De Glutenvrije Man

  • Home
  • Over mij
  • Blog
  • Reviews
  • Coeliakie
    • Wat mag ik wel?
    • Wat mag ik niet?
  • Recepten
    • Voeg een recept toe
  • Restaurants/Winkels
  • Bloggers
  • Contact
    • Adverteren
  • Privacybeleid

Review nieuwe producten

24 juli 2016 By Gerry 17 Comments

De afgelopen weken heb ik diverse nieuwe producten mogen ontvangen om uit te proberen, te testen en voor jullie te reviewen. De postbode weet de weg naar mijn huis inmiddels blindelings te vinden, zoveel werd er gebracht. Omdat het op mijn werk momenteel ontzettend druk is, had ik wel tijd om te proeven (eten moest ik immers toch), maar niet om te schrijven 😉 Daarom vandaag een groot overzicht van alle nieuwe producten en wat ik er van vond. Zoals altijd, een eerlijk verhaal zonder invloed van de producenten/leveranciers.

Schär hamburgerbroodjes:

Schär_hamburgerbroodjesVan Europa’s grootste producent van glutenvrije producten Schär ontving ik hun nieuwste hamburgerbroodjes. Tot dusver was ik niet heel erg enthousiast over de producten van Schär. Misschien komt dat wel omdat ze de hele Europese markt bedienen en hun smaak dus proberen op al die landen die ze bedienen aan te doen sluiten. Maar nu dus de hamburgerbroodjes. De broodjes zitten in een stevige plastic verpakking per 4 verpakt. De broodjes zijn wat stevig, maar smaken wat mij betreft erg goed. Wat ik wel jammer vind is dat de verpakking zodanig is dat je gelijk alle 4 de broodjes moet opgebruiken. Als je de enige glutenvrije eter bent wordt dat best een flinke klus 🙂 Beter had het geweest als men de folie voorzien had van een perforatierand zodat je ze 2 om 2 had kunnen gebruiken.

In ieder geval zijn het perfecte broodjes als je deze zomer aan de barbecue zit en je een lekkere hamburger gebakken hebt.

Prijs voor 4 stuks: € 3,79

Divers lekkers van Whisked Away Bakery:

WhiskedAwayBakeryEen levering met een speciaal verhaal ontving ik van Jody van Whisked Away Bakery. Een enthousiaste, van oorsprong Canadese dame die zelf chronische gezondheidsklachten had en ontdekte dat een glutenvrij, zuivel- en suikervrij dieet haar ontzettend hielpen. Van daaruit ontwikkelde ze allerlei lekkere recepten, waaronder haar specialiteit, de brownies.

Inmiddels woont ze al weer een aantal jaren met haar vriend in Friesland en van daaruit verkoopt ze online haar zogenaamde ‘guilty pleasures’. Ik ontving in de doos die zij mij toestuurde de Triple Chocolate Brownie, de Banana Bars en de Chocolate Chip Cookies.

Helaas voor mij ging er onderweg iets mis. De postbode was kennelijk de weg even kwijt en bracht de doos pas een paar dagen later dan gepland. Maar toen ik hem ontving kon het proberen dan eindelijk beginnen.

Het was lastig kiezen waar als eerste mijn tanden in te zetten, maar ik koos voor Jody’s specialiteit, de Brownies. En ik kan niet anders dan zeggen dat die echt ontzettend lekker was. Die brownies zij wel heel gevaarlijk, want als je niet oppast eet je de hele doos in één keer leeg 🙂 Daarna proefde ik de Chocolate Chip Cookies. Helaas waren die door schuld van de postbode een beetje minder knapperig dan dat ze ongetwijfeld bedoeld waren. De smaak was evenwel prima, dus ik denk dat ze normaal gesproken ook heel lekker zullen zijn. Tot slot zette ik mijn tanden in de Banana Bars. Ik ben zelf geen enorme bananen fan, maar deze waren echt heel lekker.

