De Glutenvrije Man

  • Home
  • Over mij
  • Blog
  • Reviews
  • Coeliakie
    • Wat mag ik wel?
    • Wat mag ik niet?
  • Recepten
    • Voeg een recept toe
  • Restaurants/Winkels
  • Bloggers
  • Contact
    • Adverteren
  • Privacybeleid

Vers brood test 3: Allergento

20 maart 2017 By Gerry 8 Comments

In de zoektocht naar het beste verse glutenvrije brood op de markt, deze week in test nummer 3 op advies en verzoek van vele lezers het brood van Allergento uit Zetten.

Mijn testresultaten zijn onafhankelijk, ik bestel de broden zelf voor eigen rekening en geef volstrekt mijn eigen mening. Die mening kan best afwijken van mijn lezers, dus voel je vrij hieronder te reageren op dit bericht als je het juist wel of niet eens bent met mijn oordeel.

Vers brood test 3: Allergento

Website: allergento.com

Het bestelproces

Wat direct opvalt op de website van Allergento is dat deze wat verouderd lijkt. Ze hebben al enige tijd een nieuw logo, wat gebruikt wordt op socialmedia en in de e-mails, maar op de website staat nog de oude huisstijl. Zonde, want het nieuwe logo ziet er lekker fris uit. Wat verder opvalt is dat het assortiment echt enorm uitgebreid is. Het is dus even zoeken naar de producten die je wilt bestellen. De keuze is reuze 🙂

Ik bestelde op de website van Allergento een Witbrood Rond en een Granenbrood Rond Vierzaden. Daarnaast bestelde ik nog de kaasbroodjes en de roomboter croissants, niet voor de test, maar gewoon omdat ze me lekker leken.

Bij het bestellen kost het zoals eerder gezegd wat tijd voor je bij de gewenste producten uit komt. Voor het witbrood moest ik vanaf de homepage 4 keer klikken voor het brood in mijn winkelmandje zat. Tijdens het bestelproces krijg je een melding dat als je een vers product voor 12:00 uur moet bestellen en het dan mee gaat met de eerstvolgende bakdag. Is die vol dan bestaat de kans dat het doorgeschoven wordt naar de volgende bakdag. Het betalen verliep prima. Je hebt de keuze tussen betalen via iDeal of contant. Onder het kopje ‘Betalen’in het menu wordt ook nog vermeld dat je op factuur kunt betalen, maar die optie wordt tijdens het bestelproces niet geboden. Voor mij geen probleem, ik ging voor iDeal en dat liep zoals het hoort. De verzendkosten zijn bij Allergento € 5,95 binnen Nederland en € 7,95 naar België. Vanaf € 75,- verzenden ze gratis.

Direct na de bestelling ontving ik een e-mail met het besteloverzicht. Allergento verstuurd de producten van maandag t/m donderdag waardoor ik de andere dag een e-mail ontving van DPD Pakketservice waarin keurig gemeld werd dat mijn pakket de andere dag bezorgd zou worden, 2 uur later gevolgd door een e-mail van Allergento met een zelfde boodschap en een track and trace link om de zending te volgen.

In de ochtend om 10:27 ontving ik wederom een e-mail van DPD Pakketservcie dat mijn zending zou worden afgeleverd tussen 14:47 en 15:47 uur. De werkelijke levering vond plaats om…. 14:50 uur. Kijk, zo exact hebben we het graag. Dat is prima voor elkaar.

De levering

De broden werden afgeleverd in een goed dichtgeplakte kartonnen doos. Op de doos duidelijk aangegeven dat als er niemand thuis is de zending mag worden afgegeven bij de buren, en een tekst “Spoed, verse levensmiddelen”. Of het invloed heeft op de koeriersdienst is de vraag, in ieder geval doet Allergento er alles aan om de zending tijdig af te laten leveren. In de verpakking bevind zich naast de bestelde broden ook de factuur van de zending. De voorgesneden broden zijn verpakt in dunne plastic zakken en zijn goed afgesloten met plakband zodat er geen extra lucht bij de broden kan komen. Een THT-datum staat keurig duidelijk op het etiket van het brood.

Witbrood Rond

Het eerste wat opvalt aan het Witbrood Rond is het formaat. We hebben het hier in tegenstelling tot bij andere glutenvrije broden over een ‘normaal’ formaat brood. Een brood zoals de glutenvolle eter dat ook bij de bakker of de super koopt. Het brood is handig voorgesneden en bestaat inclusief de kapjes uit maar liefst 22 sneetjes en heeft een gewicht van 813 gram. De belofte op de website van 800 gram wordt dus ruimschoots gehaald. Het brood is lekker zacht en heeft ook een zachte korst. De smaak is erg lekker, maar het brood heeft een wat vreemde bite. Het lijkt iets te elastisch, een beetje plastic achtig.

