De Glutenvrije Man

  • Home
  • Over mij
  • Blog
  • Reviews
  • Coeliakie
    • Wat mag ik wel?
    • Wat mag ik niet?
  • Recepten
    • Voeg een recept toe
  • Restaurants/Winkels
  • Bloggers
  • Contact
    • Adverteren
  • Privacybeleid

Review nieuwe producten Genius

8 juni 2016 By Gerry 21 Comments

Begin mei lanceerde het merk Genius een 3-tal nieuwe producten in Nederland. Helaas kon ik niet bij de georganiseerde glutenvrije lunch met oprichtster en eigenaar Lucinda Bruce-Gardyne aanwezig zijn. Maar ik ontving wel de nieuwe producten thuis om ze te testen en te reviewen.

Genius is een van oorsprong Schots bedrijf, en was dus tot 2014 vooral te vinden in het verenigd koninkrijk. In 2014 bracht Genius haar glutenvrije producten via de Albert Heijn winkels ook naar Nederland. Helaas niet het volledige assortiment zoals ze dat in het Verenigd Koninkrijk verkopen, maar alleen diverse broodsoorten en de dubbele chocolade muffins. Tot nu, want nu brengt men 3 nieuwe glutenvrije producten op de markt.

Genius Pitta Broodjes

Genius_PittabroodjeAls eerste testte ik de nieuwe pita broodjes. Of, zoals Genius ze noemt, pitta met een dubbele T. In het Nederlands is die schrijfwijze fout, maar de concurrent van het merk Livwell schrijft het op dezelfde wijze. Maar het gaat natuurlijk om de smaak en niet om hoe het heet. Ik was heel benieuwd, en had best trek in een broodje gevuld met shoarmavlees. Net als bij de concurrentie moesten de broodjes een paar minuten worden opgewarmd onder de grill. Daarna sneed ik het broodje met een scherp mes open en ik merkte gelijk het verschil met de broodjes van Livwell. Deze van Genius gaan namelijk in tegenstelling tot die van Livwell wel gewoon goed open zodat je ze lekker kunt vullen. De smaak van de broodjes was zonder meer goed te noemen. Ook mijn glutenvolle vrouw aan tafel at het broodje smaakvol op. Kortom, deze pitta broodjes van Genius zijn een aanwinst in het glutenvrije schap.

Genius Glutenvrije Pannenkoeken

Genius PannenkoekenDaarna was het tijd voor de pannenkoeken. Nee, niet tijdens dezelfde maaltijd, maar netjes een dag later 🙂 Wat het eerste opviel aan de glutenvrije pannenkoeken van Genius was het formaat. Waar Genius het woord pannenkoeken op de verpakking heeft afgedrukt is het formaat met een doorsnede van 10cm veel te klein voor wat wij onder een pannenkoek verstaan en te groot voor een poffertje. Ik vermoed dat Genius het hier eigenlijk heeft over de American Pancake, dan zou het formaat namelijk wel kloppen. Net als bij de pitta broodjes adviseert Genius op de verpakking de pannenkoekjes warm te maken onder de grill. Dat heb ik dan ook opgevolgd, al was ik wel ook benieuwd of je ze niet gewoon in de magnetron kon opwarmen. Ik at ze gevarieerd met aardbeien, poedersuiker, gewone suiker, bruine suiker en een beetje boter. Ook mijn glutenvolle vrouw at weer netjes mee om te zien of ze ook bij haar in de smaak zouden vallen.

De pannenkoeken zijn aan de dikke kant, ook hier lijkt de vergelijking met een American Pancake weer op te gaan. De smaak was verrassend goed, al blijft de kristalsuiker er wat lastig op liggen door de wat bolle vorm. Ook dit product is dus een welkome aanvulling op het glutenvrije assortiment wat mij betreft.

