De Glutenvrije Man

  • Home
  • Over mij
  • Blog
  • Reviews
  • Coeliakie
    • Wat mag ik wel?
    • Wat mag ik niet?
  • Recepten
    • Voeg een recept toe
  • Restaurants/Winkels
  • Bloggers
  • Contact
    • Adverteren
  • Privacybeleid

Vers brood test 1: Bakker Leo

5 maart 2017 By Gerry 19 Comments

Het is waarschijnlijk voor de vaste volgers van mijn blog geen geheim meer, ik ben een echte brood liefhebber. Dat was als kind al zo, en ik heb heel wat sneetjes brood naar binnen gewerkt in mijn leven. Het liefst wit, maar anders iets met pitjes. Mijn leven kreeg dan ook een enorme duw toen ik glutenvrij brood moest gaan eten. Jeetje wat was dat schrikken zeg, van karton tot beton tot plastic frisbees, ik heb ze allemaal wel gegeten. 

De afgelopen tijd komen er gelukkig steeds meer bakkerijen die zich toe gaan leggen op het bakken van vers glutenvrij brood wat online te bestellen is en thuis per post wordt afgeleverd. Hoe makkelijk is dat? Maar is het ook echt lekker? Om op die laatste vraag antwoord te krijgen test ik de komende weken de versgebakken broden van deze bakkers op de smaak, maar ook op het bestelproces, de prijs, de geur, etc.

Mijn testresultaten zijn onafhankelijk, ik bestel de broden zelf voor eigen rekening en geef volstrekt mijn eigen mening. Die mening kan best afwijken van mijn volgers, dus voel je vrij hieronder te reageren op dit bericht als je het juist wel of niet eens bent met mijn oordeel.

Vers brood test 1: Bakker Leo

Website: glutenvrij.bakkerleo.nl 

Het bestelproces

Ik bestelde op de website van Bakker Leo een proefpakket met als inhoud een witbrood, een meergranenbrood en een set van 4 muffins voor de prijs van € 12,50 inclusief gratis verzending. Handig, al had ik voor deze test de muffins niet nodig 🙂

Het bestel en betaalproces verliepen beide prima, al is de betaalmogelijkheid beperkt tot alleen iDeal. Direct na de bestelling ontving ik keurig een email met een overzicht van hetgeen ik besteld had. Op donderdag, de vaste bakdag bij Bakker Leo ontving ik ‘s ochtends heel vroeg een nieuwe email dat mijn bestelling was afgerond en verzonden. ‘s avonds ontving ik een 3e email met daarin de barcode van Postnl zodat ik de zending kon volgen en wist hoe laat deze de andere dag zou worden afgeleverd. Het bestelproces is wat mij betreft op de beperkte betaalmogelijkheid prima op orde.

De levering

De broden werden afgeleverd in een kartonnen doos, voorzien van een folder van Bakker Leo en een pakbon. De broden zelf zijn voorgesneden en zitten verpakt in een plastic zak afgesloten met een clip met daarop de datum van het bakken. Op zich geen probleem binnen volledig glutenvrije huishoudens, maar de zakken lijken voor glutenvrij brood nog wel wat dun en de clip waarmee de zakken zijn afgesloten kunnen redelijk eenvoudig open gaan staan.

Witbrood

Het ontvangen witbrood is keurig voorgesneden en bestaat inclusief de kapjes uit 12 sneetjes en heeft een gewicht van 358 gram. Het brood heeft een zachte korst, is behoorlijk luchtig en heeft een prima elasticiteit. Hij is een tikje droog, maar niet te. Naar mijn mening heeft het brood een wat zachte ‘bite’ maar de smaak is voor witbrood eigenlijk wel lekker.

De 2e dag is het witbrood welke ik bewaard heb in zijn eigen zak, behoorlijk droger geworden, maar kent nog wel elasticiteit. De smaak is echter nog steeds heel goed te noemen.

De 3e dag at ik het witbrood wat ik direct na ontvangst had ingevroren. Ik heb het de avond voor consumptie uit de vriezer gehaald en in de diepvrieszak laten ontdooien op het aanrecht. Gek genoeg is het brood wat eerst ingevroren is geweest het lekkerste. Malser dan het verse brood op dag 1 en zeker dan dat van dag 2.  

Meergranen

Ook het ontvangen meergranenbrood is keurig voorgesneden in 12 sneetjes (incl. de kapjes) en heeft een gewicht van 372 gram, iets zwaarder dan het witbrood. Ook dit brood heeft een zachte korst. Dit brood heeft een wat stevige ‘bite’, maar kent wel voldoende elasticiteit. De smaak is erg lekker. 

De 2e dag is het meergranen brood, bewaard in de zak waarmee het brood geleverd werd, nog steeds zacht en vers. Behoorlijk verser dan het witbrood was op de 2e dag.

De 3e dag at ik ook het meergranenbrood nadat het eerst ingevroren was geweest en vervolgens weer ontdooid was. De positieve ervaring van het witbrood doet zich ook voor bij het meergranenbrood. Ook dit brood is op deze 3e dag het lekkerst. Kennelijk heeft het invriezen en weer ontdooien een positief effect op de structuur van het brood.    