De 2e dag is dit witbrood van Allergento wat ik in zijn eigen zak bewaard heb niet heel anders dan op de eerste dag. Het is iets minder zacht, maar zeker niet droog. Wel lijkt de opvallende elasticiteit van dag 1 nog iets toegenomen. De smaak is echter niet veranderd en dus is het brood nog steeds erg lekker.

Op de 3e dag heb ik het brood gegeten wat ik net als voorgaande weken direct na ontvangst had ingevroren. Ik heb het de avond voor consumptie uit de vriezer gehaald en in de diepvrieszak laten ontdooien op het aanrecht. Het invriezen en ontdooien op deze wijze komt het brood niet ten goede. Hoewel gezegd moet worden dat het advies van Allergento volgens de website ook is om het brood niet op het aanrecht te laten ontdooien, maar direct uit de vriezer in de magnetron te ontdooien. Doe ik het brood wel conform advies ontdooien in de magnetron dan is het brood inderdaad veel zachter, maar wordt het ook wat nattig….persoonlijk hou ik daar niet zo van, maar dat is de keuze van een ieder.

Granenbrood Rond Vierzaden

Ook het Granenbrood Rond Vierzaden is groot. Ook hier hebben we het over een echt brood, bestaande uit 22 voorgesneden sneetjes. Het gewicht van dit exemplaar haalt met 792 gram de beloofde 800 gram bijna. Ook dit brood heeft een heerlijke zachte korst welke is afgezet met de beloofde vier zaden. Wat opvalt aan dit brood is dat het een opvallende bruine kleur heeft. (Ontbijtkoekkleur) Dit brood smaakt echt heel erg lekker, is zacht, prima veerkrachtig en heeft een goede bite. Een zalig broodje.  

De 2e dag is dit brood tot mijn grote tevredenheid eigenlijk helemaal niet verandert ten opzichte van dag 1. Ik heb het net als de andere broden bewaard in zijn eigen zak en dat blijkt dus prima te gaan. Het is nog even lekker als op dag 1.

Op dag 3 at ik ook dit brood nadat het eerst ingevroren was geweest en vervolgens weer (in de zak) ontdooid op het aanrecht. Nu is het Granenbrood Ron Vierzaden wel echt droger geworden, maar nog steeds lekker. Vermoedelijk geldt ook hier dat als ik het brood in de magnetron had ontdooit zoals door Allergento geadviseerd het minder droog was geworden. Helaas kon ik dat voor deze broodsoort niet meer testen, het was al op 🙂

Overzicht en conclusie

  Prijs per brood Prijs per snee (30g) Kcal per 100 gram Kcal per snee (30g)
Witbrood Rond € 5,75 € 0,21 227 68
Granenbrood Rond Vierzaden € 5,99 € 0,23 226 68

 

De keuze op de website van Allergento is echt enorm. Met maar liefst 25 verschillende broden zit er, mits je glutenvrij tarwezetmeel verdraagt voor iedereen wel een brood bij. Verdraag je geen glutenvrij tarwezetmeel, of moet je ook lactosevrij eten dan heb je nog steeds een behoorlijke keuze, maar dan wel binnen de maisbroden. De smaak van beide door mij geteste broden was erg lekker, waarbij het Meergranen Rond Vierzaden een echte aanrader is wat mij betreft. Wat verder opvalt is dat de prijs omgerekend naar een sneetje van 30 gram, tot nog toe de goedkoopste is. Bovendien is het aantal calorieën relatief laag t.o.v. de concurrentie.

Op dit moment staat er op de website van Allergento overigens een kortingscode van 10%. Geen idee hoelang deze nog geldig is, maar wil je het brood een keer proberen is die 10% korting mooi meegenomen > Kortingscode: 15317

En voor wie het weten wil, de kaasbroodjes waren ook erg lekker 🙂

Volgende week in ‘Vers brood test 4’ deel ik mijn bevindingen van het brood van de Gebaksjuwelier. Ken jij een vers ‘thuis geleverd’ brood bakker welke ook getest moet worden? Laat het mij weten en je vindt het hier de komende weken terug.

Heb je zelf het brood van Allergento al eens gegeten? En, wat vond jij er van?

Deel dit bericht:

  • Delen
  • E-mail
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Print

Filed Under: Blog, Broodtest Tagged With: Allergento, bakker, bakkerij, Brood, glutenvrij, meel, review, test

Comments

  1. Nico says

    20 maart 2017 at 13:10

    Hi

    fijn al deze testen. Ik heb 1 keer in een bistro een erg lekker glutenvrij brood mogen eten. Bij navraag bleek dit woestijnbrood van Poole te zijn. Ik wil de slechts 2 broden bestellen en daar vond ik de verzendkosten te hoog voor. En via de winkeliers konden deze niet besteld worden. Misschien kan je deze ook eens testen.

