De Glutenvrije Man

  • Home
  • Over mij
  • Blog
  • Reviews
  • Coeliakie
    • Wat mag ik wel?
    • Wat mag ik niet?
  • Recepten
    • Voeg een recept toe
  • Restaurants/Winkels
  • Bloggers
  • Contact
    • Adverteren
  • Privacybeleid

Slagroomtruffels

4 november 2019 By Gerry Leave a Comment

Vandaag een van zichzelf al glutenvrij recept, slagroomtruffels. Na mijn post op mijn Instagrampagina @deglutenvrijeman waar ik jullie graag voor uitnodig deze te volgen (als je dat nog niet doet), kreeg ik een aantal vragen of ik mijn recept voor de slagroomtruffels wilde delen. En hoewel er al heel veel recepten voor te vinden zijn deel ik ook die van mij met alle liefde en plezier.

Het fijne van het maken van slagroomtruffels is dat het eigenlijk heel eenvoudig is…. verschil in de vele recepten zit meestal in de hoeveelheid gebruikte boter en slagroom. 

Ik gebruikte de volgende ingrediënten;

  • 250 gram roomboter
  • 150 gram poedersuiker
  • 150 ml slagroom
  • 400 gram pure chocolade
  • cacaopoeder

Werkwijze;

  1. Doe de boter met de poedersuiker in een kom en mix het goed luchtig. (Gratis tip: Dek de kom de eerste minuut af met een theedoek want die poedersuiker stuift alle kanten op) 
  2. Voeg nu beetje voor beetje de slagroom toe en laat nogmaals op hoge snelheid luchtig kloppen. Hoe luchtiger, hoe lekkerder je slagroomtruffels.
  3. Doe het mengsel in een spuitzak met een rond spuitmondje met een redelijk brede opening zodat je een mooi formaat truffel kunt spuiten.
  4. Neem een bakplaatje of ander plaatje wat in je vriezer pasten bekleed deze met een bakpapiertje. Spuit vervolgens mooie staafjes van een centimeter of 4 lang. Zorg dat je ze wel wat breder maakt dan de opening van je spuitmondje. Die van mij waren ongeveer 1,5 cm breed.
  5. Zet je plaatje met de staafjes voor een nachtje in de vriezer.
  6. Smelt de andere dag de 400 gram chocolade au bain marie en zorg dat die uiteindelijk ongeveer 40/45 graden is.
  7. Neem een diep bord en vul dit met de cacaopoeder en zet er een lege bak naast waar je de truffels die klaar zijn in kunt gooien (ja, gooien!) Het is nu belangrijk dat je vanaf hier snel te werk gaat. Voor het handige trek je je partner of een kind bij de TV vandaan om je te helpen 😉 
  8. Haal de truffeltjes uit de vriezer en gooi ze 1 voor 1 in de warme chocolade. Schep hem er met een vork uit en tik een paar keer af op de rand van de bak zodat er niet teveel chocolade aan zit.
  9. Doe de truffel nu snel op het bord met de cacao en geef opdracht de truffel heen en weer te rollen door de cacao, terwijl je zelf truffel nummer 2 in de chocolade gooit. 
  10. Na ongeveer 4 truffels is van de eerste de chocolade hard genoeg om hem in de andere schaal/bak te gooien. Zo werk je al je truffels af en aan het eind kun je waanzinnig lekker smullen.

En nogmaals, gewoon gooien en niet voorzichtig neerleggen. Dat gooien is nodig om te zorgen dat de overtollige cacaopoeder er vanaf gaat. En kwaad kan het niet, ze blijven gewoon heel. (Ik zei gooien… niet smijten 🙂 )

Je moet de truffels wel liefst bewaren in de koelkast. Dat kan gerust een dag of 3, maar dan heb je ze waarschijnlijk al lang op.

 

Deel dit bericht:

  • Delen
  • E-mail
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Print

Filed Under: Blog, Recepten Tagged With: chocolade, chocoladetruffels, glutenvrij, roomboter, slagroom, slagroomtruffels

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Glutenvrije Man

08AD3540-3801-4805-8188-90EE038A2695_1_201_a Welkom! Ik ben Gerry Mulder. Op 14 juli 2014 kreeg ik de diagnose Coeliakie en sindsdien ben ik bezig mijn weg te vinden in de glutenvrije wereld. Op mijn blog krijg je een inkijkje in het leven van een man met een gluten intolerantie maar vind je ook recepten, reviews en nieuwtjes. Heb je vragen? Laat het me vooral weten.

Volg ons op social media

  • Instagram
  • Facebook

Wil je niets meer missen?

Wil je niets missen van De Glutenvrije Man? Laat dan hier je e-mailadres achter en klik op de knop er onder. Je ontvangt dan een meldingen zodra er een nieuw bericht verschenen is.

Voeg je bij 165 andere abonnees

De Glutenvrije Man op Facebook

De Glutenvrije Man op Facebook

Bloglovin

Meest recente berichten

  • We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Slagroomtruffels
  • Recept: Chocolade Pistache Taartje
  • WOW! Patisserie cursus Bij Robèrt
  • Coeliakie en een maagverkleining kan dat?

Recente reacties

  • Miss Glutenvrij op We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Wim Klein Nagelvoort op Glutenvrij in Almere
  • Janine op Glutenvrije Matzes
  • Thijs op Glutenvrije Matzes
  • Ria Kivits op Vers brood test 2: Happy Bakers

Alle berichten

  • #wijbloggenglutenvrij (30)
  • Blog (113)
  • Broodexperimenten (12)
  • Broodtest (5)
  • De diagnose (2)
  • Recepten (18)
  • Reviews (19)

Recente berichten

Copyright © 2018 · De Glutenvrije Man

 

Reacties laden....
 

    loading Annuleren
    Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
    E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
    Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.