Overzicht en conclusie

  Prijs per brood Prijs per snee (30g) Kcal per 100 gram Kcal per snee (30g)
Wit € 2,99 € 0,25 253 76
Meergranen € 3,49 € 0,28 281 84

 

Bakker Leo verkoopt vers glutenvrij brood dat gecertificeerd is door de NCV. Fijn is dat beide broden naast glutenvrij ook lactosevrij zijn. Op de website van Bakker Leo wordt gesproken over ‘krokant’ en ‘smaakvol’ glutenvrij brood met de structuur van gewoon brood. Op basis van mijn test is deze bewering slechts ten dele waargemaakt. Het brood is helaas niet krokant maar wel smaakvol. De bewering dat het de structuur van gewoon brood heeft is op de meergranen variant redelijk juist. Voor het witbrood geldt echter dat het smaakvoller is dan de meeste andere glutenvrije broden op de markt, maar helaas nog onvoldoende lijkt op gewoon wit brood.

Volgende week in ‘Vers brood test 2’ deel ik mijn bevindingen van het brood van Happy Bakers. Ken jij een vers ‘thuis geleverd’ brood bakker welke ook getest moet worden? Laat het mij weten en je vindt het hier de komende weken terug.

Heb je zelf het brood van Bakker Leo al eens gegeten? En, wat vond jij er van?

Deel dit bericht:

  • Delen
  • E-mail
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Print

Filed Under: Blog, Broodtest Tagged With: bakker, Bakker Leo, bakkerij, Brood, broodtest, glutenvrij, glutenvrij brood, test

Comments

  1. Mirjam says

    5 maart 2017 at 23:13

    Wat een goede recensie. Mijn zoon was ook een echte brood eter en is ook heel kritisch. Het eerste wat hij zegt, leuk dat nieuwe brood maar hoe smaakt het als het in de vriezer heeft gelegen? Dus super dat je het op deze manier hebt getest.

    Beantwoorden
    • Gerry says

      6 maart 2017 at 12:14

      IK was zelf erg verrast. Ik hou normaal gesproken niet van brood uit de vriezer, maar in dit geval werd het er naar mijn persoonlijke mening beter op. Ik hoop dat je zoon er ook zo over zal denken.

      Beantwoorden
  2. J.J. Aalberts says

    6 maart 2017 at 07:21

    Beste Glutenvrijeman.

    Is het een idee om een lijst aan te leggen met jou bevindingen daarin?

    Beantwoorden
    • Gerry says

      6 maart 2017 at 12:13

      Beste Jan-Jaap, bedoel je een overzichtslijst van alle broden die ik test? Zo ja, die zal ik nadat ik alle broden getest heb zeker maken.

      Mocht je iets anders bedoelen hoor ik graag wat precies.

      Beantwoorden
  3. Gerda says

    6 maart 2017 at 10:25

    Ik heb het brood nog niet geprobeerd, ben het zeker van plan het is hier dicht in de buurt dan kan ik het wel een keer kopen in de winkel. Fijn dat het lekker is na het ontdooien. Dank je wel voor je recentie!

    Beantwoorden
    • Gerry says

      6 maart 2017 at 12:13

      Zou ik zeker een keer doen Gerda

      Beantwoorden
  4. Suus says

    6 maart 2017 at 16:02

    Onze dochter vindt de meergranen variant heerlijk. Ik vries de broden direct in en zij ontdooit ze in de ochtend. Tussen de middag eet ze ook dit brood op school. Nu 2x besteld en zeer tevreden over de prijs/kwaliteit verhouding.

    De muffins vond ze zeer droog ?

    Beantwoorden
    • Gerry says

      6 maart 2017 at 19:19

      Ik heb de muffins niet meegenomen in de test omdat deze echt over een broodvergelijking gaat. Ik vond ze niet droog eerlijk gezegd, maar wel zoutig en een beetje chemische smaak.

      Beantwoorden
  5. Inge says

    7 maart 2017 at 07:21

    Tosti’s van dit witte brood, smaken voor mij het meest naar de Glutenvolle tosti’s…..heerlijk!

    Beantwoorden
  6. Mali says

    7 maart 2017 at 10:02

    Ik vond het brood best wel droog en mijn zoon vond het meergrangenbrood niet echt lekker. Het brood valt erg uit elkaar. Ook de muffins vielen niet in de smaak. Deze hebben wij gewoon weggegooid. Heb lekkerder brood gegeten.

    Beantwoorden
    • Gerry says

      7 maart 2017 at 14:40

      Het droge herken ik persoonlijk niet, althans niet op de dag na ontvangst wat ik beschreef als dag 1. Ik vond echter zelf de plastic clip waarmee het brood dichtzit riskant. Want als het plastic daar wat onderuit komt en de zak iets open gaat staan zou het sneller oud kunnen worden.

      Beantwoorden
  7. Hanneke says

    9 maart 2017 at 18:37

    Ben benieuwd wat je van Allergento vindt…mijn dochter smult van de (pas ontdekte) verse witte broodjes.

