De Glutenvrije Man

  • Home
  • Over mij
  • Blog
  • Reviews
  • Coeliakie
    • Wat mag ik wel?
    • Wat mag ik niet?
  • Recepten
    • Voeg een recept toe
  • Restaurants/Winkels
  • Bloggers
  • Contact
    • Adverteren
  • Privacybeleid

Terugblik Free From Food Expo

20 juni 2016 By Gerry 14 Comments

IMG_0047Alweer ruim een week terug was ik op de Free From Food Expo in de Rai te Amsterdam. Ik had beloofd jullie te vertellen wat ik er allemaal gezien heb, of liever gezegd, wat er op de glutenvrije markt allemaal verkrijgbaar is en wellicht de komende maanden in de winkels zal verschijnen. De Free From Food Expo is eigenlijk primair bedoeld om producenten te koppelen aan bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe producten. De expo ging niet specifiek over glutenvrije producten, maar ook over bijvoorbeeld lactosevrije en veganistische producten. Toch schat ik dat 80% van de aangeboden producten glutenvrij waren.

Bijna was ik niet gegaan. Daags voor de expo liep mijn agenda bomvol afspraken en leek het niet te gaan lukken. Maar vorig jaar was de expo in Barcelona en toen had ik bijna een vliegticket geboekt… een beetje vreemd om dan nu in mijn geboortestad niet van de partij te zijn. Ik kieperde dan ook last minute mijn agenda leeg en ging samen met mijn vrouw richting de Rai. En wat ben ik achteraf blij dat ik geweest ben. Ik heb zo veel leuke mensen gesproken van over de hele wereld, producten meegekregen om te proberen en natuurlijk ontzettend veel geproefd.

Een aantal dingen die ik geproefd heb vielen op, en daarom bespreek ik ze graag met jullie;

Denise’s Delicious Gluten Free Bakery:

IMG_0044Denise heeft een glutenvrije bakkerij in Ierland en stond samen met haar man op de expo om haar taartjes en cake aan te prijzen. Paula van De Gebaksjuwelier uit Culemborg had me verteld dat ik daar even langs moest gaan. En wat een ontzettend leuke mensen. Hard werkend om hun glutenvrije product in de markt te zetten. Ik kreeg van Denise 2 taartjes mee en een cake om thuis te proberen. Ik heb de 2 taartjes inmiddels geproefd en ben bang dat de smaak en structuur niet goed zullen aansluiten op de Nederlandse markt. Het taartje is wat droog, maar bovendien echt mierzoet. Zelfs voor deze zoetekauw was het echt “too much”.

Natural Bake:

Natural BakeBij het Israëlische bedrijf Natural Bake stond men, in een ten opzichte van de concurrentie, wat eenvoudige kraam hun waren aan de man te brengen. De eenvoud van hun kraam stond echter in schril contrast met hun product: Glutenvrij Bladerdeeg. De smaak van dit bladerdeeg was zo geweldig dat het onmogelijk zou zijn het verschil met ‘normaal’ bladerdeeg te ontdekken. We proefden een bladerdeeg hapje met appel, met vanille room en met aardappel en allemaal waren ze echt ongelooflijk lekker. Naast het bladerdeeg maakt het bedrijf nog meer glutenvrije producten als pizza’s, brood en diverse glutenvrije soorten meel. De eigenaar was een ontzettend leuke man, die ons graag vertelde dat de glutenvrije eters in Israël klaar zijn met producten die niet echt lekker zijn. (Volgens mij denken wij er hier net zo over. Toch?)

All Purpose Natural BakeHelaas waren er op de expo geen producten te koop, maar Michael was zo aardig om mij een pak All Purpose meel mee te geven wat volgens hem op dit moment het allerbeste glutenvrije meel is wat er in de wereld te koop is. Ik stuur je volgende week het recept voor een brood en je zult zien dat ik gelijk heb zei hij…. Inmiddels heb ik het recept gekregen en het brood gebakken en gegeten. (Zie hier voor de video) Ik kan niet anders dan zeggen dat dit echt heel erg lekker is. Luchtig, niet zwaar en met een prima smaak. Gelukkig heb ik nog een deel van het meel over, want ik kreeg ook nog een ander recept wat ik absoluut wil maken.

