De Glutenvrije Man

  • Home
  • Over mij
  • Blog
  • Reviews
  • Coeliakie
    • Wat mag ik wel?
    • Wat mag ik niet?
  • Recepten
    • Voeg een recept toe
  • Restaurants/Winkels
  • Bloggers
  • Contact
    • Adverteren
  • Privacybeleid

Recept: Glutenvrije Kadayif #wijbloggenglutenvrij

15 juni 2016 By Gerry 6 Comments

KadayifHet is alweer de 15e van de maand en tijd voor het gezamenlijke bloggersinitiatief #wijbloggenglutenvrij. Ook deze maand bloggen een aantal van ons samen over hetzelfde onderwerp. Onderaan deze pagina zie je wie er mee doen en kun je doorklikken naar hun bijdrages.

Deze maand besteden we aandacht aan het Suikerfeest. Een beetje vroeg, want het Suikerfeest vormt de afsluiting van de Ramadan en die is nog maar 9 dagen onderweg, maar de volgende #wijbloggenglutenvrij komt daarvoor te laat. Op woensdag 06 juli a.s. is de Ramadan voorbij en wordt in de islamitische wereld 3 dagen lang het Suikerfeest gevierd. Een feest, waarbij de tafels vol staan met (mier)zoete hapjes, koekjes, etc. Het zal niet verbazen dat deze gerechten veelal gluten bevatten. Maar sommige van die zoete producten zijn ook prima glutenvrij te maken…..

Wellicht heb je het wel eens geproefd tijdens een vakantie in het buitenland, of heb je het wel eens zien liggen bij een buitenlandse winkel: Kadayif. Een zoete lekkernij met walnoten, eenvoudig en snel te bereiden.

Recept Glutenvrije Kadayif:

Benodigdheden:

  • Een klein pakket Wai Wai (Rijst vermicelli, verkrijgbaar in de toko)
  • Een doosje (+/- 100 gram) walnoten
  • Kaneel
  • 1 zakje vanille suiker
  • Een paar druppels citroensap
  • 275 gram suiker
  • 400 ml water
  • Boter

Werkwijze:

  • Als je een klein pakket Wai Wai gekocht hebt, dan zitten daar als je de verpakking opent 2 delen rijst vermicelli in. Ik adviseer je om eerst met 1 deel te beginnen en daarna pas met de 2e.
  • Leg de plak rijst vermicelli in zijn geheel in een pan met warm water en wacht tot het zacht wordt.
  • Haal de plak rijst vermicelli voorzichtig uit de pan en zorg er voor dat deze zoveel als mogelijk in model blijft en leg hem op je keukenblad. De bedoeling is namelijk dat je de plak rijst vermicelli nu openvouwt zodat er een lange streep rijst vermicelli ontstaat. Haal het in de breedte iets uit elkaar en maak er 4 even brede stroken van.
  • Knijp met je hand een paar walnoten fijn en leg dit aan het begin van een strook rijst vermicelli. Strooi daar wat kaneel overheen.  Rol vervolgens vanaf het begin de strook op tot een rolletje ontstaat waar de walnoten in zitten. Pak dit voorzichtig op en leg het in een ovenschaal. Doe het zelfde met de andere 3 stroken. Herhaal vervolgens dit proces voor het 2e deel van de Wai Wai.
  • Snijdt van de boter kleine stukjes en leg dit over de bovenkant van de rolletjes in de ovenschaal. Eventueel kun je er ook voor kiezen de boter te laten smelten en de gehele bovenkant van de rolletjes met een bakkwastje in te smeren.
  • Plaats de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven van 230 graden. Bij mij duurde het ongeveer 25 minuten voordat de Kadyif aan de bovenkant goudbruin kleurde.Terwijl de Kadayif in de oven staat neem je een kleine pan en doet daar het water en de suiker in en voegt een paar druppels citroensap toe. Laat dit langzaam doorkoken totdat het net iets dikker wordt. (Het moet net niet meer zo vloeibaar als water zijn)
  • Haal het pannetje van het vuur en roer er het zakje vanille suiker doorheen.
  • Knijp nog wat walnoten fijn en strooi deze over de gebruinde Kadayif. Laat de Kadayif wel in de ovenschaal zitten.
  • Giet nu met een pollepel voorzichtig het suikerwater over de Kadayif rolletjes en laat het geheel ten minste staan tot het afgekoeld is.

