De Glutenvrije Man

  • Home
  • Over mij
  • Blog
  • Reviews
  • Coeliakie
    • Wat mag ik wel?
    • Wat mag ik niet?
  • Recepten
    • Voeg een recept toe
  • Restaurants/Winkels
  • Bloggers
  • Contact
    • Adverteren
  • Privacybeleid

Albert Heijn geeft fout in recept broodmix toe

7 oktober 2014 By Gerry 8 Comments

Een paar dagen terug schreef ik over foutjes in de recepten van de fabrikant. Naar mijn mening zat er in de gloednieuwe broodmix Meergranen van Albert Heijn een storende fout waardoor het onmogelijk was een goed brood te bakken in de broodbakmachine.

Hoewel ik zelf nog snel extra water had toegevoegd aan de mix, waardoor het brood er op zich wel goed gelukt uit zag, bleek toen ik er de dag daarna bijna in stikte, dat er toch echt iets niet klopte. Bij een nadere inspectie van de verpakking leek het mij dat men bij het recept voor de broodbakmachine vergeten had aan te geven dat er ook 50ml olie bij moest.

Broodmix Meergranen

Ik stuurde een vriendelijke email aan de klantenservice van Albert Heijn om ze kennis te laten nemen van de mogelijke fout:

Vandaag kocht ik enthousiast de Glutenvrije Broodmix Meergranen om eens te kijken of deze een lekker brood zou bakken. Ik heb het recept voor bakken in de broodbakmachine zoals vermeld op de verpakking gebruikt. Echter, toen de broodbakmachine ging draaien was al vrij snel duidelijk dat er iets niet klopt. Het mengsel was veel te droog, waardoor de deeghaak het meel niet meer raakte maar loos in de rondte draaide. Ik heb de verpakking nog eens gecontroleerd en toen zag ik dat het recept voor de oven naast de 400 ml water ook nog 50 ml olie bevat. Bij de broodbakmachine staat dit niet vermeld. Ik vermoed dus dat deze 50ml olie vergeten is in dit recept en hier het probleem zit. Graag verneem ik of dit juist is. Helaas was mijn brood dit keer al verloren, maar ik probeer het graag nog eens als ik weet dat dit inderdaad de fout was.

In een reactie liet Albert Heijn de andere dag weten niet direct inhoudelijk te kunnen reageren omdat men de informatie niet voorhanden had. Vandaag, ruim een week later kwam de inhoudelijke reactie gelukkig alsnog:

Wat vervelend dat we u ongemak hebben bezorgd, want zonder olie wordt het mengsel inderdaad te droog in de broodbakmachine. De informatie op de verpakking is dus niet juist. Onze excuses hiervoor. We gaan de informatie op de verpakking aanpassen. Voor het ongemak willen we u een nieuwe verpakking aanbieden. U kunt deze ophalen in AH Watercipresstraat in Almere. We gaan de winkel ook op de hoogte brengen. Zij ontvangen morgenochtend onze klachtregistratie. Vanaf morgen kunt u een nieuwe broodmix ophalen bij de servicebalie.

Met vriendelijke groet, Albert Heijn Klantenservice

Albert_Heijn_Logo

Géén idee op welke wijze ze de verpakkingen gaan aanpassen, wellicht gaan ze corrigerende stickers plakken op de dozen. Het lijkt me dat ze er landelijk toch snel een paar honderd hebben staan, dus dat wordt een leuk klusje wat wel even wat tijd in beslag gaat nemen.

Gelukkig weten we nu in ieder geval dat er dus inderdaad olie bij moet. Wellicht goed om dit ook kenbaar te maken op andere plekken of te delen met glutenvrije vrienden en vriendinnen. Het brood was op zich niet verkeerd en had veel weg van Peak’s Free From Fibre-Rich.

Ik ga in ieder geval mijn nieuwe pak broodmix ophalen en het nog eens een nieuwe kans geven.

Follow my blog with Bloglovin

Deel dit bericht:

  • Delen
  • E-mail
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Print

Filed Under: Blog Tagged With: Albert Heijn, broodmix

Comments

  1. Lou says

    11 oktober 2014 at 10:45

    Hi Gerry,

    Goed dat ik even je website tegenkom, ik heb ook net de AH glutenvrije mix gekocht. Mag ik vragen welk menu je hebt gebruikt op je broodbakmachine? Het speciale glutenvrije menu of een normaal menu?

