heerlijk uitzien. Een mooie variatie van recepten waarvan ik er een groot aantal niet eerder gezien heb. Van Kipsamosa’s tot Chocolade-donuts met Chili en van een Tortilla-schotel tot Bananenchips. Gerechten voor beginners en voor de gevorderde lezer. Wellicht zou het handig zijn bij de recepten aan te geven of iets voor de eenvoudige, de gemiddelde of voor gevorderde koksmutsen is. Dat voorkomt wellicht dat er halverwege de bereiding uit onmacht met deeghaken en pollepels wordt gegooid. Hoewel wij glutenvrije eters natuurlijk vanzelf al een hoop ervaring opdoen. Wij zijn haast gedwongen keukenprinsen en prinsessen 🙂 . Ook handig zou wellicht nog zijn als er bij zou staan hoeveel tijd je voor het maken van een recept ongeveer nodig hebt. Dat voorkomt dat de rest van het gezin te vroeg aan tafel gaat zitten en vervolgens nerveus met de messen en vorken gaat zitten tikken in de hoop dat je daardoor sneller gaat werken.

Overall ben ik zeer positief over het blad. Voor € 5,95 koop je een 100 pagina’s dik blad met maar liefst 95 recepten waar je de komende weken voldoende inspiratie uit kunt halen om jezelf en je gezin van wat lekkers te voorzien. Het blad is ook te bestellen op de website van F&L. Nadeel is dan dat er € 2,50 verzendkosten bijkomen (Naar België zelfs € 4,95). Persoonlijk zou ik het blad dus gewoon kopen in de plaatselijke tijdschriften- of boekenwinkel.

 

Deel dit bericht:

  • Delen
  • E-mail
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Print

Filed Under: Blog, Reviews

Comments

  1. Marjolein says

    17 april 2015 at 21:15

    Bedankt vd tip. Ga eens bij de bruna kijken en het blad aanschaffen. Kan wel weer wat nieuwe recepten gebruiken.

    Beantwoorden
  2. Gertrude van de Vosse-Steller says

    10 juli 2015 at 19:51

    Hoi!

    Staan er in dit tijdschrift ook recepten die koemelkvrij zijn? Ik heb ook een koemelkallergie en ik ben er een beetje bang voor dat ik niets aan het tijdschrift heb. En dan is het zonde om hem na te bestellen…

    Groetjes,

    Gertrude van de Vosse-Steller

    Beantwoorden
    • Gerry says

      10 juli 2015 at 23:11

      Hoi Gertrude, Ik heb het blad net nog even doorgebladerd. Er zitten zeker ook een hoop recepten bij waar geen koemelk wordt gebruikt. Of het er voldoende zijn is voor mij uiteraard moeilijk in te schatten.

      Beantwoorden
  3. Elly Steeneker says

    6 maart 2016 at 21:40

    hey,

    vraag me af hoe vaak per jaar dit magazine verschijnt,krijg geen reactie op mijn mail naar de uitgever.
    Mooi magazine ,bij Bruna weten ze ook niet hoe vaak t te koop is,jammer.Vind t de moeite waard,
    groet,
    Elly.

    Beantwoorden
    • Gerry says

      6 maart 2016 at 23:55

      Durf ik je helaas ook niet te zeggen. Het 1e jaar was er maar eentje, het 2e jaar twee uitgaven.

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Lekker zoet & Glutenvrij en 100% lekker - De Glutenvrije Man schreef:
    28 november 2015 om 22:40

    […] Dit tijdschrift is een oude bekende, althans, het is dit jaar de 3e uitgave van het blad. Ook dit magazine is gebaseerd op een buitenlandse uitgave, in dit geval ‘World of Food magazine’. Over de eerste uitgave van dit jaar schreef ik eerder al eens, je vindt dat blog hier: Glutenvrij Magazine 1 […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Glutenvrije Man

08AD3540-3801-4805-8188-90EE038A2695_1_201_a Welkom! Ik ben Gerry Mulder. Op 14 juli 2014 kreeg ik de diagnose Coeliakie en sindsdien ben ik bezig mijn weg te vinden in de glutenvrije wereld. Op mijn blog krijg je een inkijkje in het leven van een man met een gluten intolerantie maar vind je ook recepten, reviews en nieuwtjes. Heb je vragen? Laat het me vooral weten.

Volg ons op social media

  • Instagram
  • Facebook

Wil je niets meer missen?

Wil je niets missen van De Glutenvrije Man? Laat dan hier je e-mailadres achter en klik op de knop er onder. Je ontvangt dan een meldingen zodra er een nieuw bericht verschenen is.

Voeg je bij 165 andere abonnees

De Glutenvrije Man op Facebook

De Glutenvrije Man op Facebook

Bloglovin

Meest recente berichten

  • We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Slagroomtruffels
  • Recept: Chocolade Pistache Taartje
  • WOW! Patisserie cursus Bij Robèrt
  • Coeliakie en een maagverkleining kan dat?

Recente reacties

  • Miss Glutenvrij op We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Wim Klein Nagelvoort op Glutenvrij in Almere
  • Janine op Glutenvrije Matzes
  • Thijs op Glutenvrije Matzes
  • Ria Kivits op Vers brood test 2: Happy Bakers

Alle berichten

  • #wijbloggenglutenvrij (30)
  • Blog (113)
  • Broodexperimenten (12)
  • Broodtest (5)
  • De diagnose (2)
  • Recepten (18)
  • Reviews (19)

Recente berichten

Copyright © 2018 · De Glutenvrije Man

 

Reacties laden....
 

    loading Annuleren
    Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
    E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
    Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.