Genius Glutenvrije Pizzabodems

Genius_PizzabodemTot slot probeerde ik ook de pizza bodems uit. De pizzabodems zijn net als de pannenkoeken van een formaat wat te denken geeft. Er zitten 2 bodems in de verpakking met een doorsnede van 14 cm. Ik begrijp dat formaat echt niet. Ik heb in de supermarkt ook even gekeken naar de glutenvolle pizza bodems, maar die zijn toch echt allemaal veel groter. Waarom denkt men Genius, maar ook bij andere fabrikanten toch dat als je glutenvrij moet eten, je ook een kleiner formaat wenst? In plaats van een normaal formaat pizza eindig je nu met een pizza die prima past op een ontbijtbordje. Maar je kunt natuurlijk altijd besluiten beide bodems uit de verpakking gelijktijdig op te eten 🙂

Los van het formaat heb ik natuurlijk ook hier op smaak getest. Ik maakte van de pizza een Margaritha versie en bakte hem exact conform de instructies. Volgens Genius zou dat moeten resulteren in een knapperige korst. Helaas was dat bij mij niet het geval, ik vond de pizza bodem voordat hij de oven in ging ook eigenlijk net iets te dik om knapperig te kunnen worden en mijn vermoeden bleek helaas juist. Qua smaak was hij evenwel goed te doen, maar dat heeft ook veel te maken met de ingrediënten welke je er op doet natuurlijk.

Conclusie:

Van de 3 nieuwe producten zou ik de pannenkoeken en zeker ook de pitta broodjes vaker kopen. De pizza bodem vond ik van de 3 nieuwe producten het minst geslaagd. Helaas heb ik tot dusver geen antwoord mogen ontvangen op de vraag waarom het formaat van zowel de pannenkoeken als ook de pizzabodems afwijken van wat je normaal zou verwachten. Mocht ik daar alsnog het antwoord op krijgen dan vermeld ik dat hier natuurlijk later alsnog.

Tot slot de prijzen:

  • 4 pitta broodjes € 3,29
  • 6 pannenkoeken € 3,39
  • 2 pizzabodems € 2,99

Hebben jullie deze producten al een keer geprobeerd? En zo ja, wat vonden jullie er van?

 

Noot: Zoals aangegeven zijn de producten van deze review gesponsord door Genius. De review zelf is echter zonder enige invloed van Genius tot stand gekomen en volledig gebaseerd op mijn persoonlijke kraak en smaak.

Deel dit bericht:

  • Delen
  • E-mail
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Print

Filed Under: Blog, Reviews Tagged With: genius, pannenkoeken, pannenkoekjes, pittabroodjes, pizzabodem, review

Comments

  1. Amy Houthuijzen says

    8 juni 2016 at 07:25

    Hoi. Ik vond de pizza en pitta erg lekker. Maar vond de pannekoeken veels te droog en te dik. En niet erg lekker.

    Beantwoorden
  2. Tiffany says

    8 juni 2016 at 08:14

    Ik hoor zo veel positieve verhalen over de pita broodjes dat ik echt heel erg benieuwd ben geworden. De pancakes wil ik ook een keer proberen, lijken me handig als je een nachtje ergens gaat slapen.

    Beantwoorden
  3. Gerda says

    8 juni 2016 at 08:31

    Ik vond de pitta broodjes ook erg lekker. De pizzabodems heb ik eerst afgebakken en daarna belegd met rauwe andijvie en gebakken shoarma en wat saus naar smaak. Zo zou ik ze wel vaker eten.

    Beantwoorden
  4. Saskia says

    8 juni 2016 at 08:50

    Wij eten met avondeten allemaal glutenvrij ivm dochter met coeliakie onder het mom “jij niet wij niet”. De pitabroodjes vind ik echt stukken lekkerder dan die van livwell. Luchtiger en inderdaad makkelijker te vullen. Echt een welkome aanvulling in het assortiment inderdaad.

    Beantwoorden
  5. Brigitta says

    8 juni 2016 at 09:05

    Ik heb de pitabroodjes gegeten en vind ze ook erg lekker, net echt?