Helaas zijn de producten nog niet op de Nederlandse markt verkrijgbaar, maar ik heb plechtig beloofd dat ik Michael ga helpen daar verandering in te brengen. Het kan niet zo zijn dat dingen die zo lekker zijn voor ons verborgen blijven.

Foodness:

FoodnessHet Italiaanse bedrijf Foodness stond met een groot aantal draaiende machines op de expo. Alle warme en koude drankjes die ze produceren zijn glutenvrij. Ze hadden een machine waar een hele dikke chocolade drank uit kwam waar je ook een Mug Cake van kon bakken en een koffiemachine waar ze Ginseng koffie mee zette. Maar ook een machine voor de Granita 2.0 en fruit shakes. Maar de topper was voor mij toch wel de machine waar een soort ijskoffie uit kwam zetten. Een dikke, romige, ijskoude substantie met de smaak van een echte Italiaanse espresso. Het is haast onmogelijk de smaak te beschrijven. Ik kan jullie vertellen dat ik het buitengewoon jammer vond dat ik zo een machine niet gewoon mee naar huis kon nemen 🙂 Of het op de Nederlandse markt gaat verschijnen weet ik niet, maar van mij mag het zeker. Om je een indruk te geven van hoe het er allemaal uitziet: foodness.it

Proceli:

ProceliEen andere Italiaan die aanwezig was, was het bedrijf Proceli. Die kennen we in Nederland wel al, maar eerlijk gezegd had ik er persoonlijk nooit zo een positief beeld bij. Maar op de expo veranderde mijn beeld op Proceli helemaal. Een onvervalste Italiaanse kokkin was druk bezig van de producten de lekkerste hapjes klaar te maken. Ik proefde een pizzapunt, een tosti ham/kaas en een muffin toe om de smaak te neutraliseren…. Ze hadden nog veel meer lekkers, maar dat heb ik maar afgeslagen. Er moeten immers nog een heleboel kilo’s af en niet bij voor ik in mijn zwembroek het strand op kan.

De lijst met bedrijven die ik tijdens de expo bezocht heb is ontzettend lang. Maar bovenstaande zijn de bedrijven die om verschillende redenen net iets meer zijn opgevallen. BonlifeWellicht nog een laatste speciale vermelding voor de chocolade reepjes van het merk Bonlife. Zij wonnen tijdens de expo een prijs voor de beste verpakking. Het doosje is een volledig natuurlijk product, maar het ging mij natuurlijk om de inhoud en die knapperige chocolade biscuits mochten er zeker zijn. Zijn ze op en je hebt toch nog trek kun je altijd de verpakking opeten. Handig toch!

Welk product zien jullie het liefste snel op de Nederlandse markt verschijnen?

Deel dit bericht:

  • Delen
  • E-mail
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Print

Filed Under: Blog Tagged With: bladerdeeg, Bonlife, expo, Foodness, glutenvrije producten, Natural Bake, Natural Cakes, Proceli

Comments

  1. Tiffany says

    20 juni 2016 at 08:22

    Je hebt me nu wel echt ontzettend nieuwschierig gemaakt naar dat glutenvrije meel! 😉

    Beantwoorden
    • Gerry says

      20 juni 2016 at 13:35

      Ik zou willen dat ik het jullie allemaal kon laten proeven Tiffany ?

      Beantwoorden
  2. Saskia says

    20 juni 2016 at 08:51

    De producten van Natural Bake als die zorgen voor lekker brood zou ik zeker waarderen!

    Beantwoorden
    • Gerry says

      20 juni 2016 at 13:35

      Laten we hopen dat we een manier vinden om ze naar Nederland te krijgen.

      Beantwoorden
  3. Gerda says

    20 juni 2016 at 09:14

    Wat leuk allemaal Gerry, ben ook erg benieuwd naar het meel. Had er graag naar toe gewild, ik lees je recensies wel.
    Groetjes Gerda

    Beantwoorden
    • Gerry says

      20 juni 2016 at 13:34

      Het was zeker heel leuk Gerda. Ik had het niet willen missen en denk na over Barcelona volgend jaar.

      Beantwoorden
  4. Jeandrine says

    20 juni 2016 at 10:15

    Ik ben vooral nieuwsgierig naar het meel omdat brood bakken zonder GV tarwezetmeel nog steeds niet een brood oplevert wat aan mijn wensen voldoet.