IMG_0071

IMG_0076

IMG_0079

IMG_0081

IMG_0085

IMG_0091

Eet smakelijk 😀

* Dit recept is gedeeltelijk overgenomen en vertaald van de website: Vildancayan

De andere bloggers die deze maand meeschrijven over een Glutenvrij Suikerfeest zijn:

Glutenvrijemama.nl
Storiesofacoeliac.nl
Ikbenglutenvrij.nl
Meerdanglutenvrij.nl

Deel dit bericht:

  • Delen
  • E-mail
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Print

Filed Under: #wijbloggenglutenvrij, Blog, Recepten Tagged With: glutenvrij, Kadayif, recept, Suikerfeest, turks, wijbloggenglutenvrij

Comments

  1. Mirjam says

    15 juni 2016 at 09:39

    Oooh, dat ziet er heerlijk uit! En niet eens moeilijk.
    Ik ga maar weer eens langs de toko. 😉

    Beantwoorden
  2. Gerda says

    15 juni 2016 at 10:06

    Leuk recept en niet moeilijk 😀

    Beantwoorden
  3. Annemiek says

    15 juni 2016 at 20:29

    Heerlijk zeg, ik houd van recepten waarbij je onverwachte ingrediënten gebruikt zoals mie als zoete koekje.

    Beantwoorden
  4. Elize says

    16 juni 2016 at 10:59

    Leuk en origineel recept! Misschien probeer ik het binnenkort eens!

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. #wijbloggenglutenvrij: glutenvrij suikerfeest (met een recept voor Harira) | Ik ben glutenvrij schreef:
    15 juni 2016 om 09:37

    […] De Glutenvrije man […]

    Beantwoorden
  2. De beste blog van juni ’16 (plus 5 recepten) | Ik ben glutenvrij schreef:
    8 juli 2016 om 06:01

    […] Glutenvrije Kadayif  van de Glutenvrije man […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Glutenvrije Man

08AD3540-3801-4805-8188-90EE038A2695_1_201_a Welkom! Ik ben Gerry Mulder. Op 14 juli 2014 kreeg ik de diagnose Coeliakie en sindsdien ben ik bezig mijn weg te vinden in de glutenvrije wereld. Op mijn blog krijg je een inkijkje in het leven van een man met een gluten intolerantie maar vind je ook recepten, reviews en nieuwtjes. Heb je vragen? Laat het me vooral weten.

Volg ons op social media

  • Instagram
  • Facebook

Wil je niets meer missen?

Wil je niets missen van De Glutenvrije Man? Laat dan hier je e-mailadres achter en klik op de knop er onder. Je ontvangt dan een meldingen zodra er een nieuw bericht verschenen is.

Voeg je bij 165 andere abonnees

De Glutenvrije Man op Facebook

De Glutenvrije Man op Facebook

Bloglovin

Meest recente berichten

  • We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Slagroomtruffels
  • Recept: Chocolade Pistache Taartje
  • WOW! Patisserie cursus Bij Robèrt
  • Coeliakie en een maagverkleining kan dat?

Recente reacties

  • Miss Glutenvrij op We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Wim Klein Nagelvoort op Glutenvrij in Almere
  • Janine op Glutenvrije Matzes
  • Thijs op Glutenvrije Matzes
  • Ria Kivits op Vers brood test 2: Happy Bakers

Alle berichten

  • #wijbloggenglutenvrij (30)
  • Blog (113)
  • Broodexperimenten (12)
  • Broodtest (5)
  • De diagnose (2)
  • Recepten (18)
  • Reviews (19)

Recente berichten

Copyright © 2018 · De Glutenvrije Man

 

Reacties laden....
 

    loading Annuleren
    Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
    E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
    Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.