    Ik heb vele jaren brood uit de diepvriezer gewarmd in een toaster, tot dat deze kapot ging. Ik gebruik nu een tosti ijzer, en dat werkt perfect. De sneetjes worden langzaam warm . En worden dan mooi zacht en blijven de hele dag lekker van smaak. Ik neem deze als lunch mee.

    Misschien heb je er wat aan.

    Groet

    Nico

    Beantwoorden
  2. Inge says

    20 maart 2017 at 15:17

    Het brood van Allergento heb ik ook geprobeerd, en ik deel je mening: ruime keuze, heel lekker brood. Toch geef ik de voorkeur aan Yam brood van de Jumbo. Waarom? Omdat ik dat ‘gewoon’ in de winkel kan kopen als ik het nodig heb, en dat vind ik makkelijker dan (boel) bestellen en alles in de vriezer stoppen. Hierbij moet ik opmerken dat ik spullen die ik online bestel altijd bij mijn schoonouders moet laten aankomen omdat ik in het buitenland woon.

    Beantwoorden
  3. Ingrid says

    21 maart 2017 at 06:44

    Het nattige na ontdooien in de magnetron is te verhelpen door het brood een aantal keer te draaien op een koud bord. Een ander bord dus dan hetgeen waarmee je het hebt ontdooid. Gr. Ingrid

    Beantwoorden
  4. Mirjam says

    23 maart 2017 at 18:48

    Glutenvrij.Bakker.Leo is een beginner in glutenvrije produkten, dus het asssortiment is nog niet zo heel groot, maar wel superlekker brood!

    Beantwoorden
    • Claudia says

      29 maart 2017 at 07:57

      Dit gaat over het brood van Allergento. Misschien heeft u bij de verkeerde post een reactie geplaatst?

      Beantwoorden
  5. Janny says

    8 augustus 2017 at 18:50

    Ik doe het in de broodrooster als het wat droger wordt , dan is het lekker knapperig .

    Beantwoorden
  6. Lenting says

    22 september 2020 at 09:59

    GV brood is vaak lekkerder door het even in de broodrooster te doen. Ook prima als het brood uit de vriezer komt.
    Miss testwaardig voor je; GV brood van bakker Leo? Of van Poole?

    groetjes, Nicolle

    Beantwoorden
    • Gerry says

      22 september 2020 at 16:11

      Brood wat eerst in de toaster moet om lekker te zijn is wat mij betreft niet goed genoeg… dat hoeft immers met gewoon glutenvol brood ook niet.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Glutenvrije Man

08AD3540-3801-4805-8188-90EE038A2695_1_201_a Welkom! Ik ben Gerry Mulder. Op 14 juli 2014 kreeg ik de diagnose Coeliakie en sindsdien ben ik bezig mijn weg te vinden in de glutenvrije wereld. Op mijn blog krijg je een inkijkje in het leven van een man met een gluten intolerantie maar vind je ook recepten, reviews en nieuwtjes. Heb je vragen? Laat het me vooral weten.

Volg ons op social media

  • Instagram
  • Facebook

Wil je niets meer missen?

Wil je niets missen van De Glutenvrije Man? Laat dan hier je e-mailadres achter en klik op de knop er onder. Je ontvangt dan een meldingen zodra er een nieuw bericht verschenen is.

Voeg je bij 166 andere abonnees

De Glutenvrije Man op Facebook

De Glutenvrije Man op Facebook

Bloglovin

Meest recente berichten

  • We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Slagroomtruffels
  • Recept: Chocolade Pistache Taartje
  • WOW! Patisserie cursus Bij Robèrt
  • Coeliakie en een maagverkleining kan dat?

Recente reacties

  • Miss Glutenvrij op We zijn er (bijna) klaar voor!
  • Wim Klein Nagelvoort op Glutenvrij in Almere
  • Janine op Glutenvrije Matzes
  • Thijs op Glutenvrije Matzes
  • Ria Kivits op Vers brood test 2: Happy Bakers

Alle berichten

  • #wijbloggenglutenvrij (30)
  • Blog (113)
  • Broodexperimenten (12)
  • Broodtest (5)
  • De diagnose (2)
  • Recepten (18)
  • Reviews (19)

Recente berichten

Copyright © 2018 · De Glutenvrije Man

 

Reacties laden....
 

    loading Annuleren
    Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
    E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
    Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.