De Glutenvrije Man

  • Home
  • Over mij
  • Blog
  • Reviews
  • Coeliakie
    • Wat mag ik wel?
    • Wat mag ik niet?
  • Recepten
    • Voeg een recept toe
  • Restaurants/Winkels
  • Bloggers
  • Contact
    • Adverteren
  • Privacybeleid

Review: Rode linzen pasta

27 oktober 2015 By Gerry 14 Comments

Rode_linzen_pasta-ongekookt-aAfgelopen weekend had mijn dochter Esra een verrassing voor me, ze bracht een zak rode linzen pasta mee. Ze werkt bij de Ekoplaza in Almere en is er sinds haar vader glutenvrij moet eten als de kippen bij als er iets nieuws in de schappen van de winkel wordt geplaatst. Deze keer een product van het merk ‘Your Organic Nature’.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet direct stond te juichen van enthousiasme toen ik zag waar ze mee thuisgekomen was. Inmiddels ben ik gelukkig goed gewend geraakt aan pasta gemaakt van maismeel in plaats van tarwe en dan kijk je ineens tegen een zak met rood/oranje gekleurde pasta aan. Volgens de verpakking gemaakt van alleen maar biologisch rode linzen meel en verder niets. Maar interessant is het natuurlijk wel, glutenvrij, rijk aan vezels en vol proteïnen… alleen wat ga je er van maken? Was deze pasta met die opvallende kleur bedoeld voor in een salade? Of gewoon met een saus er overheen?

Glutenvrije_pastasaus_Jumbo-aIk zocht op internet naar recepten met rode linzen pasta en kwam er tot mijn verbazing achter dat die er niet zijn. Althans, niet in Nederland. Ja, er zijn veel recepten waarbij men rode linzen gebruikt in de pastasaus, of gewoon voor over de pasta, maar niet waarbij de pasta zelf van rode linzen is gemaakt. Een zoektocht op het Engelse ‘red lentil pasta’ leverde gelukkig meer resultaat op. In de meeste gevallen gebruikte men de rode linzen pasta gewoon als basis met een saus, al dan niet met vlees en groenten.

Wij gingen zelf dan ook voor een eenvoudig basis recept, met een glutenvrije kant en klare saus van de Jumbo, rundergehakt, een extra puntpaprika en wat sambal.

De kooktijd van deze pasta is slechts 5 minuten, ruim de helft minder dan de meeste mais pasta’s. Eerlijk gezegd was ik wel benieuwd of de pasta na het koken ook rood van kleur zou blijven. In de Turkse keuken worden ook vaak rode linzen gebruikt voor het maken van soep, en het verbaast me altijd weer Rode_linzen_Pasta-met saus-adat die soep eenmaal klaar niet rood maar eerder groen/gelig is. Enthousiast ging de zak dan ook in het kokende water, en zoals verwacht trok ook hier de kleur van de rode linzen pasta langzaam weg.

Na exact 5 minuten was de pasta beetgaar. Dat vraagt dus wel enige oplettendheid, want ik denk dat als het er een minuutje langer in zit, de pasta veel te zacht wordt en er niets van over blijft. Na het koken even afspoelen zoals je ook met andere pasta doet en smullen maar….

Volgens de verpakking zou de pasta een fijne, romige smaak hebben. Om vast te kunnen stellen of dat zo is hebben we de pasta eerst zonder saus geprobeerd. De dames en ik waren unaniem in ons oordeel dat de smaak van de pasta zonder saus heel prima was. Er zat overduidelijk meer smaak aan dan aan mais- of rijstpasta. Daarna was het tijd om de pasta te eten met de saus, en ook dat beviel eigenlijk meer dan goed. Hoewel het verschil met andere pasta’s niet heel groot is blijft er op de achtergrond net een iets andere smaak hangen.

Rode_linzen_pasta_Your-organic-nature-aIk vind de rode linzen pasta een fijn alternatief in de glutenvrije keuken. Zeker gezien de hoeveelheid vezels en eiwitten denk ik dat het een goede aanvulling is op de producten die we al kennen. De prijs is met € 3,69 voor 250 gram wel fors, maar dat zijn we helaas wel gewend van glutenvrije producten, waarbij opgemerkt dat dit product ook biologisch is. Kortom, voor de afwisseling een prima alternatief.

De rode linzen pasta van ‘Your Organic Nature’ is in ieder geval te koop in de winkels van Ekoplaza. Of leverancier Udea dit product inmiddels ook via andere winkels verkoopt durf ik niet te zeggen. Ik heb het in ieder geval tot dusver nergens anders gezien.

Deel dit bericht:

  • Delen
  • E-mail
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Print

Filed Under: Blog, Reviews Tagged With: ekoplaza, linzen, pasta, review

Comments

  1. Catherine says

    27 oktober 2015 at 20:34

    Leuke tip, bedankt!

    Beantwoorden
    • Gerry says

      27 oktober 2015 at 22:27

      Graag gedaan!