    Beantwoorden
  6. Herma Klomp says

    8 juni 2016 at 10:00

    Mooie review weer. Ik snap ook nooit waarom alle glutenvrije producten vaak kleiner zijn dan de glutenvolle producten.

    De pitabroodjes ga ik zeker een keer halen.

    Beantwoorden
  7. mirjam says

    8 juni 2016 at 10:21

    Mijn zoon vond de pancakes te droog, mijn dochter vindt alles lekker en merkt vaak niet of iets droog is. de pitta broodjes zijn idd goed. de pizza bodems nog niet uitgeprobeerd vooral vanwege het formaat, daar maak ik mijn kinderen echt niet blij mee….

    Beantwoorden
  8. Marianne says

    8 juni 2016 at 12:43

    Bedankt voor info over de Genius producten. Ik ga zeker de pitta broodjes proberen.

    Ik denk dat de producten kleiner van formaat zijn omdat vaak de gluttenvrije producten meer calorieën bevatten .op deze manier eet je niet te veel maar krijg je wel voldoende binnen

    Groet Marianne

    Beantwoorden
  9. Astra Lovell says

    8 juni 2016 at 14:27

    De pitta broodjes zijn erg goed en inderdaad kun je ze openen. Ook erg lekker met gesmolten kaas erin als lunchgerecht.
    De pannekoeken zijn ook lekker te gebruiken als blini.
    De pizzabodems heb ik in de vriezer, dus ik ben benieuwd of de afbreuk doet aan de smaak.

    Beantwoorden
  10. Anja says

    8 juni 2016 at 18:42

    Ik eet geen vlees.
    En pannenkoeken bak ik toch liever zelf.
    Ik denk niet dat ik de producten ga proberen het brood vond ik ook al niet zo lekker.
    Ik begrijp niet waarom ze overal suiker in doen.

    Beantwoorden
  11. kimmy says

    9 juni 2016 at 07:46

    ik heb aleen nog maar de pannekoeken van genius geproeft
    ik vond ze te droog
    de smaak viel best wel mee

    Beantwoorden
  12. Oumsaif says

    10 juni 2016 at 23:21

    Ik probeer letterlijk ieder product wat uitkomt voor mn zoontje. De pancakes vond ik gewoon veel te duur voor zoiets. Je kan ze echt heel makkeljjk zelf maken. Maar ok, in geval van nood zijn ze wel ok.
    De pizzabodems heb ik 1 keer gemaakt maar de kinderen vonden ze ” mwuah”. Ik zelf vond ze wel erg lekker voor een glutemvrije pizza.
    De pitabroodjes zijn zeer zeker ene succes en zal ik zeker in mn kastjes houden.
    Jammer vind ik de prijzen. Echt veeeeel te duur.

    Beantwoorden
  13. Mirjam says

    11 juni 2016 at 21:06

    Wij hebben de pittabroodjes ook geprobeerd. We hebben de overige ingevroren. De week erna afgebakken maar dat wil niet. Knetterhard waren ze…. misschien eerst ontdooien en dan afbakken…

    Beantwoorden
    • Gerry says

      11 juni 2016 at 23:11

      Ik denk dat je ze inderdaad gewoon moet laten ontdooien en dan weer volgens instructie onder de grill. Afbakken zorgt er denk ik voor dat je al het vocht eruit haalt. Maar ik heb het zelf niet geprobeerd dus het is slechts een aanname.