    Beantwoorden
    • Gerry says

      11 oktober 2014 at 11:09

      Hi Lou, ik heb gewoon het glutenvrije programma gevolgd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook na toevoeging van de olie het brood toch nog wel iets te droog vond. De smaak was verder wel goed. Maar smaken verschillen natuurlijk. Succes met bakken.

      Beantwoorden
  2. Mirjam says

    16 oktober 2014 at 12:29

    Ik ga het doorgeven via mijn netwerk!

    Beantwoorden
  3. Mirjam says

    16 oktober 2014 at 15:15

    Krijg reactie op twitter: van Michelle (@Glutenvrijheid)
    “@MirjamHolleman @albertheijn die van de pannenkoeken mix ook niet!”

    Beantwoorden
  4. Tamara says

    6 januari 2015 at 17:53

    Er is nog niks aangepast. Heb net brood meegenomen. Heb er nog gauw een scheutje olie bij gedaan. Ik hoop dat het nog wil lukken.

    Beantwoorden
    • Gerry says

      6 januari 2015 at 18:13

      Ik zag het hier laatst inderdaad ook. Nog niets gewijzigd. Wel aangeven dat je dat gaat doen maar het vervolgens nalaten…. slordig.
      Ik hoop dat je broodje nog lekker wordt. Vond het zelf met olie ook geen groot succes helaas.

      Beantwoorden
  5. Donderkop says

    25 juli 2015 at 15:11

    Gerry,
    mijn dochter blijkt ook glutenvrij te moeten gaan eten. Vanmiddag een broodbakmachine gekocht (een 400 grams broodje voor 3 euro bij de bakker?! Dan heb je een machine er al snel uit) en de mix van AppieHappie gehaald.

    Inmiddels is de tekst aangepast op de doos! Dus het heeft even geduurd en wellicht dat er nog wat rest partijen rondzwerven…

    Enige tip die ik uit de handleiding haalde en interessant kan zijn:
    De helft van de mix in de machine, dan het water, dan de olie, dan de rest van de mix en tenslotte (!) in een klein kuiltje de gist. Dit is vooral handig als je de boel s avonds klaar zet om de volgende ochtend een vers brood klaar te hebben.

    Beantwoorden
  6. Evertdina says

    3 januari 2017 at 11:33

    Hallo, ik heb ook de mix geprobeerd maar ik vind 50 ml wel heel erg veel. Het smaakte naar oliebollen. Is het echt alleen nodig om het smeuïg te maken? Dit was mijn eerste zelfgebakken brood, de smaak was redelijk hoor en het kan nog naar oliebollen smaken. Het is tenslotte 3 januari maar dit kan toch niet de bedoeling zijn. Als ik voor de anderen in het gezin brood bak dan doe ik een scheutje olie erin.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Glutenvrije Man

08AD3540-3801-4805-8188-90EE038A2695_1_201_a Welkom! Ik ben Gerry Mulder. Op 14 juli 2014 kreeg ik de diagnose Coeliakie en sindsdien ben ik bezig mijn weg te vinden in de glutenvrije wereld. Op mijn blog krijg je een inkijkje in het leven van een man met een gluten intolerantie maar vind je ook recepten, reviews en nieuwtjes. Heb je vragen? Laat het me vooral weten.

Volg ons op social media

  • Instagram
  • Facebook

Wil je niets meer missen?

Wil je niets missen van De Glutenvrije Man? Laat dan hier je e-mailadres achter en klik op de knop er onder. Je ontvangt dan een meldingen zodra er een nieuw bericht verschenen is.

Voeg je bij 166 andere abonnees

De Glutenvrije Man op Facebook

De Glutenvrije Man op Facebook

Bloglovin

Meest recente berichten

  • We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Slagroomtruffels
  • Recept: Chocolade Pistache Taartje
  • WOW! Patisserie cursus Bij Robèrt
  • Coeliakie en een maagverkleining kan dat?

Recente reacties

  • Miss Glutenvrij op We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Wim Klein Nagelvoort op Glutenvrij in Almere
  • Janine op Glutenvrije Matzes
  • Thijs op Glutenvrije Matzes
  • Ria Kivits op Vers brood test 2: Happy Bakers

Alle berichten

  • #wijbloggenglutenvrij (30)
  • Blog (113)
  • Broodexperimenten (12)
  • Broodtest (5)
  • De diagnose (2)
  • Recepten (18)
  • Reviews (19)

Recente berichten

Copyright © 2018 · De Glutenvrije Man

 

Reacties laden....
 

    loading Annuleren
    Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
    E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
    Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.