Ook de glutenvolle dames hier thuis proefde alle 3 de producten en waren het er over eens dat ze echt ‘guilty pleasures’ genoemd mogen worden. Zij vonden de Banana Bars het lekkerst, waar bij mij de Brownies favoriet waren.

Jody heeft grote dromen en hoopt op een dag ergens een bakkerij of café te beginnen. Ik hoop dat ze die droom ooit waar kan maken zodat we een goede reden hebben naar het Noorden van het land af te reizen. Tot die tijd kunnen we haar producten online bestellen via Whiskedawaybakery.nl

Seamore zeewier pasta:

SeamoreVan Seamore ontving ik al wat langere tijd terug hun zeewierpasta. Met de “I sea pasta” probeert Seamore Nederland gezonder en duurzamer te maken. Volgens Seamore is het te gebruiken als gewone pasta met een saus, maar ook goed te verwerken in een salade. De verpakking die ik ontving had een aantrekkelijk blauwe kleur, maar de inhoud zag er door het venster eerlijk gezegd niet heel aantrekkelijk uit. Het duurde dan ook wel even alvorens ik besloot het er op te wagen. Of eigenlijk was het mijn dochter die zei: “Hé, je hebt die zeewierpasta nog niet geprobeerd”, ik wil het wel proberen?”

Dat was het startschot om de verpakking te openen en de pasta gereed te maken voor de test. Het doorknippen gaf onmiddellijk de geur vrij die je ook bij een strandwandeling ervaart. Het rook in de keuken vrijwel direct naar de zee. Die geur werd nog sterker toen ik de inhoud in een pan met kokend water deed.Wij besloten het hier te proberen met de pikante tomatensaus die we normaal ook altijd gebruiken. Een tip van Seamore was om deze pasta bij een eerste gebruik te mengen met gewone (glutenvrije) pasta. Mijn dochter besloot eerst naturel te proeven, maar koos er vrij snel daarna toch voor om de tip van het mengen ter harte te nemen. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik me er niet toe heb kunnen zetten het zelf ook te proeven, voor mij was dit een stap te ver. Volgens mijn dochter was het apart, maar had het ook wel iets. Ze kon zich wel voorstellen dat het niet aan mij besteed was.

Of je er van houdt is denk ik zeker bij dit product een individueel ding. Zonder meer is het zeker een ontzettend gezond product, biologisch, glutenvrij, caloriearm en tjokvol vezels, vitaminen en mineralen.

Prijs: € 4,99

Koekjes van Verkade:

Verkade_OatiesEén van de meisjes van Verkade stuurde me een e-mail met de vraag of ze mij de glutenvrije Oaties mocht toesturen. Al lezende zag ik de meisjes van Verkade in hun gele jurkjes over mijn beeldscherm dansen. Tja, die kun je zo een verzoek toch niet weigeren? Een week later ontving ik een doosje met daarin de 2 soorten Oaties die Verkade op de markt heeft gebracht. Eén met een laagje melkchocolade en één naturel smaak.

Het zijn niet voor niets Oaties, dus zit er vooral havermeel en havervlokken wat een hoop extra vezels oplevert die wij glutenvrije eters goed kunnen gebruiken. Dat maakt de koekjes wel iets grof van structuur, maar gelijkertijd wel gezonder dan een gewoon koekje.

De smaak en kraak is prima, zoals je dat ook eigenlijk van de grootste koek producent van Nederland zou verwachten. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar de variant met melkchocolade omdat die het koekje iets smeuïger maakt. Maar beide zijn een prachtige aanwinst in de winkels.

Overigens hebben Verkade en ook Koopmans (zie hier onder) besloten om hun glutenvrije producten gewoon tussen hun andere producten te plaatsen. Wat mij betreft een geweldig besluit. Dit zal er voor zorgen dat de verkoop toeneemt, maar zorgt er bovendien voor dat wij gewoon net als ieder ander een normaal rondje door de supermarkt kunnen maken in plaats van naar het schap met ‘speciale voeding’ moeten. Zo speciaal ben ik namelijk niet!