      Beantwoorden
  14. B.klutman says

    12 augustus 2016 at 19:24

    Alles voor mijn zoon gekocht en goed gekeurd hij vind alles lekker voor al jullie brood maar ik heb al paar keer een vraag aan jullie gesteld waarom de witte bolletjes er niet meer zijn die mist mijn zoon heel erg komen die weer terug gr

    Beantwoorden
  15. Patricia says

    9 september 2016 at 14:23

    Bij eerste keer proberen beviel het meerzadenbrood van genius me goed. en soms is het zo fijn een gewone boterham te kunnen eten of gebruiken in een gerecht.
    Maar de vervolgervaringen (meerzaden, bruin, wit) waren plots veel minder. Het blijft relatief smeuiger dan veel andere producten, maar ten eerste begin ik steeds meer weerstand tegen de vele suikers en zouten in de vervangende producten te krijgen (van glutenvrij naar suikerziekte, tsja)

    Ik doe het zo min mogelijk zonder. en anders met haver aangevuld met nu en dan afbakbroodjes semper. dan schommelt mijn glucose ook niet zo.

    Beantwoorden
  16. Anita says

    28 juni 2017 at 15:43

    Het glutenvrije meerzadenbrood heeft een andere receptuur gekregen en de 535 Gr is ook niet meer verkrijgbaar. Het meerzadenbrood van 400 Gr smaakt chemisch, het stinkt, is droog. Het is gewoon niet meer te eten. Hebben meer mensen hier last van?

    Beantwoorden
    • Anita says

      28 juni 2017 at 15:45

      Het gaat om het meerzadenbrood van Genius, wij noemen het nu chemius.

      Beantwoorden
    • Sjoerd says

      7 augustus 2017 at 13:13

      Inderdaad. Het brood is er enorm op achteruit gegaan, ontzettend jammer. Ik ben overgestapt op de 10 min. afbakbroden van de g en w.

      Beantwoorden
  17. Els says

    15 juli 2017 at 08:03

    Ik heb de pannekoekjes geproefd en vind ze ook best droog, de overige had ik in gevroren. En later weer opgegeten. Echter ze waren toen helemaal niet meer zo droog. Een aanrader!

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Glutenvrije chocolade pizza - glutenvrije mama schreef:
    21 juni 2016 om 06:57

    […] poosje geleden kreeg ik van Genius hun nieuwe glutenvrije kant-en-klare pizzabodems opgestuurd. De Glutenvrije Man vindt de bodems te klein en daar kan ik inkomen maar voor zoete pizza is het formaat helemaal […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Glutenvrije Man

08AD3540-3801-4805-8188-90EE038A2695_1_201_a Welkom! Ik ben Gerry Mulder. Op 14 juli 2014 kreeg ik de diagnose Coeliakie en sindsdien ben ik bezig mijn weg te vinden in de glutenvrije wereld. Op mijn blog krijg je een inkijkje in het leven van een man met een gluten intolerantie maar vind je ook recepten, reviews en nieuwtjes. Heb je vragen? Laat het me vooral weten.

Volg ons op social media

  • Instagram
  • Facebook

Wil je niets meer missen?

Wil je niets missen van De Glutenvrije Man? Laat dan hier je e-mailadres achter en klik op de knop er onder. Je ontvangt dan een meldingen zodra er een nieuw bericht verschenen is.

Voeg je bij 166 andere abonnees

De Glutenvrije Man op Facebook

De Glutenvrije Man op Facebook

Bloglovin

Meest recente berichten

  • We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Slagroomtruffels
  • Recept: Chocolade Pistache Taartje
  • WOW! Patisserie cursus Bij Robèrt
  • Coeliakie en een maagverkleining kan dat?

Recente reacties

  • Miss Glutenvrij op We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Wim Klein Nagelvoort op Glutenvrij in Almere
  • Janine op Glutenvrije Matzes
  • Thijs op Glutenvrije Matzes
  • Ria Kivits op Vers brood test 2: Happy Bakers

Alle berichten

  • #wijbloggenglutenvrij (30)
  • Blog (113)
  • Broodexperimenten (12)
  • Broodtest (5)
  • De diagnose (2)
  • Recepten (18)
  • Reviews (19)

Recente berichten

Copyright © 2018 · De Glutenvrije Man

 

Reacties laden....
 

    loading Annuleren
    Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
    E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
    Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.