De Glutenvrije Man

  • Home
  • Over mij
  • Blog
  • Reviews
  • Coeliakie
    • Wat mag ik wel?
    • Wat mag ik niet?
  • Recepten
    • Voeg een recept toe
  • Restaurants/Winkels
  • Bloggers
  • Contact
    • Adverteren
  • Privacybeleid

The Welsh Bakestone, brood en meer

21 oktober 2015 By Gerry 9 Comments

The_Welsh_BakestoneVan tijd tot tijd komen er van die diamantjes voorbij waar je gewoon een blog over ‘moet’ schrijven. Er zijn vast al collega bloggers geweest die dit eerder hebben gedaan, maar ik vind toch dat ook ik iets moet schrijven over The Welsh Bakestone.

Afgelopen zaterdag had ik een afspraak in Den Haag, en dat was een mooie gelegenheid nog eens langs te gaan bij The Welsh Bakestone. Ik was er een paar weken geleden al eens geweest om een kop koffie te drinken met een heerlijk stukje gebak, maar ik had toen vooraf geen idee hoe de winkel eruit zag en wat er te koop was. Deze keer wist ik dat gelukkig wel, dus plaatste ik op donderdag via de e-mail alvast een uitgebreide bestelling zodat ik zeker wist dat hetgeen ik wilde hebben er ook zou zijn.

The Welsh Bakestone verkoopt echt een uitgebreid assortiment glutenvrije broden, van gewoon witbrood, witbrood met haver, bruinbrood met haver, tot ook bruinbrood met pitten en zaden. En of het niet genoeg keuze is bakken ze naast de broden ook bolletjes, croissants en koffiebroodjes. Kortom, een ruime keuze aan brood, met daarnaast ook nog een heleboel gebak en andere glutenvrije producten.

De eerste keer dat ik in de winkel kwam was ik aangenaam verrast door de inrichting. Het leek eigenlijk op een hele gewone bakkerij zoals je die in vele dorpen en steden tegenkomt, alleen dan geheel glutenvrij. Terwijl ik met mijn vrouw genoot van een heerlijk stukje gebak, was het eenBrood_Welsh_Bakestone komen en gaan van (vaste) klanten, die allemaal hun bestelling af kwamen halen. Bijna iedereen vertrok met een behoorlijke goed gevulde tas met spullen. Die broden moesten dus haast wel goed zijn. Gelukkig was er ondanks dat ik niet besteld had, nog een brood voor mij beschikbaar. Een witbrood met haver. Ik had mijn twijfels of ik brood met haver wel lekker zou vinden, maar Yvette, de eigenaresse riep dat ik die haver helemaal niet zou proeven. Om haar bewering kracht bij te zetten kreeg ik het kapje van het brood en ik moest bekennen dat het niet alleen heerlijk smaakte….. maar ik inderdaad ook niets proefde van de toegevoegde haver  🙂  Wat mij betreft een perfect broodje, zo maak je kleine, maar dus ook hele grote kinderen blij met een extra voedzaam broodje.

Deze keer stond dit zelfde brood dan ook uiteraard op mijn bestellijst, alsmede de bruine variant en wat bolletjes. Stuk voor stuk lekkere, verse broden waar ik voorlopig weer even mee voort kan.

Yvette, die zelf ook coeliakie heeft, is uiterst zorgvuldig met het voorkomen van gluten in de bakkerij. Alle ingrediënten worden zorgvuldig ingekocht bij bedrijven waarvan ze weet dat ook die helemaal veilig zijn. Je kunt dus onbezorgd een broodje bij haar kopen. Mocht je in de buurt van Den Haag/Scheveningen moeten zijn, dan is even omrijden langs de bakkerij van Yvette dan ook absoluut aan te raden.

Je vindt The Welsh Bakestone op de Westduinweg 193, 2583 AA  in Den Haag. Je kunt er terecht van woensdag t/m zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur. Vooraf even kijken op de website: The Welsh Bakestone kan natuurlijk ook.

Voor mij is The Welsh Bakestone net als de Gebaksjuwelier in Culemborg een adres waar ik graag een stukje voor omrijd om een lekker broodje te halen. Rijden jullie ook wel eens bewust een stuk om, om ergens glutenvrij brood te halen? En zo ja…… waar?

Deel dit bericht:

  • Delen
  • E-mail
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Google
  • Print

Filed Under: Blog, Reviews Tagged With: bakker, Brood, winkel

Comments

  1. Brenda says

    22 oktober 2015 at 08:18

    Super bakker.. Kom ik elke week.
    Zonder Yvette zou mijn leven en dat van de kids er heel anders uitzien..