    Beantwoorden
    • Gerry says

      20 juni 2016 at 13:33

      Ik ben ook heel kritisch, maar vond dit echt goed. Volgens de ingtedientenlijst zit er geen GV Tarwezetmeel in. Maar…ik moet er dan vanuitgaan dat de Engelse vertaling die ik kreeg 1 op 1 klopt met het Hebreeuws op de verpakking.

      Beantwoorden
  5. kimmy says

    20 juni 2016 at 11:18

    zoveel lekkers bij elkaar
    ik ben benieuwd hoe het meel smaakt

    Beantwoorden
  6. Wendeline says

    22 juni 2016 at 12:01

    Hoi GV man, heb je misschien. Een foto van de ingrediëntendeclaratie op de verpakking van het ‘all purpose’ meel? Zou ik fijn vinden!
    Dank alvast en groet!

    Beantwoorden
    • Gerry says

      22 juni 2016 at 20:41

      Wendeline, dat is lastig, want ik kan hier geen afbeeldingen plaatsen in de reacties. Maar belangrijker nog… ben jij het Hebreeuws machtig? Anders heb je er niet veel aan.

      Beantwoorden
  7. rachida says

    28 juni 2016 at 18:57

    Hallo Gerry,
    Ik ben ook benieuwd naar de meel! Maar ik ben nu bijna een jaar glutenvrij.maar ik kan nog steeds geen lekker brood vinden behalve eentje van de ah de driezaden brood van genuis,nu ben ik toch wel benieuwd naar de meel van allergento, ik woon zelf in tilburg en ben naar de ekoplaza maar die hebben ze daar niet en kunnen die ook niet bestellen,waar kan ik deze meel en zuurdesempoeder en de ultratex 3 krijgen hopelijk hier in tilburg,
    Sorry voor de lange tekst
    Gr rachida

    Beantwoorden
  8. Rein says

    15 mei 2017 at 09:19

    Hallo Gerry,

    Als je de contactgegevens va Natural Bake wil delen, willen wij als Allergento gaan kijken of we het meel naar Nederland kunnen halen.
    Grtjs Rein

    Beantwoorden
  9. Tijs says

    11 juli 2019 at 20:02

    Zojuist was ik wat aan het googelen en kwam ik jouw blog tegen. Vanaf volgende week krijgen wij de koffie van Foodness in ons assortiment voor Dolce Gusto en Nespresso. Dan is het dus ook in Nederland verkrijgbaar. Kijk alvast op http://www.koffiegeluk.nl voor een impressie.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Glutenvrije Man

08AD3540-3801-4805-8188-90EE038A2695_1_201_a Welkom! Ik ben Gerry Mulder. Op 14 juli 2014 kreeg ik de diagnose Coeliakie en sindsdien ben ik bezig mijn weg te vinden in de glutenvrije wereld. Op mijn blog krijg je een inkijkje in het leven van een man met een gluten intolerantie maar vind je ook recepten, reviews en nieuwtjes. Heb je vragen? Laat het me vooral weten.

Volg ons op social media

  • Instagram
  • Facebook

Wil je niets meer missen?

Wil je niets missen van De Glutenvrije Man? Laat dan hier je e-mailadres achter en klik op de knop er onder. Je ontvangt dan een meldingen zodra er een nieuw bericht verschenen is.

Voeg je bij 165 andere abonnees

De Glutenvrije Man op Facebook

De Glutenvrije Man op Facebook

Bloglovin

Meest recente berichten

  • We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Slagroomtruffels
  • Recept: Chocolade Pistache Taartje
  • WOW! Patisserie cursus Bij Robèrt
  • Coeliakie en een maagverkleining kan dat?

Recente reacties

  • Miss Glutenvrij op We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Wim Klein Nagelvoort op Glutenvrij in Almere
  • Janine op Glutenvrije Matzes
  • Thijs op Glutenvrije Matzes
  • Ria Kivits op Vers brood test 2: Happy Bakers

Alle berichten

  • #wijbloggenglutenvrij (30)
  • Blog (113)
  • Broodexperimenten (12)
  • Broodtest (5)
  • De diagnose (2)
  • Recepten (18)
  • Reviews (19)

Recente berichten

Copyright © 2018 · De Glutenvrije Man

 

Reacties laden....
 

    loading Annuleren
    Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
    E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
    Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.