      Beantwoorden
      • laurelin8 says

        11 juni 2016 at 15:32

        Ook de AH heeft ze, daar is de prijs wat vriendelijker. Merk Pedon

        Beantwoorden
  2. Najat says

    27 oktober 2015 at 22:25

    Hey, leuke blog en goeie tip. Ga ik zeker eens uitproberen!

    Beantwoorden
    • Gerry says

      27 oktober 2015 at 22:28

      Ik hoop dat het je gaat smaken 🙂

      Beantwoorden
  3. Catherina says

    26 november 2015 at 21:21

    Vandaag voor t eerst deze linzenpasta ontdekt, gekocht en gegeten.
    Het was heerlijk. Ben er erg blij mee. Zoek er nog een saus bij. Het mag helaas geen tomaat zijn vanwege nachtschade allergie. Dat is niet eenvoudig.

    Beantwoorden
    • Gerry says

      26 november 2015 at 23:17

      Het leuke is dat er nog 2 andere soorten blijken te zijn. Mijn dochter kwam thuis met Bruine rijst pasta en Boekweit pasta. Ik heb ze nog niet kunnen proberen, maar dat gaan we binnenkort doen.

      Beantwoorden
      • laurelin8 says

        11 juni 2016 at 15:34

        De boekweit pasta hier ook gemaakt, erg smaakvol met roerbak spinazie tuinkruiden lac vrije roomkaas en kip/ of vis

        Beantwoorden
    • Lor says

      3 april 2016 at 20:22

      Ik hier ook. Ik maak nu saus van pompoen (zie site van Brenda kookt). Wel ff gedoe (pureren) en je moet er alsnog room door doen, maar het is een prima vervanger voor tomatensaus. Met spinazie en room+kaas uit de oven is ook lekker.

      Beantwoorden
  4. Boukje says

    14 februari 2016 at 09:26

    Hallo Gerry
    Kreeg bij Eko plaza ook de rode linzen pasta
    Gemaakt met spekjes en gebakken olijven van Ramon Beuk
    Lekker smaakvol stevig en door de weeks

    Ken jij zeewier pasta van seamore food ?
    Weet je ook waar je dit kunt krijgen
    Lijkt met nl super lekker

    Beantwoorden
    • Gerry says

      14 februari 2016 at 10:28

      Het lijkt mij persoonlijk niet lekker, maar ik zie dat je het hier kunt kopen: http://seamorefood.com/buy/

      Beantwoorden
  5. Wendy en Rene says

    20 april 2016 at 21:08

    Leuke review!
    Wij hebben vandaag de rode linzen pasta ( penne) geproefd. Op de verpakking staat inderdaad dat de kooktijd slechts 5 min is, maar persoonlijk vind ik dat nogal taai, dus heb het nog een paar minuutjes in het kokend water laten staan. Met saus vind ik deze pasta wel prina te eten 🙂 Wij gaan volgende de pasta van het bovengenoemde merk proberen.

    Beantwoorden
  6. piet says

    18 februari 2017 at 15:51

    Gewone pasta moet je juist helemaal niet afspoelen

    Beantwoorden
  7. Karin says

    6 april 2017 at 06:45

    Is ook verkrijgbaar bij de DM drogist in Duitsland.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Glutenvrije Man

08AD3540-3801-4805-8188-90EE038A2695_1_201_a Welkom! Ik ben Gerry Mulder. Op 14 juli 2014 kreeg ik de diagnose Coeliakie en sindsdien ben ik bezig mijn weg te vinden in de glutenvrije wereld. Op mijn blog krijg je een inkijkje in het leven van een man met een gluten intolerantie maar vind je ook recepten, reviews en nieuwtjes. Heb je vragen? Laat het me vooral weten.

Volg ons op social media

  • Instagram
  • Facebook

Wil je niets meer missen?

Wil je niets missen van De Glutenvrije Man? Laat dan hier je e-mailadres achter en klik op de knop er onder. Je ontvangt dan een meldingen zodra er een nieuw bericht verschenen is.

Voeg je bij 165 andere abonnees

De Glutenvrije Man op Facebook

De Glutenvrije Man op Facebook

Bloglovin

Meest recente berichten

  • We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Slagroomtruffels
  • Recept: Chocolade Pistache Taartje
  • WOW! Patisserie cursus Bij Robèrt
  • Coeliakie en een maagverkleining kan dat?

Recente reacties

  • Miss Glutenvrij op We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Wim Klein Nagelvoort op Glutenvrij in Almere
  • Janine op Glutenvrije Matzes
  • Thijs op Glutenvrije Matzes
  • Ria Kivits op Vers brood test 2: Happy Bakers

Alle berichten

  • #wijbloggenglutenvrij (30)
  • Blog (113)
  • Broodexperimenten (12)
  • Broodtest (5)
  • De diagnose (2)
  • Recepten (18)
  • Reviews (19)

Recente berichten

Copyright © 2018 · De Glutenvrije Man

 

Reacties laden....
 

    loading Annuleren
    Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
    E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
    Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.