    Beantwoorden
    • Gerry says

      22 oktober 2015 at 13:13

      Mooi he, dat zo een lokaal ondernemer zoveel positieve invloed op je leven kan hebben.

      Beantwoorden
  2. Tiffany says

    3 november 2015 at 08:01

    Wat ziet de bakkerij er gezellig uit! Wij gaan regelmatig een dagje naar noordwijk aan zee, we rijden dan door den Haag. Ik had geen idee wat ik er van moest verwachten maar de volgende keer ga ik zeker een stukje omrijden!

    Beantwoorden
  3. Gerda says

    3 november 2015 at 13:19

    Heerlijke bakkerij is dit, je kan er ook lekker lunchen. Jammer dat ik er zo ver vanaf woon.

    Beantwoorden
  4. Loes says

    14 november 2016 at 14:22

    Vorige week naar Den Haag gereden want voor goed glutenvrij brood moet je wat over hebben (woon in Huizen). En daar heb ik geen spijt van gehad, alles zag er goed uit. Ik ben een witbrood liefhebber en dat is heel moeilijk maar hier heb ik het gevonden. Heerlijk witbrood, bolletjes en zelfs krentenbollen.
    Je kan het invriezen en daarna is het nog lekker!
    Heb gisteren via de site een bestelling gemaakt, ik ben heel blij met je tip over deze geweldige bakkerij!
    Daar ook koffie met heerlijke vlaai gegeten.

    Beantwoorden
  5. Loes says

    14 november 2016 at 17:51

    Als je het brood voor woensdags 17.00 uur besteld ,heb je het vrijdag in huis!
    Bezorgkosten, €6,95

    Beantwoorden
  6. Debbie de Niet says

    24 maart 2017 at 09:10

    Sinds 3 weken moet ik een glutenvrij dieet volgen, en ik heb de mazzel dat ik 1 kilometer verderop woon. Was er zelfs nog nooit geweest maar weten jullie ook dat de visboer aan de overkant Jiri Spaans glutenvrije kribbelingen bakt? Ik als scheveninger/visliefhebber kan wel zeggen dat het heeerlijk is.

    Groet, Debbie

    Beantwoorden
    • Gerry says

      29 maart 2017 at 21:10

      Hoi Debbie, dat wist ik. Helaas heb ik nog geen kans gezien die vis zelf een keer te proeven. Misschien binnenkort maar eens doen.

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. De 4 leukste glutenvrije blogs van oktober (+ extra) | Ik ben glutenvrij schreef:
    3 november 2015 om 07:01

    […] Glutenvrije man: The welsh bakestone […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Glutenvrije Man

Foto_1b Welkom! Ik ben Gerry Mulder. Op 14 juli 2014 kreeg ik de diagnose Coeliakie en sindsdien ben ik bezig mijn weg te vinden in de glutenvrije wereld. Op mijn blog krijg je een inkijkje in het leven van een man met een gluten intolerantie maar vind je ook recepten, reviews en nieuwtjes. Heb je vragen? Laat het me vooral weten.

Wil je niets meer missen?

Wil je niets missen van De Glutenvrije Man? Laat dan hier je e-mailadres achter en klik op de knop er onder. Je ontvangt dan een meldingen zodra er een nieuw bericht verschenen is.

Voeg je bij 133 andere abonnees

De Glutenvrije Man op Facebook

De Glutenvrije Man op Facebook

Meest recente berichten

  • WOW! Patisserie cursus Bij Robèrt
  • Coeliakie en een maagverkleining kan dat?
  • Albert Heijn brood sterk verbeterd
  • Glutenvrije Su Börek
  • Tijd voor een feestje? Glutenvrije taart!

Recente reacties

  • Liset op Knapperige witte bollen
  • Jasel op Albert Heijn brood sterk verbeterd
  • Glutenvrije American chocolate chip speculaas cookies met amandel - glutenvrije mama op Recept: Glutenvrije Chocolate Chip Cookies en Pizookie
  • Renske op Experiment brood cloche mislukt
  • Gerry op Coeliakie en een maagverkleining kan dat?

Alle berichten

  • #wijbloggenglutenvrij (30)
  • Blog (110)
  • Broodexperimenten (12)
  • Broodtest (5)
  • De diagnose (2)
  • Recepten (16)
  • Reviews (19)

Recente berichten

Copyright © 2018 · De Glutenvrije Man

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
De Glutenvrije Man gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat de website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, ga ik er vanuit dat je de cookies geen probleem vindt.OkMeer lezen