Prijs per pak: € 2,49

Pannenkoeken- en Zelfrijzend Amandelbakmeel van Koopmans:

Koopmans_GlutenvrijEn dan was er ineens nog een bekend A-merk die de glutenvrije markt betrad. Althans, Koopmans leverde al veel langer glutenvrij pannenkoekenmeel aan de pannenkoekenrestaurants, maar nu besloten ze dat ook gewoon aan consumenten te doen. En als bonus voegden ze daar ook gelijk hun nieuwe glutenvrije Zelfrijzend Amandelbakmeel aan toe. Ik bestede er nog voor het in de winkels lag al aandacht aan op mijn Facebook pagina.

Van beide producten mocht ik een verpakking ontvangen. Ik was ontzettend benieuwd naar het pannenkoekenmeel en ging daar dan ook gelijk mee aan de slag. Eerlijk is eerlijk, ik vind mezelf een expert als het gaat om het bakken van pannenkoeken en vond de glutenvrije varianten tot dusver eigenlijk niet al te best. Hoe anders is dat bij dit meel van Koopmans? Dit meel doet op geen enkele wijze onder voor de andere pannenkoekenmelen die Koopmans op de markt heeft.

Het is buitengewoon eenvoudig gereed te maken. Melk en een paar eieren en je kunt aan de slag met een beslag dat er gewoon uitziet als van ander pannenkoekenmeel. En ook het bakken laat niets te wensen over. Breken bij melen van andere merken de pannenkoeken nog wel eens als je ze wilt draaien, die van Koopmans draaien gewoon keurig soepel om. De gehele familie vindt dit pannenkoekenmeel met afstand de lekkerste op de markt. Zelfs als de pannenkoeken koud zijn geworden zijn ze nog oprolbaar. Hoewel we dat maar met één hebben kunnen proberen…. de rest zat al in de buik.

Het Zelfrijzend Amandelbakmeel heb ik helaas nog niet kunnen proberen. Wat ik er van gehoord hebt bakt het een perfecte appeltaart en ook een lekkere cake. Ik ga dat zeker snel zelf ook even testen.

Prijs Pannenkoekenmeel: € 2,49 / Prijs Zelfrijzend Amandelbakmeel: € 3,99

Wat me tot slot nog even van het hart moet is het volgende;

Ik juich het enorm toe dat producenten van A-merken nu ook besluiten om glutenvrije producten te ontwikkelen en op de markt te brengen. Daar zijn we allemaal enorm bij gebaat. De kwaliteit is, hoe goed pure glutenvrije producenten ook hun best doen, bij deze A-merken van superieure kwaliteit. Ik hoop en ben er eigenlijk ook wel van overtuigd dat er meer A-merken zullen volgen. (Kom maar op meneer Peijenburg zou ik zeggen) Wat dan wel jammer is, is dat er vrijwel altijd direct kritische geluiden zijn van mensen die vinden dat er te veel suiker, te veel zout, te weinig amandel of te veel of te weinig van iets anders in zit. Het belangrijkste voor ons is dat er vooral géén gluten inzitten en dat het smaakvol is. Alles wat er te veel of te weinig in zit kun je gerust de rest van de dag compenseren door er bij andere dingen die je eet extra op te letten. Dat moet iedereen, of hij nou glutenvrij moet eten of niet. En of je het wel of niet in je winkelmandje wilt stoppen bepaal je uiteindelijk altijd zelf.

Hebben jullie één van bovenstaande producten al geproefd? En wat vonden jullie er van?