    Beantwoorden
    • Gerry says

      9 maart 2017 at 18:56

      Allergento test ik over anderhalve week.

      Beantwoorden
  8. Inge says

    9 maart 2017 at 22:39

    Was benieuwd naar dit brood…heb zelf nu Happy Bakers…sponzig vind ik zelf. Heb nu Allergento besteld….benieuwd hoe die is. Daarna bestel ik bakker Leo en ga die meteen invriezen. Bedankt voor die tip. Op zoek naar lekker gv brood blijft een zoektocht. ?

    Beantwoorden
  9. Manon says

    14 maart 2017 at 11:12

    Wat een leuke test en wat goed dat je op meerdere momenten test. Nuttige informatie zo! Ik ben wel benieuwd wat je van Mam’s brood vindt, via Broodpakket te bestellen. Ga je die ook nog testen?

    Beantwoorden
    • Gerry says

      14 maart 2017 at 17:58

      Hoi Manon, ja ook brrodpakket ga ik testen. Maar dat duurt nog even. Happy Bakers staat nu net online en volgende week is Allergento aan de beurt. De week daarop de Gebaksjuwelier. Maar Broodpakket neem ik zeker mee.

      Beantwoorden
  10. jolanda says

    14 augustus 2017 at 15:43

    zeer lekker brood mijn kinderen wisten niet meer hoe het was om lekker glutenvrij brood
    te eten bakker Leo ga zo door je verdiend een dikke pluim.

    Beantwoorden
  11. Romke says

    18 mei 2019 at 11:09

    Hoi Gerry, wat een fantastische site heb je gemaakt! Ik eet sinds kort gluten- (en zuivel- ) vrij en werd gister bij mijn vriendin Josina verrast met door jou gebakken kokosmakronen, wat zijn die héérlijk en nu ik je recept heb, dat moet mij ook wel lukken (ik ben geen keuken-prinses, maar dit recept zag er simpel uit en met zo’n waanzinnig resultaat!! :)). Zelf heb ik van de week ook brood, krentenbollen en eierkoeken bij BakkerLeo besteld (alleen de bruine broden (zonnebloempit- en meergranen- ), ik vind ze beide lekker maar vooral de eierkoeken van bakker Leo zijn erg goed, lekkerder dan de gluten-bevattende variant vind ik zelf. Maar goed, dit item gaat eigenlijk over brood, maar ik wilde het toch ff zeggen…. 🙂 ik ga de andere brood-suggesties van je ook uitproberen! Veel dank en hartelijke groet, Romke

    Beantwoorden
    • Gerry says

      18 mei 2019 at 11:34

      Hoi Romke, fijn dat de Kokos bollen goed in de smaak zijn gevallen. Ik was toevallig mokka eclairs aan het maken toen Josina een berichtje stuurde. Helaas gingen die niet vanwege de slagroom (en ik wist zo snel geen lactosevrij alternatief) anders had ik die gebracht.

      Qua brood vind ik zelf de pistoletjes van Deen (liggen in de vriezer) erg lekker. Vooral de bruine. Zelf bak ik nog maar weinig brood, maar wel heel veel gebak en dergelijke.

      Volg je ook mijn Instagram pagina?

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Glutenvrije Man

08AD3540-3801-4805-8188-90EE038A2695_1_201_a Welkom! Ik ben Gerry Mulder. Op 14 juli 2014 kreeg ik de diagnose Coeliakie en sindsdien ben ik bezig mijn weg te vinden in de glutenvrije wereld. Op mijn blog krijg je een inkijkje in het leven van een man met een gluten intolerantie maar vind je ook recepten, reviews en nieuwtjes. Heb je vragen? Laat het me vooral weten.

Volg ons op social media

  • Instagram
  • Facebook

Wil je niets meer missen?

Wil je niets missen van De Glutenvrije Man? Laat dan hier je e-mailadres achter en klik op de knop er onder. Je ontvangt dan een meldingen zodra er een nieuw bericht verschenen is.

Voeg je bij 165 andere abonnees

De Glutenvrije Man op Facebook

De Glutenvrije Man op Facebook

Bloglovin

Meest recente berichten

  • We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Slagroomtruffels
  • Recept: Chocolade Pistache Taartje
  • WOW! Patisserie cursus Bij Robèrt
  • Coeliakie en een maagverkleining kan dat?

Recente reacties

  • Miss Glutenvrij op We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Wim Klein Nagelvoort op Glutenvrij in Almere
  • Janine op Glutenvrije Matzes
  • Thijs op Glutenvrije Matzes
  • Ria Kivits op Vers brood test 2: Happy Bakers

Alle berichten

  • #wijbloggenglutenvrij (30)
  • Blog (113)
  • Broodexperimenten (12)
  • Broodtest (5)
  • De diagnose (2)
  • Recepten (18)
  • Reviews (19)

Recente berichten

Copyright © 2018 · De Glutenvrije Man

 

Reacties laden....
 

    loading Annuleren
    Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
    E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
    Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.