Deel dit bericht:

  • Delen
  • E-mail
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Print

Filed Under: Blog, Reviews Tagged With: glutenvrij, Koopmans, nieuwe producten, review, Schär, Seamore, Verkade, Whisked Away Bakery

Comments

  1. Sandra Luhukay-Smit says

    24 juli 2016 at 20:36

    Zowel de koekjes van Verkade als het pannenkoekenmeel van Koopmans heb ik al gebruikt. Ik ben sinds 5 jaar glutenvrij en weet dus goed hoe de glutenvolle varianten smaken. Beide producten zijn niet van “echt ” te onderscheiden.

    Beantwoorden
    • Gerry says

      25 juli 2016 at 00:10

      Ja, lekker hè? Ik vind het absoluut top dat die A-merken nu de handdoek oppakken.

      Beantwoorden
  2. Marloes says

    24 juli 2016 at 20:38

    Super zulke uitgebreide recensies! De broodjes van Schär ga ik proberen!
    Trouwens, volgens mij zijn het guilty pleasures, niet quilty 🙂 Iets met een Schotse quilt?

    Beantwoorden
    • Gerry says

      25 juli 2016 at 00:08

      Oeps, je hebt helemaal gelijk, ik heb het snel aangepast 😉

      Beantwoorden
  3. Saskia says

    24 juli 2016 at 20:40

    De pannenkoekenmix van koopmans is hier ook volledig goed gekeurd. Het meel voor de cake staat in de kast om zeer binnenkort te bakken!

    Beantwoorden
    • Gerry says

      25 juli 2016 at 00:12

      Ik ben benieuwd hoe je cake wordt. Ik moet die van mij ook nog maken.

      Beantwoorden
  4. Saskia says

    24 juli 2016 at 21:40

    Met mijn dochtertje van bijna 2 jaar (coeliakie) heb ik recent koekjes gemaakt met de amandelmeel van Koopmans. Heerlijk waren ze! Zelfs onze vrienden (die niet glutenvrij eten) vonden ze erg lekker.

    Beantwoorden
    • Gerry says

      25 juli 2016 at 00:12

      Ik wilde er een cake van bakken, maar koekjes is ook een prima idee 🙂

      Beantwoorden
  5. Rebecca Freeling says

    25 juli 2016 at 12:27

    Als je de verpakking van de Schar hamburgerbroodjes precies door de helft doet, behoud je er twee. Er zit namelijk een plakrand tussen die twee keer twee broodjes. Vier is inderdaad een beetje teveel als je alleen glutenvrij eet. Ik zat na twee broodjes al bomvol!

    Beantwoorden
    • Gerry says

      25 juli 2016 at 14:49

      Hoi Rebecca, in de verpakking die ik ontving was dat zeker niet zo. Wellicht hebben ze het inmiddels na mijn opmerking hierover die aan ze gegeven heb aangepast?

      Beantwoorden
      • Rebecca says

        25 juli 2016 at 15:10

        Dat zou inderdaad goed kunnen! In dat geval: goeie feedback heb je gegeven 🙂

        Beantwoorden
  6. Inge says

    25 juli 2016 at 13:29

    De koekjes van Verkade heb ik in huis, maar nog niet geprobeerd. De broodjes van Schär zal ik eens in huis halen. Ben net als jij geen Schär fan, dus het zal me benieuwen … Ook ik vind het fijn als (goed verpakte) glutenvrije spullen gewoon in het rek staan. Bij de Jumbo staat gv bier gewoon tussen de andere bieren in, het Yam brood ligt bij het normale brood maar bij AH moet ik diep bukken om Mongozo bier te pakken in het gv schap. Kan me voorstellen dat mensen eerder geneigd zijn om gv spullen te kopen als het ‘gewoon’ te koop staat.

    Beantwoorden
  7. Marjolein Fokker says

    27 juli 2016 at 06:43

    Bedankt, vind het fijn dat jij de dingen uitprobeert en met ons deelt. De pannekoekenmix is inderdaad heerlijk. De koekjes ga ik zoeken,en hopelijk vind ik ook de hamburger broodjes. Ik wist niet dat die er waren. De supermarkten zouden eigenlijk met nieuwe producten een up date moeten sturen, via mail ofzo. Mijn dochter gaat vast blij zijn.

    Beantwoorden
    • Gerry says

      29 juli 2016 at 20:29

      Hoi Marjolein, ik denk dat het met zoveel producten haast onmogelijk is voor de supermarkt om ons een signaal te geven als er iets nieuws aan komt. Er komt de komende weken vast nog wel wat bij. Dus goed op blijven letten is het advies 😉

      Beantwoorden
  8. Hedwig says

    3 augustus 2016 at 09:34

    Sinds nog geen jaar coeliakie, dus glutenvrij. Helaas, want ik hou heel erg van bakken. Cake regelmatig en ook andere soorten gebak, koekjes en pannenkoeken natuurlijk. Tot nu toe bijna alles steeds een teleurstelling. Elke cake veel te droog. Alle pannenkoeken breekbaar en gewoon geen echt lekkere smaak. Nu Koopmans uitgeprobeerd en wat mij betreft allebei geweldig! Doet niet onder voor ‘gewoon’. Ik bak niet meer een glutenvrij en een glutenhoudend product, omdat het anders aan de andere gezinsleden niet is te slijten, maar nu alleen nog glutenvrij en niemand kan ervan afblijven!
    Ook de koekjes van Verkade hebben we geprobeerd en die zijn ook prima!
    Ik hoop dat nog vele A-merken zullen volgen met het ontwikkelen van écht goede en smakelijke producten!

    Beantwoorden
    • Gerry says

      3 augustus 2016 at 18:37

      Hedwig, de toename van het aantal A-merken juich ook in van harte toe. Dat er inderdaad maar vele mogen volgen. Ik verwacht zelf dat dit ook echt zal gebeuren. Volgende week vast weer een nieuw product in de schappen.

      Beantwoorden
    • Anne says

      4 augustus 2016 at 08:44

      Ha Hedwig, mijn glutenvrije man en ik genieten nu van een door hem gebakken kruidkoek van Koopmans zelfrijzend amandelmeel, havermout en vulling van noten, dadels enz. Heerlijk. Dan is glutenvrije echt geen straf, groet,

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Glutenvrije Man

08AD3540-3801-4805-8188-90EE038A2695_1_201_a Welkom! Ik ben Gerry Mulder. Op 14 juli 2014 kreeg ik de diagnose Coeliakie en sindsdien ben ik bezig mijn weg te vinden in de glutenvrije wereld. Op mijn blog krijg je een inkijkje in het leven van een man met een gluten intolerantie maar vind je ook recepten, reviews en nieuwtjes. Heb je vragen? Laat het me vooral weten.

Volg ons op social media

  • Instagram
  • Facebook

Wil je niets meer missen?

Wil je niets missen van De Glutenvrije Man? Laat dan hier je e-mailadres achter en klik op de knop er onder. Je ontvangt dan een meldingen zodra er een nieuw bericht verschenen is.

Voeg je bij 165 andere abonnees

De Glutenvrije Man op Facebook

De Glutenvrije Man op Facebook

Bloglovin

Meest recente berichten

  • We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Slagroomtruffels
  • Recept: Chocolade Pistache Taartje
  • WOW! Patisserie cursus Bij Robèrt
  • Coeliakie en een maagverkleining kan dat?

Recente reacties

  • Miss Glutenvrij op We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Wim Klein Nagelvoort op Glutenvrij in Almere
  • Janine op Glutenvrije Matzes
  • Thijs op Glutenvrije Matzes
  • Ria Kivits op Vers brood test 2: Happy Bakers

Alle berichten

  • #wijbloggenglutenvrij (30)
  • Blog (113)
  • Broodexperimenten (12)
  • Broodtest (5)
  • De diagnose (2)
  • Recepten (18)
  • Reviews (19)

Recente berichten

Copyright © 2018 · De Glutenvrije Man

 

Reacties laden....
 

    loading Annuleren
    Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
    E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
    Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.